Κινητοποίηση για την αναδιάρθρωση

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου δείχνει την αντίδραση του στην αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων με συγκέντρωση φορέων και βουλευτών στην Περιφέρεια Κρήτης. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου δείχνει την αντίδραση του στην αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων με συγκέντρωση φορέων και βουλευτών στην Περιφέρεια Κρήτης.

Στο Ηράκλειο λίγο πριν μπει η αναδιάρθρωση στην τελική της ευθεία και συζητηθεί στην Βουλή, η ΕΠΣΗ κάλεσε σε συνάντηση τους φορείς και τους βουλευτές του Νομού για να ζητήσουν την ακύρωσή της. 

Την αντίθεσή της στην αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων εκφράζει με κάθε τρόπο η ΕΠΣ Ηρακλείου και τώρα που έφτασε η ώρα της συζήτησης της στην Βουλή με την τροπολογία που θα φέρει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, πήρε πιο δραστικά μέτρα και ανακοινώθηκε συγκέντρωση φορέων και βουλευτών.

Αυτή η κίνηση γίνεται, μάλιστα, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης, η οποία αναμένεται να πιέσει ώστε να αλλάξουν τα δεδομένα και εκτός από το αίτημά της να μείνουν οι επαγγελματικές κατηγορίες ως έχουν, διεκδικεί και έναν ξεχωριστό όμιλο για τις ομάδες της Κρήτης στην Γ' Εθνική. Μάλιστα η ΕΠΣ Ηρακλείου εξέδωσε ανακοίνωση για τη συγκέντρωση αυτή και με την ευκαιρία της μετάθεσης της κατάθεσης του Αθλητικού Νόμου από την Παρασκευή (22/2) στην ερχόμενη εβδομάδα.  

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 

«Η ΕΠΣ Ηρακλείου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και θέλοντας για μια ακόμη φορά να προλάβει αποφάσεις και νόμους που θίγουν το γενικότερο συμφέρον των ομάδων και του ποδοσφαίρου του νησιού μας αλλά και της χώρας γενικότερα, συγκαλεί σύσκεψη την Δευτέρα 25/02 στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης και ώρα 14:00.

Σκοπός της σύσκεψης είναι να τεθούν ενώπιον των κοινοβουλευτικών αντιπροσώπων και των αρμόδιων φορέων τα προβλήματα που πιθανότατα θα δημιουργηθούν από το επικείμενο σχέδιο αναδιάρθρωσης και το νέο αθλητικό νόμο που ο αρμόδιος υφυπουργός αθλητισμού Γεώργιος Βασιλειάδης προωθεί.

Ως ΕΠΣΗ από τον Αύγουστο του 2018 είχαμε υποβάλει με αλλεπάλληλες επιστολές μας και τοποθετήσεις μας την άρνηση μας αφού έτσι εκτός των άλλων αλλοιώθηκε ο υγιής αθλητικός και οικονομικός ανταγωνισμός μεταξύ όλων των ομάδων της Super League με έωλες υποσχέσεις στις ΠΑΕ της υπό σύσταση νέας κατηγορίας SUPER LEAGUE 2 και κυρίως χωρίς να ληφθεί καμία απολύτως μέριμνα για τα ερασιτεχνικά σωματεία με οικονομική στήριξη (όπως έχουμε διεκδικήσει επανειλημμένως στο παρελθόν).

Δηλαδή ο Υφυπουργός Αθλητισμού εφάρμοσε τακτική που είναι ορισμός του Αθέμιτου Ανταγωνισμού. Στη σύσκεψη θα τεθούν προτάσεις για λύσεις που εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να προωθηθούν στην αναδιάρθρωση των κατηγοριών όπως για παράδειγμα η δημιουργία κρητικού ομίλου στην Γ’ Εθνική».

Last modified onΣάββατο, 23 Φεβρουάριος 2019 01:48

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.