Football League με διπλή επιτήρηση

Διπλή επιτήρηση των ομάδων της Football League για το 2018-19 αποφάσισε η Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ. Διπλή επιτήρηση των ομάδων της Football League για το 2018-19 αποφάσισε η Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ.

Οι ομάδες της Football League θα περάσουν δύο στάδια επιτήρησης τη νέα αγωνιστική σεζόν σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΠΟ μετά την συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

[googlead][/googlead]

Δύο στάδια επιτήρησης πλέον στη Football League, με την πρώτη (Φεβρουάριος 2019) να επιφέρει αφαίρεση βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα και την δεύτερη (Απρίλιος 2019) από την αρχή της σεζόν 2019-20 να ξεκινούν με -3 οι ομάδες που δεν εγκρίθηκε ο φάκελός τους. Παράλληλα ορίστηκε για τις ομάδες που υποβιβάζονται από την Super League να ισχύουν τα κριτήρια της διαδικασίας αδειοδότησης των ομάδων της δεύτερης κατηγορίας.

Για το θέμα της παραμονής των ομάδων που δεν πήραν αδειοδότηση από την Super League, η Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου όρισε ως υπεύθυνη για την απόφαση την Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο., στην οποία και προώθησε το αίτημα. Η Super League από τις 8 Μαΐου 2018 είχε ζητήσει να μην ισχύσει η ποινή του υποβιβασμού στη Football League, αλλά οι περιορισμοί στις μεταγραφές και η αφαίρεση έξι βαθμών από το νέο πρωτάθλημα.

Αυτό το θέμα απασχολεί ομάδες της Football League, αφού σύμφωνα με την αρχική προκήρυξη της Super League, αλλά και τον ΚΑΠ, ομάδες που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής θα πρέπει να αντικατασταθούν από την κατώτερη κατηγορία. 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟ

«Συνεδρίασε σήμερα η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, σε πλήρη σύνθεση και παρουσία των εκπροσώπων της Επιτροπής Παρακολούθησης κκ. Ιβάν Βέλα και Μάριου Γεωργίου.

Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Γραμμένος ενημέρωσε τους εκπροσώπους της Super League για το περιεχόμενο των πρόσφατων επαφών του με την FIFA και την UEFA για θέματα που αφορούν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και περιλαμβάνονται στην πρόσφατη επιστολή της Γ.Γ. της FIFA κ. Φάτμα Σαμούρα.

Η ενημέρωση επικεντρώθηκε σε πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της βίας, την αντιμετώπιση της χειραγώγησης αγώνων, τη λειτουργία των δικαστικών οργάνων και τη διάρθρωση της Κ.Ε. Διαιτησίας.

Αποφασίστηκε να προωθηθεί εισήγηση προς έγκριση στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο., του παρακάτω πλαίσιου θεμάτων:

1. Αδειοδότηση ομάδων SuperLeague:

Συζητήθηκε το από 08.05.2018 αίτημα της Super League περί αλλαγής της ποινής για τις μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ που μετέχουν στο πρωτάθλημά της.

Αποφασίστηκε το αίτημα της Super League να προωθηθεί στην Εκτελεστική Επιτροπή προς συζήτηση και λήψη οριστικής απόφασης απ αυτού.

2. Αδειοδότηση ομάδων Football League:

Για τις αγωνιστικές περιόδους 2018-19 και 2019-20, ως διαδικασία αδειοδότησης των υποβιβασθεισών από τη SuperLeague ΠΑΕ, ορίζεται η διαδικασία αδειοδότησης των ΠΑΕ της FootballLeague.

Ορίζεται επίσης διαδικασία δύο (2) σταδίων επιτήρησης, η οποία λήγει τον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο κάθε αγωνιστικής περιόδου. Η μη εκπλήρωση των κριτηρίων επιτήρησης στο πρώτο στάδιο (Φεβρουάριος) τιμωρείται με αφαίρεση τριών (-3) βαθμών στον τρέχον πρωτάθλημα και στο δεύτερο στάδιο (Απρίλιος) με αφαίρεση τριών (-3) βαθμών στο επόμενο πρωτάθλημα.

3. Τροποποίηση κανονισμών:

Δεδομένου ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί το τελικό κείμενο εισήγησης επί των προτεινομένων τροποποιήσεων, καθώς η κοινή επιτροπή αναμόρφωσης των κανονισμών δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα το έργο της, το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου στη συνεδρίαση της Επιτροπής του προσεχούς Ιουνίου και πριν τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, προς έγκριση, και την επικείμενη τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο. προς οριστική επικύρωση.

4. Περίοδος χάριτος για προσφυγές ποδοσφαιριστών:

Επί του από 17.05.2018 αιτήματος της SuperLeague αποφασίστηκε να μην γίνει οιαδήποτε εισήγηση στην Ε.Ε., δεδομένου ότι συνιστά σαφώς αλλαγή του υφισταμένου κανονισμού (Κ.Ι.Μ.Π.) εν μέσω της αγωνιστικής περιόδου και αυτό ρητά απαγορεύεται από το καταστατικό της Ε.Π.Ο.

Το θέμα αποτελεί ωστόσο αντικείμενο της επιτροπής αναμόρφωσης κανονισμών, ενόψει των επικείμενων τροποποιήσεων.

Οι προτάσεις της ΕΠΣ Αθηνών για διεξαγωγή και συνέχιση αγώνων σε περίπτωση τραυματισμού αξιωματούχου αγώνα από ρίψη αντικειμένου και για ορισμό των ιατρών αγών από την υγειονομική επιτροπή της εκάστοτε διοργανώτριας αρχής αποτελούν αντικείμενο της επιτροπής αναμόρφωσης κανονισμών και οι τελικές εισηγήσεις θα εισαχθούν προς έγκριση στην επικείμενη Γ.Σ. της Ε.Π.Ο.».

[googlead][/googlead]

Last modified onΠέμπτη, 24 Μάιος 2018 00:20

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep