Αγωγή για 16,8 εκατ. €

Αγωγή κατά της Super League κατέθεσε η Football League και ζητά... 16,8 εκατ. €. Αγωγή κατά της Super League κατέθεσε η Football League και ζητά... 16,8 εκατ. €.

Νομικά κατά της Super League κινήθηκε η Football League αφού εξαντλήθηκαν όλες οι προσπάθειες συνεννόησης για την νομοθετημένη ενίσχυση της δεύτερης κατηγορίας.

[googlead][/googlead]

Στα άκρα βρίσκονται πλέον οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο διοργανώτριες των επαγγελματικών πρωταθλημάτων της χώρας, αφού την Παρασκευή (8/6) έφτασε στα γραφεία της Super League η αγωγή της Football League με την οποία ζητά αποζημίωση 16,8 εκατ. €. 

Αυτό το ποσό αφορά τα χρήματα που δεν έχουν καταβληθεί από το 2009 και προκύπτουν από τη νομοθετημένη υποχρέωση ενίσχυσης της μικρότερης κατηγορίας από την μεγαλύτερη με τις διατάξεις του 2006, στις οποίες ορίστηκε ο διαχωρισμός τους.

Η απόφαση για αγωγή κατά της Super League είχε ψηφιστεί πριν από σχεδόν ένα χρόνο, αλλά μέσα σε αυτό το διάστημα έγιναν προσπάθειες να μη φτάσουν στα άκρα και να βρεθεί λύση σε συζήτηση ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Οι προσπάθειες του προέδρου της διοργανώτριας, Λεωνίδα Λεουτσάκου, όσο και του νομικού συμβούλου, Αντώνη Βουγίδη, να συνεννοηθούν με τον πρόεδρο της Super League, Γιώργο Στράτο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο αυτής, Βασίλη Γκαγκάτση, έπεσαν στο κενό και δεν υπήρξε καμία διάθεση να βοηθήσουν τον «ποδοσφαιρικό αιμοδότη» της μεγάλης κατηγορίας.

Αυτό που ώθησε τα πράγματα στα άκρα ήταν η τελευταία περιπέτεια της Football League με το δάνειο της Αγροτικής Τράπεζας του 2006, το οποίο ήταν στο πλαίσιο της πρώτης και μοναδικής ενίσχυσης για το διάστημα 2006-2009 με 2,2 εκατ. € ανά σεζόν. Η ευθύνη της αποπληρωμής της δανειακής σύμβασης βάραινε τη Super League, με την υποχρέωση να έχει καλυφθεί μέχρι το τέλος του 2009.

Αυτή, όμως, δώδεκα χρόνια μετά δεν έχει ολοκληρωθεί, με τις ευθύνες να βαραίνουν τη Super League, τις διοικήσεις της, τον οικονομικό σύμβουλο της PwC, Ζώη Σωτηρόπουλο, και από την πλευρά της Football League τον πρώην πρόεδρο, Σπύρο Καλογιάννη και τον άνθρωπο που βρίσκεται ακόμη στο λογιστήριο της Football League, Γιώργο Κούνουπα.

Το δάνειο έχει περάσει στα χέρια του εκκαθαριστή της Αγροτικής Τράπεζας, με αποτέλεσμα να υπάρχει η απειλή κατάσχεσης των λογαριασμών την Football League, ενώ σε κίνδυνο είναι και τα ιδιόκτητα γραφεία της διοργανώτριας στην Θεμιστοκλέους για ένα χρέος που βαραίνει τη Super League. Αυτή η εξέλιξη αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και πλέον οδηγεί στις εκρηκτικές σχέσεις απέναντι στις δύο πλευρές.

Πλέον, η Football League ζητά να της επιδικαστούν όλα τα ποσά που δεν έχει εισπράξει για τα μέλη της από το 2009 και ορίζει περίπου το τίμημα στα 2,2 εκατ. € ανά σεζόν, όσα δηλαδή είχαν συμφωνηθεί ανάμεσα στον Γιάννη Βαρδινογιάννη και τον Πέτρο Θεοδωρίδη στο μοναδικό ιδιωτικό συμφωνητικό ενίσχυσης που έχει υπάρξει ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Αυτό είναι το πρώτο στάδιο της νομικής κόντρας των δύο πλευρών, αφού ακολουθούν και άλλα για θέματα που είναι στον αέρα, όπως μέρος των χρημάτων για την ενίσχυση των υποδομών που έρχεται από κονδύλια της UEFA, αλλά και οι κλειστές ώρες που είναι αδιαπραγμάτευτος κανόνας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

[googlead][/googlead]

Last modified onΔευτέρα, 11 Ιούνιος 2018 19:11

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep