«Αναδιάρθρωση στο ίδιο τραπέζι»

Καμία γνώση, ή επίσημη ενημέρωση για αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων είπε πως δεν έχει ο πρόεδρος της Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος. Καμία γνώση, ή επίσημη ενημέρωση για αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων είπε πως δεν έχει ο πρόεδρος της Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος.

Ο Λεωνίδας Λεουτσάκος σε συνέντευξή του στο Yellow Radio 92.8 FM ξεκαθάρισε πως χρειάζεται κουβέντα με όλους για να γίνουν αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο.


Σενάρια που βγαίνουν χωρίς καμία επίσημη πληροφόρηση και επιβεβαίωση χαρακτήρισε τα σχέδια αναδιάρθρωσης που έχουν γράψει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ο πρόεδρος της Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος. Τόνισε πως για να γίνουν αλλαγές θα πρέπει να καθίσουν όλες οι πλευρές στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν, ο υπουργός Αθλητισμού, η ΕΠΟ, η Super League και η Football League.

Μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ομάδες της δεύτερης κατηγορίας που είναι σημαντικές για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού τροφοδοτούν τη Super League, αλλά και την Εθνική Ανδρών με ποδοσφαιριστές. Για τη συνάντηση κάποιων προέδρων της Football League με τον υπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, είπε πως οι περισσότεροι είχαν προτάσεις και το κυριότερο που ζήτησαν ήταν κανόνες που να εφαρμόζονται. Αναλυτικά η συνέντευξη του Λεωνίδα Λεουτσάκου στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press».

«Οι παίκτες που πλαισιώνουν τις ομάδες της Super League και της Εθνικής Ανδρών προέρχονται από τα σπλάχνα της Fotball League. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την κατηγόρια». 

Αν είναι ευχαριστημένος από την φετινή χρονιά είπε:

«Ευχαριστημένοι δεν μπορούμε να είμαστε. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι καλύτερα. Ευχαριστημένοι θα είμαστε όταν τελειώνει το πρωτάθλημα με λιγότερες απώλειες, περισσότερα έσοδα και μην έχουμε θέματα φυγής ομάδων. Να είναι ένα πρωτάθλημα αξιόπιστο».

Για την συνάντησή του με τον υπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη είπε:

«Προσπαθήσαμε να συζητήσουμε με τους προέδρους που έφεραν τα προγράμματά τους για την κατηγορία. Του είπαν κάποια πράγματα. Θέλουν το πρωτάθλημα να είναι ανταγωνιστικό μέσα στο γήπεδο και όχι έξω από εδώ. Συμφώνησαν να υπάρχουν μέτρα για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος. Θέλουμε ο υπουργός να δει περισσότερο την κατηγόρια με καλύτερο μάτι όσον αφορά τα έσοδα για να λειτουργεί καλύτερα.

Στο πρωτάθλημα υπήρχαν σοβαροί άνθρωποι, οι οποίοι έβαλαν χρήματα από την τσέπη τους. Πρέπει να υπάρχει μία ισομερής κατανομή των εσόδων. Οι παίκτες που πλαισιώνουν τις ομάδες της Super League και της Εθνικής Ανδρών προέρχονται από τα σπλάχνα της Fotball League. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την κατηγόρια. Του είπαν ότι είναι σύμφωνοι σε οποιοδήποτε μέτρο θέλει και με διπλή ασφάλεια».

«Σε εμάς δεν υπήρξε κάτι επίσημο. Υπήρχαν διαβουλεύσεις, εμείς δεν είχαμε ενημέρωση στην διαδικασία αυτή. Αν θέλετε την προσωπική μου άποψη θα πρέπει να μειωθούν οι ομάδες στις δύο κατηγορίες. Δεν γίνεται το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να έχει 40 ομάδες επαγγελματικές».

Αν έπεσε στο «τραπέζι» το καινούριο μοντέλο με τις ομάδες:

«Σε εμάς δεν υπήρξε κάτι επίσημο. Υπήρχαν διαβουλεύσεις, εμείς δεν είχαμε ενημέρωση στη διαδικασία αυτή. Αν θέλετε την προσωπική μου άποψη θα πρέπει να μειωθούν οι ομάδες στις δύο κατηγορίες. Δεν γίνεται το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να έχει 40 ομάδες επαγγελματικές. Δεν βγαίνει και οικονομικά, δεν γίνεται αυτό.

Την Παρασκευή (25/5) έχουμε συμβούλιο στην ΕΠΟ στην οποία είμαι ως εκπρόσωπος της Football League. Σαφώς θα πρέπει να βρεθούν κάποια χρήματα. Δεν γίνεται μία ομάδα στη Super League να παίρνει 3 και 3,5 εκατομμύρια και στην Football League να παίρνει 200.000 ευρώ. Είναι δυνατόν μία ΠΑΕ να ξοδεύει 700.000 και 800.000 ευρώ τον χρόνο και να μην έχει έσοδα; Πως θα ανταπεξέλθει;

Εγώ το μοντέλο με 10 ομάδες στη Super League 1 και 10 ομάδες στην Super League 2 δεν μπορώ να καταλάβω πώς θα το χωρίσει. Κατά τη δική μου άποψη, δεν θα πρέπει να κάτσουν όλοι μαζί, ΕΠΟ, Super League, Football League και ο Υπουργός και να αποφασίσουν τι θέλουμε; Εμείς τελευταίοι μαθαίνουμε τα σενάρια. Κάθε μέρα ακούμε και ένα σενάριο. Αν δεν έρθει κάτι επίσημο με σφραγίδα που θα λέει θα γίνει αυτό.... Είπα στον υπουργό ότι αν δεν γίνει αυτό δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Έχουν μπει σε μία διαδικασία οι πρόεδροι της κατηγορίας μας και θέλουν να αποδείξουν πως γίνεται κάτι διαφορετικό στη Football League. Θέλουμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με κανόνες και αρχές».

«Το μοντέλο 10 ομάδες στην Super League 1 και 10 ομάδες στην Super League 2 δεν μπορώ να καταλάβω πώς θα το χωρίσει. Δεν θα πρέπει να κάτσουν όλοι μαζί, ΕΠΟ, Super League, Football League και ο Υπουργός και να αποφασίσουμε τι θέλουμε;»

Για τα χρήματα που έχουν βάλει οι πρόεδροι είπε:

«Υπάρχουν πρόεδροι που έχουν βάλει περισσότερα από 800.000 ευρώ. Ο κάθε πρόεδρος ξέρει στο περίπου τα συμβόλαια που έχει κάνει και τι έχει πληρώσει».

Για τον Άρη είπε:

«Ο Άρης είναι μία ομάδα που πρέπει να κάνει πρωταθλητισμό και σαφώς θα έχει μεγαλύτερο προϋπολογισμό. Έχει ονόματα και παίκτες που έχουν παίξει Super League. Προφανώς και θα έχει παραπάνω χρήματα. Φέτος καταφέραμε και καλύψαμε ως διοργανώτρια τις διαιτησίες από ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης για να μειώσουμε τα έξοδα των ομάδων».

Για το συμβούλιο της ΕΠΟ είπε:

«Υπάρχει ενημέρωση πως ο πρόεδρος θα μας αναλύσει το τι έγινε με FIFA, UEFA, τι ζήτησαν από το ελληνικό ποδόσφαιρο για να προχωρήσουν κάποια πράγματα. Τα επόμενα θέματα είναι αυτά που γνωρίζετε. Οι αλλαγές που ζητάει η Super League, η αδειοδότηση, οι ποινές, και να περάσουν και οι δικές μας τροποποιήσεις για τις ποινές».

«Δεν γίνεται μία ομάδα στην Super League να παίρνει 3 και 3,5 εκατομμύρια και στην Football League να παίρνει 200.000 ευρώ. Είναι δυνατόν μία ΠΑΕ να ξοδεύει 700.000 και 800.000 ευρώ τον χρόνο και να μην έχει έσοδα; Φέτος ως διοργανώτρια καταφέραμε και καλύψαμε ως διοργανώτρια τις διαιτησίες από ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης για να μειώσουμε τα έξοδα των ομάδων»

Για την άνοδο του Άρη είπε:

«Από ό,τι δείχνει και ο βαθμολογικός πίνακας δικαιολογημένα ανεβαίνει ο Άρης και ο ΟΦΗ. Είναι δύο ιστορικές ομάδες, οι οποίες ήταν στη Super League και επανέρχονται. Οι δύο ομάδες είναι ταλαιπωρημένες τα τελευταία χρόνια και μακάρι να παραμείνουν και να μη ξανάρθουν κάτω. Το αξίζουν και οι δύο, έχουν κόσμο και ιστορία».

Για την ΕΡΤ:

«Είμαστε σε συζητήσεις και το επόμενο διάστημα θα γίνουν πιο συγκεκριμένες. Δεν ξέρω σίγουρα αν η ΕΡΤ θα πάρει ομάδες από τη Super League».

Το μήνυμά του για τον κόσμο του Άρη:

«Να δώσουμε συγχαρητήρια για την άνοδο. Συγχαρητήρια στον κόσμο που στάθηκε στην ομάδα. Να ριζώσει ο Άρης στην Super League όπου ανήκει».

Last modified onΠέμπτη, 24 Μάιος 2018 19:35

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep