Logo
Print this page

Κοντά σε συμφωνία με Βασιλειάδη

Η Super League τα βρίσκει με τον υφυπουργό – Πώς επηρεάζεται η Football League.

Προς συμφωνία οδεύουν Super League και Γιώργος Βασιλειάδης για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς, σε μια προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο, και οι δύο πλευρές ρίχνουν νερό στο κρασί τους. Ο υφυπουργός Αθλητισμού φέρεται να δέχεται το πρωτάθλημα 14 ομάδων και όχι 12 όπως είχε προτείνει, ωστόσο έθεσε κάποιους όρους. Από αυτή την επικείμενη συμφωνία, ευνοείται και η Football League.

Το πακέτο του υφυπουργού περιλαμβάνει εξασφαλισμένο τηλεοπτικό συμβόλαιο για δύο χρόνια, με προοπτική τριετούς ανανέωσης, το οποίο θα αποτελεί σύμπραξη της NOVA και της ΕΡΤ. Οι όροι που έχει θέσει ο Γιώργος Βασιλειάδης είναι αυστηροί και συγκεκριμένοι.

Αυτοί περιλαμβάνουν αυστηρούς οικονομικούς ελέγχους στις ΠΑΕ ανά τρίμηνο, ποινές και ρήτρες για επεισόδια και άλλα αρνητικής φύσεως φαινόμενα (χειραγώγηση αγώνων, δυσφημιστικά σχόλια κλπ.), έγκυρη καταβολή οφειλομένων προς Δημόσιο, παίκτες, προπονητές και υπαλλήλους κ.α. Παράλληλα, όμως καθιερώνονται και μπόνους επιβράβευσης (υπολογίζεται ένα συνολικό ποσό 5 εκατ. ευρώ ετησίως) για τις ΠΑΕ που θα παρουσιάζουν στοιχεία όπως αύξηση προσέλευσης κοινού στα παιχνίδια τους, ανάδειξη Ελλήνων παικτών, συγκομιδή βαθμών και κόσμια διαγωγή των φιλάθλων. Παράλληλα, θέτει όρο για τον δανεισμό παικτών, έναν ανά ομάδα και όχι παραπάνω από τέσσερις συνολικά.

Από το πακέτο δεν λείπει και η Football League, στην οποία θα δοθεί τηλεοπτικό συμβόλαιο 18 εκατ. ευρώ από την ΕΡΤ, με ένα σημαντικό μέρος αυτών των χρημάτων να καταλήγει στα ταμεία των ΠΑΕ. Κάτι τέτοιο θα δώσει μια ανάσα στις ομάδες της κατηγορίας, που τα τελευταία δύο χρόνια εισέπραξαν ελάχιστα χρήματα από τα τηλεοπτικά, με αποτέλεσμα να διογκωθούν τα οικονομικά τους προβλήματα.

Last modified onΠέμπτη, 02 Αύγουστος 2018 12:21
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr