Μόνη αρμόδια η ΕΕΑ

Φωτιές στο πρωτάθλημα της Football League και την διοργανώτρια είναι ικανή να βάλει η υπόθεση της ένστασης της Δόξας Δράμας για την αναμέτρηση με τον Αήττητο Σπάτων. Φωτιές στο πρωτάθλημα της Football League και την διοργανώτρια είναι ικανή να βάλει η υπόθεση της ένστασης της Δόξας Δράμας για την αναμέτρηση με τον Αήττητο Σπάτων.

Η ένσταση της Δόξας Δράμας για την αναμέτρηση με τον Αήττητο Σπάτων φέρνει στην επιφάνεια την αδράνεια τόσο του υφυπουργού, όσο και την «λευκή πετσέτα» της διοργανώτριας.   

Μετά την ήττα από τον Αήττητο Σπάτων, η διοίκηση της Δόξας Δράμας πληροφορήθηκε πως η νεοφώτιστη στη Football League ομάδα των Μεσογείων δεν έχει εκπληρώσει την υποχρέωσή της να καλύψει το Μετοχικό Κεφάλαιο που ορίζει ο νόμος ώστε να συμμετέχει νόμιμα στο πρωτάθλημα. Βασικός υπεύθυνος είναι ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος δεν δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη λειτουργία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει έστω αυτός ο ελεγκτικός μηχανισμός για τις ΠΑΕ που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα και να διασφαλίσει την διεξαγωγή τους υπό ίσους όρους. Η αδράνεια και τα λάθη του υφυπουργού και των συμβούλων του σε όλα τα θέματα που έχει ασχοληθεί είναι παροιμιώδης και έχει φέρει σε αδιέξοδο με τις κινήσεις του όλα σχεδόν τα επαγγελματικά πρωταθλήματα της χώρας μας. 

Μέσα σε αυτά, βέβαια, είναι και η Football League, η οποία περίμενε βοήθεια σε τηλεοπτικά και χορηγίες με σκοπό την εξυγίανση που «ευαγγελίζεται» όλα αυτά τα χρόνια μαζί με τον υπουργό, ο πρόεδρος της διοργανώτριας, Λεωνίδας Λεουτσάκος. Αντί, όμως να υπάρχει βελτίωση, τα δεδομένα γίνονται όλο και χειρότερα σε ένα διαλυμένο πρωτάθλημα με ταλαιπωρημένους ποδοσφαιριστές, ομάδες, διοικήσεις και όποιον ασχολείται με αυτή την κατηγορία. Κάθε χρόνο τα δεδομένα γίνονται και χειρότερα και έχει χαθεί η ευκαιρία της αναβάθμισης και σωστής λειτουργίας του πρωταθλήματος, αφού όλες οι πλευρές κοιτάζουν πρώτα το προσωπικό τους συμφέρον, να κάνουν πολιτική και να κρατήσουν αυστηρά τα βατά όρια ώστε να είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα παραχώρησε άδειες συμμετοχής χωρίς κανέναν αστερίσκο σε όλους και έτσι υπάρχουν δύο νεοφώτιστες ομάδες που αγωνίζονται χωρίς Μετοχικό Κεφάλαιο. Αποτέλεσμα; Να αυξάνεται κατακόρυφα τόσο η ανομία, όσο και η μη διεξαγωγή με ίσους όρους και με τη διοργανώτρια να έχει πετάξει «λευκή πετσέτα» σε οποιουδήποτε είδους διεκδίκηση και να μην ζητά από τον υπουργό ούτε καν να επέμβει ώστε να «καθαρίσει» το τοπίο για να προστατεύσει το πρωτάθλημά της. 

Η ΕΕΑ είναι η μόνη υπεύθυνη γι' αυτά τα θέματα και για να κρατήσει την νομιμότητα στα πρωταθλήματα, αλλά μετά την παραίτηση του Προέδρου της δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως πρέπει. Φυσικά από το υπουργείο αφήνουν ακόμη μια φορά στην τύχη τους τα δεδομένα, με σκοπό να τελειώσει η «δουλειά», όπου στην προκειμένη περίπτωση μεταφράζεται η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Football League με κάθε τρόπο και ίσως κόστος για όλους τους άλλους εκτός από τους ίδιους.

Αυτή όλη η κατάσταση βγήκε στην επιφάνεια μετά την ένσταση της Δόξας Δράμας για την αντικανονική συμμετοχή του Αήττητου στο πρωτάθλημα, αλλά θεωρητικά δεν έχει καμία τύχη, εκτός του να ταράξει τα νερά και να αναδείξει τον παθητικό ρόλο που κρατάνε η ΕΕΑ, ο υπουργός Αθλητισμού, αλλά και η διοργανώτρια που αντί να εξασφαλίζει ίσους όρους για τις ομάδες σφυρίζει αδιάφορα.

Για να υπάρξει αποτέλεσμα θα χρειαστεί να αντικατασταθεί ο πρόεδρος της ΕΕΑ, να συνεδριάσει η Επιτροπή και να κάνει αναφορά για το πρόβλημα με το Μετοχικό Κεφάλαιο ώστε αυτή να κοινοποιηθεί στα αρμόδια όργανα που είναι η ΕΠΟ, η Football League και τα Πρωτοβάθμια Πειθαρχικά. Στη συνέχεια, αν αποδειχθεί πως όντως δεν υπάρχει Μετοχικό Κεφάλαιο θα πρέπει να προχωρήσει η διοργανώτρια σε αποβολή της ομάδας. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να γίνει με την ένσταση της Δόξας Δράμας, η οποία έπρεπε να κάνει την παρέμβασή της στις υπηρεσίες της ΕΕΑ και να ζητήσει να μάθει αν υπάρχει παράταση για την καταβολή του Μετοχικού Κεφαλαίου του Αήττητου και αν έχει τελικά προχωρήσει στην κάλυψή του μέσα στα χρονικά όρια που μπορεί να του έχει δώσει η ΕΕΑ.

Αυτή η κίνηση θα έχει ως αποτέλεσμα να προχωρήσει η διαδικασία ελέγχου και να γίνει η αποβολή του Αήττητου από το πρωτάθλημα αν υπάρχει παράβαση. Σε αυτή την υπόθεση δεν μπορεί να έχει κάποιο κέρδος η Δόξα Δράμας για να πάρει τους βαθμούς που έχασε στα Σπάτα. Η τωρινή ένσταση που έχει κάνει η Δόξα Δράμας δεν φαίνεται να έχει καμία τύχη, αφού το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό όργανο είναι αναρμόδιο και έτσι δεν θα προχωρήσει καν στη συζήτησή της.

Last modified onΚυριακή, 30 Δεκέμβριος 2018 00:40

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep