Αναζητά επιπλέον έσοδα

Σε συνεργασία με τον υφυπουργό η Football League αναζητά χορηγούς. Πλάνο για τρεις εμβόλιμες και αίτημα παράτασης λήξης της αγωνιστικής περιόδου.

Η πρόσφατη συμφωνία με την ΕΡΤ για νέο διετές συμβόλαιο ύψους 1,8 εκατ. ευρώ ετησίως μείωσε τις... αντιστάσεις για αναστολή έναρξης. Το ΔΣ της Football League αποφάσισε την Παρασκευή (12/10) να μπει στο γήπεδο και θα το έπραττε το διήμερο 20-21 Οκτωβρίου εάν η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εξέταζε τους φακέλους στη συνεδρίαση της Πέμπτης (11/10).

Εν τέλει η δεύτερη τη τάξει κατηγορία θα ξεκινήσει στις 27 Οκτωβρίου, αν και το ρεπορτάζ του FL News αναφέρει ότι οι Πλατανιάς και Δόξα Δράμας πρότειναν αυτό να μην πάνε οι ομάδες στη σέντρα εάν προηγουμένως δεν βρεθεί χορηγία. Αντίθετα, Βόλος και Τρίκαλα εξέφρασαν τη θέση για έναρξη στις 21/10, αλλά κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό λόγω πιστοποιητικών...

Μοναδική ΠΑΕ που δεν εκπροσωπήθηκε στο ΔΣ ήταν ο Καραϊσκάκης Άρτας. Ο πρόεδρος της λίγκας, Λεωνίδας Λεουτσάκος ενημέρωσε, τόσο για τη συμφωνία με την ΕΡΤ, όσο και για την πρόσφατη συνάντηση με τον υφυπουργό, Γιώργο Βασιλειάδη και μετέφερε ότι οι ΠΑΕ θα μοιραστούν τα χρήματα του τηλεοπτικού συμβολαίου και η λίγκα θα καλύψει τα λειτουργικά της έξοδα από τους χορηγούς που επιδιώκει να προσελκύσει.

Το πρωτάθλημα, λοιπόν, ξεκινά, όμως παράλληλα θα συνεχιστεί η προσπάθεια για εύρεση χορηγιών και εσόδων σε συνεργασία με τον υφυπουργό αθλητισμού. Η μεγάλη χορηγία που θα επιδιωχθεί να κλείσει η Football League αναμένεται, μάλιστα, να πάρει και την ονομασία του πρωταθλήματος.

Τρεις εμβόλιμες και αίτημα παράτασης

Το πλάνο για το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις εμβόλιμες αγωνιστικές. Ωστόσο, ημερομηνίες δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα. Και αυτό γιατί η Football League θα ζητήσει από την ΕΠΟ παράταση της λήξης της αγωνιστικής περιόδου. Η Ομοσπονδία έχει ζητήσει φινάλε στις 5 Μαΐου και η Β' Εθνική ζητά αυτό να γίνει δύο εβδομάδες αργότερα. Σε ό,τι αφορά στα τηλεοπτικά ματς, αρχικά η ΕΡΤ θα καλύπτει ένα παιχνίδι το Σάββατο και ένα την Κυριακή.

Στο ζήτημα της ασφάλισης, τέλος, επελέγη η «Ευρωπαϊκή Πίστη» για το κεντρικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Last modified onΣάββατο, 13 Οκτώβριος 2018 02:02

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep