Έφεση ΑΟΧ Κισσαμικού

Ο ΑΟΧ Κισσαμικός άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης της ΠειθαρχικήςΕπιτροπής της ΕΠΟ. Ο ΑΟΧ Κισσαμικός άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης της ΠειθαρχικήςΕπιτροπής της ΕΠΟ.

Nέα κρίση για την υπερβολική τιμωρία του ζητά ο ΑΟΧ Κισσαμικός που κατέθεσε έφεση για την υπόθεση της ανακοίνωσης μετά την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο Ελλάδος.  

Το ποσό των 26.000 € με το οποίο τιμώρησε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ τον πρόεδρο του ΑΟΧ Κισσαμικού, Αντώνη Ροκάκη, ήταν επόμενο πως θα οδηγούσε στην άσκηση έφεσης για την πρωτόδικη απόφαση, κάτι που έγινε από την πλευρά της ομάδας των Χανίων το πρωί της Παρασκευής (18/1).  

Κατά γενική ομολογία το ύψος του προστίμου είναι κάτι παραπάνω από παράλογο σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν στο πρωτάθλημα της Football League, αλλά και στην ελληνική οικονομία. Μάλιστα πάνω στην εκδίκαση της υπόθεσης, ο πρόεδρος του ΑΟΧ Κισσαμικού είχε επισημάνει στην Επιτροπή πως αυτά τα χρήματα αντιστοιχούν σχεδόν στην αμοιβή τεσσάρων ποδοσφαιριστών για όλη τη σεζόν, κάτι που αποδεικνύει την αναλογία της τιμωρίας και την έλλειψη μέτρου που έχει παρατηρηθεί τόσο από τις αρμόδιες αρχές της ΕΠΟ, αλλά και της Football League.  

Άλλωστε για τρίτο διαδοχικό χρόνο οι ομάδες της δεύτερης κατηγορίας σχεδόν δεν έχουν έσοδα από κανέναν τομέα και το διετές τηλεοπτικό συμβόλαιο της Football League για το 2016-18 χρησιμοποιήθηκε για την εκκαθάριση της διοργανώτριας εις βάρος των ομάδων που κλήθηκαν να «αυτοχρηματοδοτηθούν» κατά 100% ώστε να χτιστεί καλύτερο μέλλον του πρωταθλήματος. Αυτή η προσπάθεια δεν εκτιμήθηκε ούτε από την ΕΠΟ, αλλά ούτε και από την Κυβέρνηση, η οποία μοίρασε άνισα τον προϋπολογισμό της ανάμεσα στην Super League και την Football League, ενώ δεν υπάρχει και κάποια παραίνεση από τα κλιμάκια της Ομοσπονδίας ώστε να μην είναι εξοντωτικά τα πρόστιμα προς τις ομάδες.

Κανείς δεν αναλογίζεται πως για το 2018-19 τα έσοδα των ομάδων από το τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ θα πλησιάσουν τις 80.000 € και αυτό είναι το μοναδικό έσοδο αφού δεν υπάρχουν χορηγοί και με μια υπόθεση η ΕΠΟ θέλει ένα ποσό πάνω από το 25% της παροχής για μια... ανακοίνωση. 

Ακόμη ένα δείγμα έλλειψης σχέσης της ΕΠΟ με την οικονομική πραγματικότητα του ποδοσφαίρου και της χώρας είναι πως δεν προχώρησε ποτέ σε μείωση στα παράβολα μεταγραφών, λύσεων συμβολαίων και άλλων εξόδων που πρέπει να κάνουν οι ΠΑΕ για την γραφειοκρατία που επικρατεί στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.  

Βέβαια αυτό απαιτεί την συνολική συστράτευση των ομάδων της δεύτερης κατηγορίας ώστε να διεκδικήσουν τα «δικαιώματα» τους και να ισχύσει η αρχή της αναλογικότητας ανάμεσα στα πρόστιμα και στα πενιχρά έσοδα που έχουν εξασφαλίσει τουλάχιστον για την φετινή σεζόν.

Last modified onΠαρασκευή, 18 Ιανουάριος 2019 20:54

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep