Χωρίς επιτήρηση

Δεν θα διεξαχθεί η τρίτη φάση της επιτήρησης για τις ομάδες της Football League. Δεν θα διεξαχθεί η τρίτη φάση της επιτήρησης για τις ομάδες της Football League.

Η τρίτη φάση της επιτήρησης δεν θα διεξαχθεί για τις ομάδες της Football League της σεζόν 2017-18. 

Δεν θα μπουν στην διαδικασία της 3ης φάσης επιτήρησης οι ομάδες της Football League όπως αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ την Πέμπτη (26/7) για το 2017-18, αφού προχώρησαν στην κατάργηση της για φέτος. Λόγω των αλλαγών, της μείωσης των ομάδων της κατηγορίας, αλλά και του χρόνου που έχει χαθεί με όλες τις συζητήσεις για την αναδιάρθρωση αποφάσισαν πως θα υπάρξει μονο η διαδικασία αδειοδότησης για αυτό το καλοκαίρι, από την οποία θα κριθεί ποιες ομάδες θα έχουν δικαίωμα να κάνουν κανονικά μεταγραφές και ποιες θα έχουν περιορισμούς για τη νέα σεζόν. 

Στην ανακοίνωση των αποφάσεων της, η ΕΠΟ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ακυρώθηκε η 3η φάση της διαδικασίας επιτήρησης των ομάδων της Football League, δεδομένου ότι με βάση την άνοδο και τον υποβιβασμό σε άλλες κατηγορίες απομένουν μόλις 5 ομάδες προς έλεγχο». 

Σε παλαιότερη ανακοίνωση της η ΕΠΟ είχε ξεκαθαρίσει την διαδικασία για την αδειοδότηση των ομάδων της Football League, καθώς και τις ποινές που θα ισχύσουν. 

Για τις ΠΑΕ της Football League καθώς και εκείνες που υποβιβάζονται από την Super League, σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης αδειοδότησης, θα επιβάλλεται η εξής ποινή που θα ισχύσει για την αγωνιστική περίοδο 2018 - 2019: Ολική απαγόρευση μεταγραφών για ποδοσφαιριστές άνω των 23 ετών, δυνατότητα μετεγγραφής απεριόριστου αριθμού Ελλήνων ή γηγενών ποδοσφαιριστών κάτω των 23 ετών (γεννηθέντες από 01.01.1995) καθώς και ανανέωση απεριόριστου αριθμού των υφιστάμενων συμβολαίων (ανεξαρτήτως 4 ηλικίας και εθνικότητας).

Τότε είχε γίνει γνωστό ότι θα υπάρξουν δύο φάσεις επιτήρησης για την σεζόν 2018-19, τον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο του 2019, οι οποίες θα διεξαχθούν κανονικά. 

Για το σύνολο των ΠΑΕ της Football League, ανεξαρτήτως εάν έλαβαν άδεια Football League ή όχι, τίθεται σε εφαρμογή διαδικασίας επιτήρησης. Η διαδικασία επιτήρησης θα περιλαμβάνει την αξιολόγηση των κάτωθι κριτηρίων:

α) Οφειλές από μεταγραφές,

β) οφειλές σε εργαζομένους,

γ) οφειλές σε φορολογικές αρχές,

δ) οφειλές σε ασφαλιστικούς φορείς 

ε) οφειλές προς ΕΠΟ.

 

 

Last modified onΠέμπτη, 26 Ιούλιος 2018 17:50

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep