«Αναδιάρθρωση με ισονομία»

Ο Λεωνίδας Λεουτσάκος μίλησε για την αγωγή στη Super League και για την ενδεχόμενη αναδιάρθρωση.

[googlead][/googlead]

Ο πρόεδρος της Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Yellow Radio 92.8 και αναφέρθηκε στην αγωγή που κατέθεσε η δεύτερη τη τάξει κατηγορία στη Super League. Υποστήριξε ότι δεν ήταν στόχος να οδηγηθούν στα δικαστήρια οι δύο πλευρές, αλλά πως δεν υπήρξε ανταπόκριση. Τοποθετήθηκε, ακόμα, για το σχέδιο του Βασιλειάδη με την ενδεχόμενη αναδιάρθρωση, χαρακτηρίζοντας κρίσιμη αυτήν την εβδομάδα. Αναλυτικά:

«Εμείς διεκδικούσαμε κάποια θέματα από το 2012 και μετά. Αυτό το ποσοστό που ζητάμε εμείς έχει προβλεφθεί από το Νόμο. Όταν διαχωρίστηκε η ΕΠΑΕ και δημιουργήθηκαν η Super League και η Football League, είχε προβλεφθεί στο Νόμο ότι ήταν υποχρεωμένη η Super League να διαθέσει ένα ποσοστό στην διοργανώτρια αρχή της Football League για την ενίσχυση των ομάδων της.

Το ποσοστό αυτό το έδινε μέχρι το 2012 και από εκεί και πέρα σταμάτησε. Έχουμε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, προσπαθήσαμε πρώτα με συναίνεση να βρούμε κάποια λύση και δεν υπάρχει ανταπόκριση από πουθενά. Παράλληλα μας ήρθε μία άλλη διεκδίκηση χρημάτων από την Αγροτική Ασφαλιστική για ένα δάνειο ενίσχυσης που είχε πάρει η Football League με την εγγύηση της Super League. Αποτελούσε δική της υποχρέωση να το πληρώσει και δεν το πλήρωσε.

Μας έχει έρθει ένα έγγραφο για χρέος 2 εκατομμυρίων ευρώ για να το πληρώσουμε, το οποίο δεν είναι δικό μας, δεν μας αναλογεί. Προσπαθήσαμε να αποφύγουμε τα δικαστήρι,α γιατί στο πραγματικό ποδόσφαιρο πρέπει να υπάρχει συναίνεση, αλλά κάποια στιγμή ξεπεράστηκαν τα όρια. Κινδυνεύουμε με μπλοκάρισμα τραπεζικών λογαριασμών και κατάσχεση των γραφείων για ένα δάνειο που δεν μας αναλογεί το χρέος του».

Για το πότε θα εκδικαστεί η αγωγή είπε:

«Θα δούμε τι νομικές κινήσεις μπορούμε να κάνουμε για να συμβεί αυτό όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Για το αν υπάρχει αντίδραση από την Super League είπε:

«Δεν έχουμε καμία επικοινωνία ακόμη. Δεν μας έχουν πάρει τηλέφωνο. Εγώ δεν θεωρώ ότι η υπόθεση πρέπει να λυθεί στα δικαστήρια, αλλά πρέπει και οι δύο πλευρές να κάτσουν στο τραπέζι και να βρουν μία λύση».

Για το ποια λύση θα τον ικανοποιούσε είπε:

«Αυτό δεν το ξέρω γιατί θα πρέπει να γίνει ένα συμβούλιο με τις ομάδες και θα πρέπει οι πρόεδροι να συμφωνήσουν για να πάρουμε κάποια απόφαση. Πρώτα θα πρέπει να δούμε τι θα μας προτείνουν και αν μας προτείνουν και τι θα πρέπει να απαντήσουμε και εμείς. Δεν μπορώ να απαντήσω μόνος μου. Μη ξεχνάτε ότι όλες οι ομάδες που είναι πάνω περάσαν από εδώ, το έζησαν από εδώ και το βίωσαν. Ο Άρης βίωσε για δύο χρόνια την οικονομική ταλαιπωρία που υπέστη γιατί δεν είχε έσοδα.

Για να σταματήσει αυτό το έργο, οι ομάδες το γνωρίζουν γιατί είναι πάνω αλλά σε 2-3 χρόνια δεν ξέρουν πού θα είναι. Πρέπει να βρεθεί μία λύση για να μην έρχονται ομάδες από πάνω και αποχωρούν λόγω έλλειψης εσόδων, αλλά και να θέλουν να μείνουν στο πρωτάθλημα πώς θα γίνει αυτό όταν υπάρχει τέτοια χαοτική ψαλίδα εσόδων; Ο Άρης το πέρασε δύο χρόνια αυτό και όπως όλες οι ομάδες έβαλαν λεφτά για να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι το ένιωσε στο πετσί του ο Άρης».

Για το σχέδιο αναδιάρθρωσης και τον υπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη είπε:

«Ακόμη δεν έχω κάτι επίσημο. Πιστεύω ότι αυτή η εβδομάδα θα είναι η κομβική. Εάν δεν γίνει μέσα στις προσεχείς ημέρες θα πρέπει να δοθεί μία παράταση στην αγωνιστική περίοδο γιατί πιέζουν οι ημερομηνίες. Τελειώνει στις 30 Ιουνίου και μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν καθοριστεί οι ομάδες που θα συμμετέχουν στις επαγγελματικές κατηγορίες. Εμείς αυτό που ήταν να κάνουμε σαν επαγγελματικό ποδόσφαιρο το κάναμε. Κάναμε την συνέλευσή μας μόνοι μας με 16 ομάδες, πέρυσι ήμασταν 18 και φέτος 16 και το προχωρήσαμε με οικονομικές δυσκολίες.

Να γίνει η αναδιάρθρωση, αλλά να πάρουμε δύο χιλιάρικα πάλι; Θα πρέπει να υπάρχει ισομέρεια και ισονομία και για εμάς στη Football League. Έχουμε υποστεί πολλά τα τελευταία δύο χρόνια και παλεύουμε να μπει ασφάλεια για το ποιος έχει μετοχές κάθε ΠΑΕ, ποιος είναι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, να αποφύγουμε τα στημένα, να μπει ασφάλεια για το στοίχημα και γνώση για τα χρήματα που μπαίνουν, από πού έρχονται, πού πηγαίνουν.

Οι πρόεδροι λένε «ναι», αρκεί να πάρουν αυτό που τους αναλογεί. Δεν μπορούμε ως Football League να πληρώνουμε μόνο και να ματώνουμε κάθε χρόνο για να έχουμε πενιχρά έσοδα. Την πιο ουσιαστική λύση θα την δώσουν οι αρμόδιοι και αυτή την στιγμή είναι ο υπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης και η ΕΠΟ. Φυσικά μετράει και τι θα πει η FIFA και η UEFA. Από εκεί και πέρα τα σενάρια που ακούμε δεν τα ξέρω επίσημα».

Για το αν είναι θετική η UEFA στην αναδιάρθρωση είπε:

«Δεν γνωρίζω σε τι επίπεδο συζητήσεων είναι. Απλώς και η UEFA θα θέλει να μπουν κανόνες, γιατί αυτή είναι η πρώτη που τους βάζει και για το στοίχημα, για χρήματα και για ομάδες. Ο πιο σημαντικός κανόνας είναι τα έσοδα. Όταν προτείνεις σε κάποιες διοργανώτριες ότι τα έσοδα είναι κατοχυρωμένα και θα ξέρουν οι πρόεδροι ότι θα έχουν ένα σοβαρό έσοδο θεωρώ ότι θα είναι διαφορετικά τα πράγματα».

Για την επιτήρηση που θα έχει Football Leaue και όχι η Super League είπε:

«Δεν θέλω να μπω σε αυτή την διαδικασία γιατί εγώ αποχώρησα και ξαναμπήκα μετά. Επειδή μας επηρεάζει και εμάς, εγώ ζήτησα παράκληση στην ΕΠΟ για οτιδήποτε γίνεται από κάτω να έχει και μία αντανάκλαση και σε εμάς. Αυτά είναι θέματα της ΕΠΟ και εμείς δεν μπορούμε να επέμβουμε».

Για τον Άρη είπε:

«Να μείνει για πολλά χρόνια και μη μπει ξανά σε αυτή την ταλαιπωρία. Έχει ένα πολύ καλό σωματείο, έχει πολύ και φοβερό κόσμο. Ο κόσμος του Άρη φέτος έδειξε πολιτισμό διότι δεν είχαμε προβλήματα αλλά συγκλονιστικές ατμόσφαιρες στα παιχνίδια που έπαιξε. Το έχει αποδείξει αυτό η ιστορία του Άρη, πρέπει να είναι στην Super League».

Last modified onΤρίτη, 12 Ιούνιος 2018 17:51

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep