Logo
Print this page

Πλέι οφ και... πλέι άουτ

Φινάλε της σεζόν αρχές Μαΐου στη Football League. Η πρόταση για μπαράζ παραμονής, το ασφαλιστικό και οι χορηγίες.

Πρόγραμμα... βουνό περιμένει τις ομάδες της Football League μετά την απόφαση που πήραν τα μέλη της για έναρξη το διήμερο 13-14 Οκτωβρίου υπό την προϋπόθεση ότι θα έρθει προηγουμένως η οικονομική πρόταση από την ΕΡΤ. Και αυτό γιατί η δεύτερη τη τάξει κατηγορία θα πρέπει να ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαήμερο Μαΐου, ώστε να ακολουθήσει το μπαράζ μεταξύ του 2ου της Β' Εθνικής και του 13ου της Super League. Θα προηγηθούν, μάλιστα, όπως όλα δείχνουν, πλέι οφ και πλέι άουτ!

Το FL News βρέθηκε στα γραφεία της διοργανώτριας και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ...

Στο ΔΣ της Παρασκευής (21/09) οι εκπρόσωποι των ομάδων (έλειπαν μόνο οι Καραϊσκάκης Άρτας, Απόλλων Λάρισας) κλήθηκαν να αποφασίσουν αν θα ξεκινούσε η σεζόν στις 6-7 Οκτωβρίου ή στις 13-14/10. Η αντιπροσωπεία του Βόλου ήταν από αυτές που τάχθηκαν υπέρ της άμεσης έναρξης (οι Θεσσαλοί είναι στο γήπεδο από τις 9 Ιουλίου), όμως εν τέλει επικράτησε η άποψη να μετατεθεί κι άλλο η σέντρα υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει έρθει προηγουμένως η οικονομική πρόταση για το τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Όπως ειπώθηκε μεταξύ άλλων, θα πρέπει να δοθεί χρόνος για να ολοκληρώσουν όλες οι ομάδες τη διαδικασία στην ΕΕΑ για πιστοποιητικά συμμετοχής. «Να εξασφαλιστούν πρώτα έσοδα για τους φτωχούς συγγενείς και μετά να ξεκινήσουμε», ανέφερε ο Σωτήρης Μαυρονάσιος, εκπροσωπώντας τον Αήττητο Σπάτων...

Ο πρόεδρος της λίγκας, Λεωνίδας Λεουτσάκος ενημέρωσε τα μέλη της ότι σύντομα θα έχει φτάσει η πρόταση για τα τηλεοπτικά και πλην της πρότασης της Δόξας Δράμας για πλέι οφ, ανέφερε ότι και η λίγκα θα καταθέσει δική της πρόταση. Μία πρόταση, η οποία εκτός από πλέι οφ θα προβλέπει και πλέι άουτ! Συγκεκριμένα, το σχέδιο προβλέπει άμεσο υποβιβασμό στην κατώτερη κατηγορία των ομάδων που θα τερματίσουν στις θέσεις 15-16 και αγώνες κατάταξης για τους 11-14, προκειμένου να προκύψουν οι άλλες δύο που θα υποβιβαστούν.

Ζητήθηκε από όλες τις ΠΑΕ να στείλουν τις προτάσεις τους έως την Πέμπτη (27/09), ώστε να αποφασιστεί ποιες θα υιοθετηθούν στο ΔΣ που θα προηγηθεί της κλήρωσης και οι οποίες θα σταλούν στην ΕΠΟ προς έγκριση. Βέβαια, οι διαδικασία των πλέι οφ και πλέι άουτ σημαίνει αυτόματα ότι μετά από αναμονή... μηνών οι ομάδες θα μπουν σε ένα πρωτάθλημα με πάρα πολλές εμβόλιμες για να ολοκληρωθεί η χρονιά αρχές Μαΐου.

Το ασφαλιστικό και οι χορηγίες

Ο ΠΣΑΠ με επιστολή του μπορεί να ζήτησε ως τη Δευτέρα (24/09) την υλοποίηση της ενιαίας ασφαλιστικής κάλυψης, όμως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Και αυτό γιατί το σώμα εξουσιοδότησε το προεδρείο να προχωρήσει τις επαφές με την «Ευρωπαϊκή Πίστη». Προηγήθηκαν επαφές με έξι εταιρείες που δεν έδειξαν διάθεση να αναλάβουν.

Εκτός του ασφαλιστηρίου συμβολαίου η Football League αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει εταιρεία μάρκετινγκ, ώστε αυτή να φέρει χορηγούς στο πρωτάθλημα.

Last modified onΣάββατο, 22 Σεπτέμβριος 2018 02:01
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr