Συμβούλιο μετά από 3,5 μήνες

Το θέμα της αναδιάρθρωσης και όσα έχει συζητήσει στις Επιτροπές της ΕΠΟ θα συζητήσει μετά από 3,5 μήνες με τους εκπροσώπους των ΠΑΕ ο Λεωνίδας Λεουτσάκος. Το θέμα της αναδιάρθρωσης και όσα έχει συζητήσει στις Επιτροπές της ΕΠΟ θα συζητήσει μετά από 3,5 μήνες με τους εκπροσώπους των ΠΑΕ ο Λεωνίδας Λεουτσάκος.

Διοικητικό Συμβούλιο για τις 31 Ιανουαρίου ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή και το θέμα που κυριαρχεί είναι η ενημέρωση για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων. 

Μετά από 111 μέρες (12/10/18 το τελευταίο συμβούλιο) οι εκπρόσωποι των ομάδων θα βρεθούν πάλι στα γραφεία της Football League, η οποία λειτουργεί με «αυτόματο πιλότο» και απομακρυσμένη από τα προβλήματα των ΠΑΕ και γενικότερα του πρωταθλήματος που βιώνει μια από τις χειρότερες χρονιές του σε όλα τα επίπεδα.

Μια αγωνιστική πριν από το τέλος του πρώτου γύρου, στις 31 Ιανουαρίου, το βασικό θέμα του συμβουλίου θα είναι η αναδιάρθρωση των κατηγοριών, με τις ομάδες να μην γνωρίζουν ακόμη τι τελικά θα συμβεί στο πρωτάθλημα που ήδη αγωνίζονται. Τα πάντα είναι στον «αέρα» και μεγάλο μέρος της ευθύνης πάνω σε αυτό το θέμα έχει η διοίκηση της Football League και ο ίδιος ο πρόεδρός της, Λεωνίδας Λεουτσάκος, που μετέχει στις Επιτροπές της ΕΠΟ, ενώ προσπαθεί να έχει επαφή και με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη.

Η ΕΠΟ αποφάσισε μόλις μια εβδομάδα πριν τη συγκρότηση της Επιτροπής που θα φτιάξει το τελικό κείμενο για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών και αν χρειαστεί θα τροποποιηθεί «παράνομα» για τρίτη φορά η Προκήρυξη του Πρωταθλήματος της Football League παρότι βρισκόμαστε ήδη στον Ιανουάριο. Βέβαια, αυτή είναι μικρότερη «παρατυπία» από το ότι η Super League αγωνίζεται χωρίς Προκήρυξη, αφού δεν συνετίστηκε στις οδηγίες της ΕΠΟ να την αλλάξει, χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε αντίδραση από τη Football League που μπορεί να αποδειχθεί η χαμένη της υπόθεσης και να μην διεξαχθεί τελικά μπαράζ ανόδου.

Οι ομάδες θα κληθούν θεωρητικά να ενημερωθούν για όσα έχουν αποφασίσει ΕΠΟ και Super League, αλλά και για τις τελευταίες σκέψεις των ανθρώπων του υφυπουργού πάνω στο θέμα της αναδιάρθρωσης. Ο χρόνος και τα περιθώρια αντίδρασης της Football League είναι περιορισμένα πλέον μετά τους χειρισμούς της διοίκησής της και οι ομάδες έχουν μείνει στο σχέδιο της Super League 2 με το εγγυημένο συμβόλαιο, το οποίο είναι προφορική δέσμευση, όπως και το ότι το τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ θα ήταν ύψους 3,8 εκατ. ευρώ.

Ανάμεσα στις εκκρεμότητες είναι και η εκλογή Α' Αντιπροέδρου, θέση η οποία έμεινε κενή για τρεις μήνες (!), αφού ο Κώστας Μπακαλάρος βρίσκεται εκτός διοίκησης της Παναχαϊκής από τις αρχές Νοεμβρίου. 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ FOOTBALL LEAGUE 

Σας ενημερώνουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της FOOTBALL LEAGUE θα συνεδριάσει την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 12:00, στα γραφεία της Ένωσης (Θεμιστοκλέους 42 – 4ος όροφος, Αθήνα), με Θέματα Ημερήσιας Διάταξης τα εξής:

  • 1. Αγωνιστικά θέματα
    2. Συζήτηση σχετικά με την αναδιάρθρωση των Πρωταθλημάτων
    3. Εκλογή Α’ Αντιπροέδρου
    4. Διάφορα Θέματα

Last modified onΤρίτη, 22 Ιανουάριος 2019 17:02

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep