«Εμπορικά ή βαθμολογικά κριτήρια»

Για τη βοήθεια του Γιώργου Βασιλειάδη προς τη Football League μίλησε ο Λεωνίδας Λεουτσάκος.

Στο πλευρό της Football League στάθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος συνέβαλε στη συμφωνία με την ΕΡΤ για διετές τηλεοπτικό συμβόλαιο και θα βοηθήσει και με χορηγίες. Αυτό τόνισε ο Λεωνίδας Λεουτσάκος στο Metropolis 95.5, ενώ αναφέρθηκε στο πως θα δοθούν τα χρήματα στις ομάδες, αλλά και στο θέμα των ομάδων που θα ανεβαίνουν στη Super League.

Αναλυτικά όσα είπε ο Λεωνίδας Λεουτσάκος:

Για τη συμφωνία με την ΕΡΤ: «Συνεργαζόμαστε επί δύο χρόνια με τον κ. Βασιλειάδη και ήμουν σίγουρος ότι δε θα άφηνε ξεκρέμαστη τη Λίγκα γιατί ο ίδιος κράτησε και πρόπερσι ζωντανό το Πρωτάθλημα χάρη στο τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ. Μας είπε ότι μας δίνει αυτό το συμβόλαιο που ξέρετε όλοι μαζί με κάποιες χορηγίες και αν μπορεί να βοηθήσει παραπάνω θα το κάνει. Πήγαμε μαζί με τον κ. Μπακάλαρο στη γενική γραμματεία εσόδων για να δούμε πόσες κρατήσεις έχει η Football League για να συμμαζέψουμε το μαγαζί, να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο, και ό,τι χρήματα έρχονται να πηγαίνουν στις ομάδες και όχι σε παλιές αμαρτίες».

Για το πώς θα μοιραστούν τα χρήματα στις ομάδες: «Θα κοιτάξουμε να βάλουμε κάποια κίνητρα, είτε εμπορικά είτε βαθμολογικά».

Για το αν ισχύσει το σενάριο να πέσουν τρεις από τη Super League και να ανέβει μία ομάδα από τη Football League: «Εμείς ζητάμε δύο-τέσσερις. Αν μας καλέσει η ΕΠΟ για να αποφασίσει τι θα ισχύσει, θα πάμε και θα καταθέσουμε τις απόψεις μας. Οι ομάδες που θα πέσουν από τη Super League θα πάρουν τα ίδια χρήματα. Αυτό είναι μια αδικία γιατί μια ομάδα της Football League που θα βάλει ένα εκατομμύριο ευρώ για να διεκδικήσει την άνοδο θα πάρει 200.000 ευρώ ενώ μια ομάδα Super League που θα υποβιβαστεί θα πάρει τα ίδια χρήματα που έπαιρνε και την προηγούμενη σεζόν. Δεν είναι άδικο να ανέβει μόνο μία ομάδα; Δεν μπορώ να καταλάβω τι φοβούνται».

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep