Logo
Print this page

«Περίμενα μια αναγνώριση...»

Ο Λεωνίδας Λεουτσάκος για την ψυχολογική πίεση που δέχτηκε και η αιτία του ξεσπάσματός του μετά την εκλογή του.

Την πίεση του προηγούμενου διαστήματος που συνδυάστηκε με παρασκηνιακές κινήσεις έβγαλε από πάνω του ο Λεωνίδας Λεουτσάκος. Ο επανεκλεγείς πρόεδρος της Football League τόνισε στα μέλη της Ένωσης ότι του ζητήθηκε να μην «κατέβει» ως υποψήφιος, έβγαλε παράπονο και είπε:

«Πήγα κόντρα στη Super League και η πίεση ήταν απίστευτη για μένα και για τα παιδιά μου, να ξέρετε. Όλο το βράδυ δεν έχω κοιμηθεί. Η τελευταία παράκληση που μου είπαν ήταν να μην κατέβω. Σας το λέω για να ξέρετε. Εγώ κατέβηκα για εσάς. Θα είμαι εδώ για εσάς, για όλους. Και γι' αυτούς που με ψήφισαν και γι' αυτούς που δεν με ψήφισαν.

«Πήγα κόντρα στη Super League και η πίεση ήταν απίστευτη για μένα και για τα παιδιά μου, να ξέρετε. Όλο το βράδυ δεν έχω κοιμηθεί. Η τελευταία παράκληση που μου είπαν ήταν να μην κατέβω»

Η πίεση για μένα ηθικά ήταν μεγάλη. Και επειδή κάναμε έναν αγώνα μαζί δυο χρόνια θέλω να τον συνεχίσουμε και να τελειώσει. Όπου μου πείτε θα πάμε και όπου μου πείτε θα φτάσουμε. Είμαι και θα παραμείνω με όλους φίλος. Να ξέρετε δεν πείραξα δύο χρόνια άνθρωπο από αυτή την καρέκλα. Σας κοιτάω στα μάτια. Είτε αγωνιστικά, είτε εξωαγωνιστικά.

Όσοι με πήραν στο τηλέφωνο ήμουν απίκο. Το λέω και εκφράζω ένα παράπονο, γιατί δεν πείραξα άνθρωπο. Σας τα λέω αυτά, γιατί έχω μια υπερένταση και αισθάνομαι μία αδικία. Πολέμησα δύο χρόνια για εσάς και θα πολεμήσω άλλα δύο. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε και σας θέλω όλους δίπλα μου».

Σε δηλώσεις του λίγο αργότερα στους εκπροσώπους του Τύπου που έδωσαν το «παρών» στη λίγκα ανέφερε:

«Όταν ήρθε η δεύτερη υποψηφιότητα δεν πίστευα ότι θα μπω σε αυτή τη διαδικασία, γιατί δεν σας κρύβω ότι έπαιρνα μόνος μου τους προέδρους. Περίμενα ότι από κάποιους θα υπήρχε μια αναγνώριση τουλάχιστον στο έργο που έχουμε κάνει»

«Ευχαριστώ τους προέδρους για την εμπιστοσύνη τους για τη δεύτερή μου θητεία στη Football League. Από την πρώτη ημέρα που έχω έρθει στην καρέκλα, θεωρώ το απέδειξα και σε όλους τους προέδρους ότι είμαι με όλες τις ομάδες. Εκφράζω και την απορία μου για μερικά θέματα που έγιναν τις τελευταίες ημέρες, αλλά τα βάζω στο περιθώριο.

Θεωρώ ότι όλοι οι πρόεδροι, και αυτοί που με ψήφισαν και αυτοί που δεν με ψήφισαν, αποφάσισαν για το συμφέρον της Football League. Θα κάνουμε τον αγώνα που πρέπει να κάνουμε για την κατηγορία. Να λειτουργήσει και θα έρθουν καλύτερες μέρες. Ευχαριστώ και αυτούς που με στήριξαν αληθινά».

Για τις ψυχολογικές πιέσεις που υποστήριξε ότι δέχτηκε και για το ότι μετά από πολλά χρόνια έγιναν εκλογές με δύο υποψήφιους:

«Δεν ήμουν μαθημένος σε τέτοια πίεση και σε τέτοια διαδικασία ψυχοφθόρα. Οι τελευταίες δέκα ημέρες ήταν ψυχοφθόρες με συζητήσεις και κουβέντες. Εγώ έκατσα στην καρέκλα και φανταζόμουν τον εαυτό μου ότι ήμουν πρόεδρος όλων των ομάδων, ότι με ήθελαν όλοι οι πρόεδροι. Όταν ήρθε η δεύτερη υποψηφιότητα δεν πίστευα ότι θα μπω σε αυτή τη διαδικασία, γιατί δεν σας κρύβω ότι έπαιρνα μόνος μου τους προέδρους.

«Αυτά που κατάφερα στην πορεία της διοίκησης της δικής μου, δεν είχαν γίνει τα προηγούμενα 10 και 15 χρόνια, χωρίς να θέλω να πω κάτι για τους προκατόχους μου»

Περίμενα ότι από κάποιους θα υπήρχε μια αναγνώριση τουλάχιστον στο έργο που έχουμε κάνει. Δεν θα υπήρχε μια αδικία. Προσπάθησα να μην αδικήσω κανέναν. Θεωρώ ότι δεν αδίκησα κάποιον άνθρωπο και γι' αυτό μου βγήκε η πίεση.

Τις τελευταίες ημέρες άκουσα πολλά, μου έλεγαν πολλά, έκλεισα τα αυτιά μου και επικεντρώθηκα στο ότι πρέπει να κάνω το σωστό και να πω την αλήθεια στους προέδρους. Με τίμησαν. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά μου και στα παιδιά μου. Πιέστηκαν πολύ. Για εμάς είναι μία ηθική καταξίωση και στο πρόσωπό μου και στην οικογένειά μου και ευχαριστώ όσους με στήριξαν».

Το σκεπτικό και ο τρόπος που λειτουργείτε δεν αλλάζει. Είστε πρόεδρος των ομάδων και προστατεύετε τα συμφέροντα της Football League...

«Δεν σας κρύβω ότι υπήρχαν παρασκηνιακές κινήσεις. Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου ο πρόεδρος να μην είναι ενωτικός. Σε κατ' ιδίαν κουβέντα είπα και στον κύριο Λυχναρά ότι αν υπάρχει προοπτική και να έρθουν καλύτερες ημέρες με την κάθοδό του στον προεδρικό θώκο, δεν υπήρχε λόγος να μείνω»

«Βεβαίως. Και αυτό πιστεύω η πορεία μου το έδειξε. Αυτά που κατάφερα στην πορεία της διοίκησης της δικής μου, δεν είχαν γίνει τα προηγούμενα 10 και 15 χρόνια, χωρίς να θέλω να πω κάτι για τους προκατόχους μου. Με συντονισμένη δουλειά, με τον κύριο Μπακαλάρο και τον κύριο Γιαννόπουλο, που τους συγχαίρω και με τους υπόλοιπους θα τρέξουμε για καλύτερες ημέρες για την κατηγορία».

Το θέμα της αγωγής της Super League και το γεγονός ότι για πρώτη φορά έγινε η διαδικασία με ανοικτές τις πόρτες, θεωρείτε ότι έπαιξε τον ρόλο του για πράγματα που διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες;

«Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει συνάντηση με τον υφυπουργό. Υπάρχει το συμβόλαιο με την ΕΡΤ που είναι υπό συζήτηση, να δούμε τι μπορούμε να διεκδικήσουμε και θα είμαστε στο τρέξιμο»

«Δεν σας κρύβω ότι υπήρχαν παρασκηνιακές κινήσεις. Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου ο πρόεδρος να μην είναι ενωτικός. Σε κατ' ιδίαν κουβέντα είπα και στον κύριο Λυχναρά ότι αν υπάρχει προοπτική και να έρθουν καλύτερες ημέρες με την κάθοδό του στον προεδρικό θώκο, δεν υπήρχε λόγος να μείνω. Δεν μένω για να μείνω.

Μείναμε για να σωθεί η κατηγορία και αυτός είναι ο στόχος μου. Η καρέκλα δεν ανήκει, ούτε στον Λυχναρά, ούτε στον Λεουτσάκο. Ο στόχος μας είναι να γίνει βιώσιμη η κατηγορία και να τρέξουμε».

Για το επόμενο διάστημα και την προσπάθεια εύρεσης χορηγιών και χρημάτων:

«Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει συνάντηση με τον υφυπουργό. Υπάρχει το συμβόλαιο με την ΕΡΤ που είναι υπό συζήτηση, να δούμε τι μπορούμε να διεκδικήσουμε και θα είμαστε στο τρέξιμο, ώστε να κάνουμε καλύτερο το πρωτάθλημά μας και να βρούμε λεφτά για τις ομάδες».

Η άποψη της Football League για την αναδιάρθρωση:

«Αν με αυτά που ακούμε μπορεί να μπει μία τάξη στο ποδόσφαιρο και θα έρθουν λεφτά, είναι ευπρόσδεκτο. Το θέμα της ανόδου δύο ομάδων είναι πρωταρχικό. Δεν το συζητάμε. Θα κάνουμε συμβούλιο με όλες τις ομάδες, τον Αήττητο και τον Ηρόδοτο και θα αποφασίσουμε όλοι οι πρόεδροι τι θέλουν»

«Όταν συναντήσαμε τον Υφυπουργό δεν είχαμε σαφή εικόνα. Τον πρώτο λόγο όπως γνωρίζετε τον έχει η Super League. Στο επόμενο ραντεβού θα μας ενημερώσει αναλυτικά τι μέλλει γενέσθαι. Για κάτι που δεν ξέρουμε, δεν μπορούμε να απαντήσουμε. Αν με αυτά που ακούμε μπορεί να μπει μία τάξη στο ποδόσφαιρο και θα έρθουν λεφτά, είναι ευπρόσδεκτο.

Οι ομάδες θέλουν λεφτά, να είναι βιώσιμες. Να μπουν όροι και δικλείδες ασφαλείας. Το θέμα της ανόδου δύο ομάδων είναι πρωταρχικό. Δεν το συζητάμε. Θα κάνουμε συμβούλιο με όλες τις ομάδες, τον Αήττητο και τον Ηρόδοτο και θα αποφασίσουμε όλοι οι πρόεδροι τι θέλουν».

Last modified onΔευτέρα, 01 Ιούλιος 2019 13:31
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr