«Προχωρήστε όπως αποφασίσατε»

Ο Καραϊσκάκης Άρτας τάχθηκε υπέρ της αναδιάρθρωσης από φέτος και κατά της ανάληψης της Super League 2 από τη Football League.

Η 3η ομάδα της Football League που τάχθηκε ανοικτά υπέρ της αναδιάρθρωσης από φέτος βάσει του πλάνου Βασιλειάδη έγινε ο Καραϊσκάκης Άρτας. Με επιστολή της στον υφυπουργό Αθλητισμού, μάλιστα, η ΠΑΕ ανέφερε ότι είναι αντίθετη με την ανάληψη της διοργάνωσης από τη Football League «με κίνδυνο να μη ευοδωθούν οι επιθυμίες σας, για την αύξηση των εσόδων των ομάδων, αφού υπάρχει βεβαιότητα, τα χρήματα αυτά που εσείς προορίζετε, για την αναβάθμιση του πρωταθλήματος, να καταλήξουν όχι στις ομάδες, αλλά σε παρελθόντα χρέη και υποχρεώσεις που έχουν δημιουργηθεί από το παρελθόν».

Η επιστολή του Καραϊσκάκη Άρτας:

Από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η πρότασή σας για την αναβάθμιση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, με την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων και την ταυτόχρονη οικονομική αυτοτέλεια των ομάδων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, μέσω των συμβάσεων παροχής τηλεοπτικών δικαιωμάτων με την ΕΡΤ Α.Ε., χαιρετίστηκε από όλο το ποδόσφαιρο.

Παράλληλα, η πρότασή σας για τη δημιουργία μίας νέας κατηγορίας της SUPER LEAGUE 2, με έσοδα για τις μετέχουσες ομάδες, σήμανε αυτόματα την αναβάθμιση όλου του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, καθώς όπως δημοσιοποιήθηκε θα ετίθετο σε νέα βάση η διεξαγωγή ενός υγιούς πρωταθλήματος για τις ομάδες κυρίως της FOOTBALL LEAGUE, οι οποίες μέχρι σήμερα είχαν μηδαμινά έσοδα. Εσχάτως και ενώ όλες οι λεπτομέρειες (άνοδος, υποβιβασμός κλπ) είχαν αποφασισθεί από τον Αύγουστο του 2018, βλέπουμε να είναι σε εξέλιξη μία προσπάθεια να μην ισχύσει η αναδιάρθρωση και να ανασταλεί για ένα χρόνο.

Κύριε Υπουργέ, παρακολουθούμε με έντονη ανησυχία αυτές τις προσπάθειες, οι οποίες βεβαίως μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους, όπως επίσης αντίθετους μας βρίσκουν οι προσπάθειες που γίνονται ερήμην μας για την ανάληψη της διοργάνωσης του νέου πρωταθλήματος με κίνδυνο να μη ευοδωθούν οι επιθυμίες σας, για την αύξηση των εσόδων των ομάδων, αφού υπάρχει βεβαιότητα, τα χρήματα αυτά που εσείς προορίζετε, για την αναβάθμιση του πρωταθλήματος, να καταλήξουν όχι στις ομάδες, αλλά σε παρελθόντα χρέη και υποχρεώσεις που έχουν δημιουργηθεί από το παρελθόν.

Κύριε Υπουργέ, σας αποστέλλουμε την παρούσα για να εκφράσουμε τις ανησυχίες μας και να σας ζητήσουμε να προχωρήσετε, όπως από την αρχή είχατε αποφασίσει, έτσι ώστε και οι ομάδες που μέχρι σήμερα δεν έχουν δώσει το παραμικρό δικαίωμα για αρνητικά σχόλια, να μπορέσουν αξιοπρεπώς να συνεχίσουν να υπάρχουν.

Με τιμή,
Για την ΠΑΕ Καραϊσκάκης Άρτας
Ο Πρόεδρος του ΔΣ
Γεωργίου Δημήτριος»

«Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται»

Προηγουμένως η ΠΑΕ Εργοτέλης είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

«Μετά τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο χρονικό διάστημα σχετικά με το φλέγον θέμα που αφορά την αναδιάρθρωση των κατηγοριών του Ελληνικού ποδοσφαίρου η ΠΑΕ Εργοτέλης θέλει να επισημάνει τα εξής:

«Το καλοκαίρι του 2018 όταν ξεκίνησε η αγωνιστική περίοδος στη Football League γεμίσαμε χαμόγελα, γιατί η εξαγγελθείσα αναδιάρθρωση από τον Υπουργό κ. Βασιλειάδη, έδινε πνοή και όνειρα στους ιδιοκτήτες και επενδυτές των ομάδων της κατηγορίας, αφού φάνταζε και η μόνη βιώσιμη, από αγωνιστικής και οικονομικής άποψης λύση.

Στην πορεία επακολούθησαν από όλους τους φορείς διαβεβαιώσεις στήριξης και επιβεβαίωσης μάλιστα με αποφάσεις τόσο της Super League όσο και της ΕΠΟ. Πλην όμως όπως αποδείχτηκε τελικά η Super League για συντεχνιακούς λόγους μικροσκοπιμοτήτων ναρκοθετεί “κατ’ επάγγελμα” την υλοποίηση της αναδιάρθρωσης, αν και έχουμε διανύσει τα 2/3 του πρωταθλήματος, παραγνωρίζοντας ότι όλες οι Α.Ε. της κατηγορίας επένδυσαν στις ομάδες τους και στόχευσαν με άξονα και μόνο τη δημιουργία της Super league 2 και τη συνολική πυραμίδα του όλου οικοδομήματος.

Οι συνεχείς αναβολές στη περαίωση της υπουργικής εξαγγελίας εκθέτει όλους αυτούς που την αναχαιτίζουν και πλήττουν βάναυσα την αξιοπιστία καταταλαιπωρημένου Ελληνικού Επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Αναμένουμε έστω και αυτή την ύστατη ώρα να συμπορευτούν όλοι οι φορείς ιδιαίτερα στην ΕΠΟ στο αξιόπνοο σχέδιο του Υπουργού που διασφαλίζει σε κάθε περίπτωση την ευρωστία και υγιή ανταγωνιστικότητα των ομάδων.

Κύριοι οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται».

Από τον προηγούμενο μήνα, άλλωστε, η ΠΑΕ Βόλος είχε στείλει εξώδικο και ζητούσε να ισχύσει η αναδιάρθρωση όπως είχε συμφωνηθεί από τους αμόρδιους φορείς από την αρχή της σεζόν.

Last modified onΚυριακή, 07 Απρίλιος 2019 01:08

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep