«Ανασφάλιστος Απόλλων Πόντου»!

Η Καλλιθέα εμφάνισε στο Διαιτητικό Δικαστήριο, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, έγγραφα που σύμφωνα με την ίδια αποδεικνύουν ότι ο Απόλλων Πόντου είχε ανασφάλιστους τους ποδοσφαιριστές του.

Τα πάνω κάτω στον χάρτη της Football League, αλλά και της Γ' Εθνικής επιδιώκει να φέρει η Καλλιθέα. Η αθηναϊκή ομάδα μπορεί στις 18 Σεπτεμβρίου να είχε αποσύρει το αίτημα αναψηλάφησης στην υπόθεση κατά των Football League, Καραϊσκάκη, Απόλλωνα Πόντου, όμως επανήλθε με νέα στοιχεία! Κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, λοιπόν, προσκόμισε νέα έγγραφα που, σύμφωνα με την ίδια, αποδεικνύουν ότι η ομάδα της Καλαμαριάς είχε αφήσει απλήρωτο το ΙΚΑ από τον Δεκέμβριο και κατά συνέπεια έπρεπε να αποβληθεί!

Το FL News ήταν το μόνο ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης (εφημερίδα «Live Sport» από τον έντυπο Τύπο) που έδωσε το «παρών» στην εκδίκαση και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ...

Οι «κυανόλευκοι» δεν στράφηκαν κατά του Καραϊσκάκη Άρτας παρά μόνο σε βάρος του Απόλλωνα. Σημειωτέον ότι οι Πόντιοι δεν είχαν λάβει κλήση και δεν παραστάθηκαν παρότι η εκδίκαση της Τρίτης (23/10) αφορούσε το μέλλον τους στην κατηγορία.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους της αθηναϊκής ομάδας, ο Απόλλων Πόντου είχε αφήσει ανασφάλιστους τους ποδοσφαιριστές του και το μόνο που είχε κάνει ήταν μία ρύθμιση στο ΙΚΑ, αλλά δεν πλήρωσε παρά μόνο την πρώτη δόση. Αν, μάλιστα, το Διαιτητικό δικαιώσει την Καλλιθέα, τότε αυτή θα έχει γίνει η πρώτη ομάδα στην ιστορία που θα κερδίζει αίτηση αναψηλάφησης στην ΕΠΟ.

Όσο για το γεγονός ότι η Καλλιθέα έχει αγωνιστεί ήδη στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής; Αυτό δεν έδειξε να απασχολεί ουδόλως τον πρόεδρο της έδρας, Δημήτρη Γεώργα, ο οποίος σε σχετική αναφορά της δικηγόρου της Football League, άπαντησε: «Δεν πειράζει. Να αρχίσουν πάλι. Όλα γίνονται»!

Η ΠΑΕ Καλλιθέα παραστάθηκε διά των δικηγόρων Δημητρίου Πέππα, Χαρίκλειας Πέππα, ενώ τη Football League εκπροσώπησε η νομικός, Αικατερίνη Αργυρίου (την εκδίκαση παρακολούθησε και ο νομικός σύμβουλος της διοργανώτριας αρχής, Αντώνης Βουγίδης). Υπόμνημα είχε στείλει η ΠΑΕ Καραϊσκάκης Άρτας και απουσίαζε από τη διαδικασία. Αρχικά τέθηκε θέμα προθεσμιών που αφορούσαν στο νέο αίτημα αναψηλάφησης...

Γεώργας: «Να μας διευκρινίσετε αν το 15νθημερο έληξε με την έκδοση της πρώτης απόφασης που ματαιώθηκε και την ουσία θα τη δούμε».

Πέππας: «Παραιτηθήκαμε από την πρώτη αίτηση αναψηλάφησης, γιατί δεν είχαμε τα απαραίτητα έγγραφα. Αυτά τα πήραμε με εισαγγελική παραγγελία από τη Θεσσαλονίκη. Αποδεικνύεται ότι η ΠΑΕ Απόλλων Πόντου δεν είχε ασφαλισμένους τους ποδοσφαιριστές της στο ΙΚΑ για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δεν είχε εξοφλήσει τις εισφορές της.

Δόθηκε και δεύτερη εισαγγελική παραγγελία, αφού είδε την απόφαση του δικαστηρίου σας, που στηρίχθηκε στα έγγραφα που υπήρχαν ότι όντως είναι ασφαλισμένοι. Η Καλλιθέα και πριν την πρώτη δίκη προσπάθησε να πάρει εισαγγελική παραγγελία, αλλά ο αρμόδιος εισαγγελέας του Πρωτοδικείου Αθηνών αρνήθηκε και είπε ότι η υπόθεση δεν είχε εκδικαστεί. Το δεύτερο είναι ότι είναι διάδικος η Football League. Της ζητήθηκαν τα έγγραφα και εκείνη δεν τα έδινε.

Πήραμε αυτά τα στοιχεία και μέσα στις νόμιμες προθεσμίες ασκήσαμε την αίτηση αναψηλάφησης. Εδώ ακολουθήθηκε η εξής μεθόδευση. Έκαναν ρυθμίσεις στο ΙΚΑ για να εμφανίσουν προς τα έξω ότι είναι ασφαλισμένοι. Έλεγαν, χρωστάω 50, κάνε μου ρύθμιση, πάρε την πρώτη δόση και μετά δεν πληρώνουν άλλο».

Γεώργας: «Οι ποδοσφαιριστές ήταν ασφαλισμένοι;».

Πέππας: «Όχι. Δεν είχαν πληρώσει ούτε τα τρέχοντα. Για τα παλιά υπήρχαν και πράξεις επιβολής εισφορών».

Γεώργας: «Αυτός που δεν πληρώνει ασφάλιστρα στο ΙΚΑ, θεωρείται ότι ο ποδοσφαιριστής είναι ανασφάλιστος;».

Πέππας: «Βεβαίως. Υπάρχει και μία ένσταση ελλείψεως ενεργητικής νομιμοποίησης, έχοντας σαν επιχείρημα ότι η Καλλιθέα δεν είναι πλέον ΠΑΕ...».

Γεώργας: «Αυτό είναι καθαρά νομικό...».

Ακολούθως αγόρευσε η Χαρίκλεια Πέππα, η οποία ανέφερε:

«Τα έγγραφα που παρέλαβε ο κύριος Αβραντίνης από τη Θεσσαλονίκη στις 27 του μηνός, ήρθαν στο γραφείο μου στις 28 με ενημερωτικό σημείωμα της δικηγόρου της Θεσσαλονίκης. Όλα αυτά δεν ήταν απλή διαδικασία».

Γεώργας: «Το ΙΚΑ δεν είναι μία κρατική υπηρεσία, ώστε με ηλετρονική διαδικασία να τα παραλάβετε;».

Πέππα: «Όχι. Ένα συγκεκριμένο έγγραφο που προσκομίζουμε, έκανε αίτηση η δικηγόρος γιατί δεν μπορούσε να εκδοθεί από εκεί. Στις 6 Ιουλίου που ελήφθησαν οι προσβαλλόμενες αποφάσεις του ΔΣ, η ΠΑΕ Απόλλων Πόντου δεν είχε τις προϋποθέσεις για να γίνει η διαδικασία συμμετοχής βάσει του άρθρου 12 της προκήρυξης.

Από τα έγγραφα αποδεικνύεται ότι η τελευταία ασφαλιστική ενημερότητα, που το ΙΚΑ μας έδωσε τα στοιχεία και μπορέσαμε να την προσκομίσουμε, έληγε τον Ιούνιο. Και για το ΙΚΑ και για όλους τους ασφαλιστικούς οργανισμούς όταν δεν πληρώνει ο εργοδότης και ένας ποδοσφαιριστής πάθει κάτι, το ΙΚΑ δεν αναγνωρίζει για να καλύψει. Το ίδιο ισχύει και για εμάς τους δικηγόρους».

Γεώργας: «Η ποινική ευθύνη, όμως ισχύει μετά τη λήξη του επόμενου μηνός».

Πέππα: «Εδώ δεν μιλά για ποινική ευθύνη ο νόμος. Αν πάει ο ασφαλισμένος και επέλθει η αιτία για την οποία χρειάζεται την κάλυψη, δεν θα τον ασφαλίσουν. Και εμείς στα ταμεία μας, αν δεν είμαστε εντάξει δεν μας καλύπτουν. Άρα, έχει υπερκεράσει με διάφορες μεθοδεύσεις το γράμμα του νόμου. Πλήρωσε την πρώτη δόση, που είναι υποχρεωτική για τη ρύθμιση. Έχει να πληρώσει από τον Δεκέμβριο του 2017».

Γεώργας: «Γιατί δεν τον καλέσαμε τον Απόλλωνα Πόντου;».

Πέππα: «Δεν είναι δικό μας θέμα. Θα μπορούσε να ασκήσει πρόσθετη παρέμβαση, όπως έκανε η ΠΑΕ Καραϊσκάκης. Εμείς δεν βαλλόμαστε κατά της ΠΑΕ Καραϊσκάκης. Προσκομίστηκαν, επίσης, από την άλλη πλευρά κάποιες ασφαλιστικές ενημερότητες. Δεν είναι η προσκόμιση τώρα. Φαίνεται πότε εκδόθηκαν οι ασφαλιστικές ενημερότητες. Αυτές εκδόθηκαν μετά.

Με την απλή λογική, τώρα που κάνουμε τη δίκη η άλλη πλευρά λέει ότι τα είχε προσκομίσει. Το πιο απλό δεν είναι να τα επαναπροσάγεις; Στην αναψηλάφηση έχεις έναν ισχυρισμό ότι τα είχες φέρει. Ξαναφέρτα. Δεν είναι δυνατόν να ψεύδονται τα έγγραφα που πήραμε με εισαγγελική παραγγελία όταν η τελευταία ασφαλιστική ενημερότητα έληγε 15/6».

Η νομικός της Football League ανέπτυξε τη θέση της διοργανώτριας και τις ενστάσεις της και είπε:

«Εμείς σαν Football League εξετάσαμε τα έγγραφα που προσκομίστηκαν από τις ομάδες».

Γεώργας: «Και είπατε ότι δεν μπορούμε να στείλουμε όλους να ασφαλιστούν σε ιδιωτική εταιρεία, που θα ήταν παράλογο για ένα κράτος δικαίου. Τώρα, εξετάζουμε αν πράγματι είναι ασφαλισμένοι. Το δεχτήκαμε και σε απάτη επί του δικαστηρίου. Μας παραπλάνησαν. Παράδειγμα φέρνω...».

Αργυρίου: «Το να υπάρχει ένσταση ως προς αυτό είναι σα να ζητάνε από δικαστήριο να εκτιμήσει ξανά τα έγγραφα».

Γεώργας: «Το δικαστήριο είπε ότι είναι ασφαλισμένοι γιατί έβλεπε αυτά τα έγγραφα. Ψάχνοντας λένε ότι βρήκαν νέα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι δεν είναι ασφαλισμένοι. Τι ανταπαντάτε;».

Αργυρίου: «Τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ήταν ασφαλισμένοι τα προσκομίσαμε από την εκδίκαση της προσφυγής».

Γεώργας: «Ή είναι ασφαλισμένοι ή δεν είναι».

Αργυρίου: «Η ένστασή τους δεν είναι ότι δεν ήταν ασφαλισμένοι, αλλά ότι δεν έχουν ενημερότητα. Και κάνουν μία ερμηνεία ότι όταν μία ΠΑΕ δεν έχει ασφαλιστική ενημερότητα και έχει χάσει τη ρύθμιση, σημαίνει ότι δεν είναι ασφαλισμένοι. Δεν προκύπτει από πουθενά ότι αυτοί οι ποδοσφαιριστές, έστω και σε μία ομάδα χωρίς ασφαλιστικη ενημερότητα, πήγαιναν να καλύφθούν ότι θα τους αρνούνταν κάποιος την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Η συνάδελφος έφερε σαν κακό παράδειγμα εμάς. Εμείς είμαστε αυτοαπασχολούμενοι, δεν είμαστε μισθωτοί. Δεν έχουμε σύμβαση εργασίας. Είμαστε δικηγόροι. Λογικό να μην με καλύψει εμένα το ΙΚΑ όταν θα έχω κάποιο πρόβλημα. Επίσης, αναφέρθηκε μία πρώτη εισαγγελική παραγγελία, η οποία χρονικά μας ενδιαφέρει. Είναι η 7η Σεπτεμβρίου; Υπάρχει ισχυρισμός ανωτέρας βίας. Ποια είναι αυτή; Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη τα πρωταθλήματα. Η Καλλιθέα έχει παίξει ήδη τρεις αγώνες

Γεώργας: «Δεν πειράζει. Να αρχίσουν από την αρχή. Όλα γίνονται. Τρεις αγώνες έχουν παιχτεί. Ας το δουν σαν προπόνηση»!

Απόφαση αναμένεται να εκδοθεί άμεσα, αφού η θητεία του Δημήτρη Γεώργα ολοκληρώνεται. Ο ίδιος, μάλιστα, για τον λόγο αυτό αρνήθηκε να κάνει δεκτά αιτήματα αναβολών σε προηγούμενες υποθέσεις.

Last modified onΤετάρτη, 24 Οκτώβριος 2018 10:28

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep