Τα διεκδικούμενα τροφεία

Τα ποσά που αξιώνουν οι Άτλαντες Αγρινίου από την Παναχαϊκή για τον Παναγιώτη Μωραΐτη και η Αθλητική Ακαδημία Γιαννιτσών από τον Αιγινιακό για τον Ραφαήλ Γιαλαμούδη.

Στο Διαιτητικό Δικαστήριο έφτασαν τη Δευτέρα (06/05) δύο προσφυγές σωματείων σε βάρος ομάδων της Football League. Οι Άτλαντες Αγρινίου διεκδικούν τροφεία κατάρτισης από την Παναχαϊκή για τον Παναγιώτη Μωραΐτη και η Αθλητική Ακαδημία Γιαννιτσών από τον Αιγινιακό για τον Ραφαήλ Γιαλαμούδη. Το FL News παρακολούθησε την εκδίκαση των δύο υποθέσεων και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ...

Το σωματείο του Αγρινίου εκπροσώπησε ο Χάρης Γρηγορίου, ο οποίος υποστήριξε ότι με την προσφυγή διεκδικείται το ποσό των 9.017 ευρώ. «Ο Μωραΐτης υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο τον Αύγουστο του 2017 και εμείς ενημερωθήκαμε δύο ημέρες πριν καταθέσουμε την προσφυγή», είπε και συνέχισε: «Στείλαμε e-mail στην Παναχαϊκή, αλλά δεν πήραμε απάντηση. Σύμφωνα με τις αιτήσεις μεταβολών ανήκε στο σωματείο μας από τις 18/10/09 έως τις 31/07/12 και από τις 15/06/13 έως τις 18/08/13. Το σύνολο των μηνών κατάρτισης είναι 114,5 και σε εμάς απασχολήθηκε 35 μήνες».

Ο νομικός της ομάδας της Πάτρας, Δημήτρης Τσαούσογλου έκανε λόγο για παραγραφή και υποστήριξε: «Δεν γίνεται το αντίδικο σωματείο να μην έχει πληροφορηθεί ότι από τον Νοέμβριο του 2018 υπήρξαν δεκάδες δημοσιεύματα περί έντονου ενδιαφέροντος της ΑΕΚ για τον ποδοσφαιριστή. Τότε ο Μωραΐτης είχε συμπληρώσει το 21ο έτος, άρα δεν μπορούσε να είναι εκπαιδευόμενος ερασιτέχνης. Άρα δεν ισχύει ότι το έμαθε στις 17 Απριλίου.

Το 2013 με τη συναίνεσή του μετακινήθηκε στον ερασιτέχνη Παναιτωλικό και το 2014 στην ΠΑΕ. Ποτέ δεν διεκδίκησε χρήματα και δεν μπορούσε να τα διεκδικήσει. Ακόμα και αν εφαρμοζόταν ο κανονισμός της FIFA τα δικαιώματα του σωματείου δεν υφίστανται, γιατί έχει ξεπεραστεί το 18μηνο από την υπογραφή επαγγελματικού συμβολαίου».

Οι διεκδικήσεις για τον Γιαλαμούδη

Σε ό,τι αφορά στην προσφυγή της Αθλητικής Ακαδημίας Γιαννιτσών σε βάρος του Αιγινιακού, ο νομικός του εν λόγω σωματείου, Λάκης Σημαιοφορίδης τόνισε: «Ο ποδοσφαιριστής μετά την Ακαδημία Γιαννιτσών έπαιξε στα ερασιτεχνικά του ΠΑΟΚ και στην Καβάλα. Υπέγραψε στις 27/08/18 επαγγελματικό συμβόλαιο, γι' αυτό περιορίζουμε το αιτούμενο ποδό στις 18/437 ευρώ».

Την απαίτηση των Γιαννιτσών ο νομικός του Αιγινιακού, Αργύρης Λίβας τη χαρακτήρισε καταχρηστική και σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ο ποδοσφαιριστής έγινε επαγγελματίας τον Αύγουστο και το εν λόγω σωματείο είχε κάθε δικαίωμα να ασκήσει προσφυγή, αλλά δεν το έκανε εντός ευλόγου διαστήματος. Δεν το έκανε ακόμα και όταν εκδόθηκαν αποφάσεις αντίστοιχες που αφορούν άλλους ποδοσφαιριστές ή και το ίδιο σωματείο. Όλως επικουρικώς αν επιδικαστεί ποσό, αυτό θα πρέπει να είναι 14.750 ευρώ, γιατί στο σωματείο απασχολήθηκε 60 μήνες».

Last modified onΤρίτη, 07 Μάιος 2019 02:49

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep