Logo
Print this page

Ακόμη 20.000 € στις ομάδες

Ασπιρίνη στο γενικευμένο πρόβλημα ρευστότητας που υπάρχει στις ΠΑΕ της Football League η δεύτερη δόση από το τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ.  

Μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται να εισπράξουν την δεύτερη δόση από το τηλεοπτικό συμβόλαιο οι ομάδες της Football League, το οποίο και αυτή τη φορά θα είναι στις 20.000 € για κάθε ΠΑΕ, όπως στην πρώτη καταβολή που έγινε αρχές Δεκεμβρίου 2018. Η διοργανώτρια έχει συμφωνήσει η καταβολή των χρημάτων από την κρατική τηλεόραση να γίνει με δόσεις μέσα στην διάρκεια του διετούς συμβολαίου. Ωστόσο, οι άνθρωποι των ομάδων δεν έχουν λάβει γνώση, ούτε της επικυρωμένης συμφωνίας, ούτε του ακριβούς ποσού και των ημερομηνιών που θα καταβληθούν οι δόσεις.  

Οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει κάνουν λόγο για καταβολή περίπου 80.000 € σε κάθε ΠΑΕ της Football League τα οποία είναι ελάχιστα μπροστά στα έξοδα που έχει μια ομάδα και φτάνουν με σκληρή οικονομική πολιτική στις 500.000 €. Τα τελικά θύματα; Οι ποδοσφαιριστές και οι υπάλληλοι των ΠΑΕ που βιώνουν τον δικό τους Γολγοθά όλη τη χρονιά.

Η εξασφάλιση πόρων και έξτρα χορηγών για τη Football League έμειναν τελικά στα λόγια, τόσο από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, όσο και από τους ανθρώπους της διοργανώτριας που δεν διαθέτουν, φυσικά, τμήμα μάρκετινγκ (!). Παράλληλα η εταιρεία που «υποδείχθηκε» για ανεύρεση χορηγών δεν έφερε κανένα έσοδο στη διοργανώτρια, ενώ και η τελική συμφωνία με την ΕΡΤ δεν είναι στο 1,8 εκατ. € όπως είχε ανακοινωθεί στις ομάδες από το προεδρείο, αλλά στο 1,5 εκατ. €. Φυσικά, οι ομάδες δεν πήραν ποτέ στα χέρια τους το συμβόλαιο παρότι παραχώρησαν «εν λευκώ» το δικαίωμα της διαπραγμάτευσής τους.

Η τελευταία κίνηση «θυμίζει» εποχές Σπύρου Καλογιάννη, όπως και η προσθήκη υπαλλήλων στην διοργανώτρια για την οποία έχει το ελεύθερο από το Δ.Σ. ο πρόεδρος Λεωνίδας Λεουτσάκος, αλλά χωρίς τελικά να ενημερώνει για τις κινήσεις του ώστε να λάβουν γνώση οι εκπρόσωποι των ομάδων της κατηγορίας. 

Ακόμη μια σημαντική παράμετρος είναι και το πώς θα είναι η κατηγορία της Football League τη νέα σεζόν και ποιες ομάδες δέσμευσαν με τις υπογραφές τους σε αυτή την διετή σύμβαση οι άνθρωποι της διοργανώτριας.  

Φυσικά από την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που έγινε και δόθηκε η εξουσιοδότηση για την συμφωνία με την ΕΡΤ και αποφασίστηκε η έναρξη του πρωταθλήματος δεν έχει γίνει διοικητικό συμβούλιο για κανέναν λόγο. Οπότε δεν δόθηκε ενημέρωση για το συμβόλαιο με την κρατική τηλεόραση, ενώ δεν καλύφθηκε και η «διακοσμητική» θέση του Α’ Αντιπροέδρου. Παραμένει κενή για δύο μήνες μετά τη φυγή του Κώστα Μπακαλάρου από την διοίκηση της Παναχαϊκής.

Last modified onΤρίτη, 08 Ιανουάριος 2019 16:29
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr