Logo
Print this page

Νόμος... η αναδιάρθρωση

Κατατέθηκε η τροπολογία και τελειώνει το θέμα της αναδιάρθρωσης. Κατατέθηκε η τροπολογία και τελειώνει το θέμα της αναδιάρθρωσης.

Κατατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης (9/5) στην Βουλή η τροπολογία για την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων και θα συζητηθεί την Δευτέρα (13/5). 

Λίγο μετά το τέλος των πρωταθλημάτων ολοκληρώθηκε το τυπικό μέρος της αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων με την κατάθεση στην Βουλή της τροπολογίας που ορίζει την θέσπιση τρίτης επαγγελματικής κατηγορίας και παράλληλα τους φορείς που θα την διοργανώσουν. Η Football League θα διοργανώσει το πρωτάθλημα της Super League 2 μέχρι να υπάρξει νέος φορέας, ενώ θα υπάρχει σύστημα κεντρικής διαχείρισης τόσο στο τηλεοπτικό συμβόλαιο, όσο και στις χορηγίες. 

Δίνει το δικαίωμα για το πρωτάθλημα της νέας Football League να υπάρχουν και ως ΤΑΠ ώστε να διευκολυνθούν οι ομάδες και να έχουν Μετοχικό Κεφάλαιο όπως ορίζει ο νόμος για όλες τις Ανώνυμες Εταιρίες, ενώ για την Super League 2 θα πρέπει τουλάχιστον να είναι 500.000 €. Για την Super League θα πρέπει να ξεπερνά το 1 εκατομμύριο Ευρώ. 

Πλέον υπάρχει πρωτάθλημα Super League με 14 ομάδες, πρωτάθλημα Super League 2 με 12 ομάδες και νέα Football League με 14 ομάδες. 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ  

Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr