Το χάνει στα χαρτιά!

Γκάφα ολκής για τη Σπάρτη που έπαιζε από το 78' κόντρα στον Εργοτέλη με έξι Έλληνες στην ενδεκάδα, ενώ λόγω περιορισμών έπρεπε να παίζει με επτά.

Η Σπάρτη μπορεί να απέσπασε 1-1 στο Παγκρήτιο απέναντι στον Εργοτέλη στην αυλαία της 18ης αγωνιστικής, αλλά όπως αποκαλύπτει το FL News, χάνει το ματς στα χαρτιά και της αφαιρούνται τρεις βαθμοί! Συγκεκριμένα, από το 78' και έπειτα ο προπονητής της, Μαρίνος Σατσιάς πέρασε στο παιχνίδι τον κοινοτικό Κρασνίκι στη θέση του Ζαχαριουδάκη, με αποτέλεσμα στην ενδεκάδα της να έχει μόλις έξι Έλληνες!

Η ομάδα της Λακωνίας δεν είχε περάσει τη διαδικασία αδειοδότησης και πρέπει σε όλη τη διάρκεια των αγώνων της να συμμετέχουν επτά ποδοσφαιριστές που έχουν δικαίωμα να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες ή που έχουν την ελληνική ιθαγένεια. Τον σαφέστατο αυτόν περιορισμό, είτε η Σπάρτη δεν τον γνώριζε, είτε τον αγνόησε, με αποτέλεσμα να βάζει τα χέρια της και να... βγάζει τα μάτια της. Εάν τιμωρηθεί, άλλωστε, από τον αθλητικό δικαστή, τότε θα δει 4 βαθμούς λιγότερους στη συγκομιδή της και το τρένο της παραμονής να χάνεται.

ΣΠΑΡΤΗ (Μαρίνος Σατσιάς): Πάντος, Κολτσίδας, Λώλος, Τσίμαν, Ζαχαριουδάκης (78' Κρασνίκι), Αρώνης, Τιεντσέ, Νάτσης, Αγγελόπουλος (65' Τιράρ), Γκαλβάο (30' Ρόμο), Καινούργιος.

Η Σπάρτη, βέβαια, εκτός από την ήττα στα χαρτιά κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών, ενώ το άρθρο 23 παρ.9 του ΚΑΠ προβλέπει και πρόστιμο από 8.000 έως 40.000 (τα 2/5 ισχύουν για τις ομάδες της Football League). Αναλυτικά:

«Σε περίπτωση που γίνεται δεκτή ένσταση ή καταγγελία για οποιοδήποτε λόγο αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστή για παράβαση του παρόντος Κανονισμού και των λοιπών Κανονισμών της Ε.Π.Ο., η υπαίτια ομάδα που μετέχει ο ποδοσφαιριστής αυτός, χάνει τον αγώνα με τέρματα 3-0, εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την αντίπαλη ομάδα, της αφαιρούνται τρεις (-3) βαθμοί από τον πίνακα του τρέχοντος πρωταθλήματος και της επιβάλλεται χρηματική ποινή από οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ εάν πρόκειται για ΠΑΕ και έως 2.000,00 Ευρώ εάν πρόκειται για σωματείο».

Το FL News σας παρουσιάζει το σχετικό άρθρο από την προκήρυξη...

aspaaa2

Last modified onΣάββατο, 23 Φεβρουάριος 2019 20:52

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep