Τελικός κριτής... τα Δικαστήρια

Αρκετά θα κριθούν και αυτό το καλοκαίρι στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ για τα θέματα της ανόδου και του υποβιβασμού από την Football League. Αρκετά θα κριθούν και αυτό το καλοκαίρι στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ για τα θέματα της ανόδου και του υποβιβασμού από την Football League.

Πολλά θα ξεκαθαρίσουν στις Πειθαρχικές Επιτροπές για τις ομάδες της Football League και αυτό το καλοκαίρι.

[googlead][/googlead]

Την περσινή σεζόν η Δόξα Δράμας και η ΑΕ Καραϊσκάκης κέρδισαν τη συμμετοχή τους στη φετινή Football League στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ και αυτές οι αλλαγές επηρέασαν μόνο τη δεύτερη κατηγορία. Ωστόσο, οι φετινές υποθέσεις έχουν και άρωμα Super League.

Τα τελευταία χρόνια το πρωτάθλημα της Football League μπαίνει στην ταλαιπωρία της αναμονής για τον τελικό αριθμό των ομάδων που θα συμμετάσχουν, όπως και για το από πού θα προέλθουν. Το πάθημα της τελευταίας σεζόν δεν έγινε μάθημα στην ΕΠΟ, ώστε να ξεκαθαρίσει τα δεδομένα και έτσι αναμένεται να παιχθεί μέχρι τέλος, τόσο ο υποβιβασμός, όσο και η άνοδος στη μεγαλύτερη κατηγορία.

Οι ομάδες της κατηγορίας, άλλωστε, έχουν ήδη αναγάγει την κατάκτηση της 3ης θέσης της βαθμολογίας σε απόλυτο στόχο, αφού όλα δείχνουν πως θα υπάρξει κενή θέση στο πρωτάθλημα της Super League μετά από υποβιβασμό λόγω έλλειψης αδειοδότησης για κάποια από τις ομάδες της μεγάλης κατηγορίας, με τον Παναθηναϊκό να είναι εκείνος που έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα. Το θέμα είχε τεθεί σε ψηφοφορία στο διοικητικό συμβούλιο της Super League με σκοπό να γίνει αίτημα στην ΕΠΟ να αλλάξει η προκήρυξη του πρωταθλήματος και οι ομάδες χωρίς αδειοδότηση να μην υποβιβαστούν. Αρχικά απορρίφθηκε, αλλά αναμένεται να έρθει πάλι προς ψήφιση και να πάει στην Ελληνική Ομοσπονδία προς έγκριση. Αυτό, όμως, ακόμη και αν περάσει από την ΕΠΟ που δεν έχει δικαίωμα να αλλάξει την προκήρυξη στη μέση της σεζόν θα προσβληθεί από τις ομάδες που έχουν έννομο συμφέρον για να ανέβουν.

Στις δικαστικές αίθουσες της ΕΠΟ αναμένεται να κριθούν και κάποιες υποθέσεις για τον υποβιβασμό των ομάδων, με πρώτη από όλες αυτή του ασφαλιστικού συμβολαίου που σύμφωνα με την προκήρυξη της Football League είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα.

Όποια και να είναι η απόφαση του Πειθαρχικού Οργάνου της Football League, αλλά και του Διοικητικού Συμβουλίου της διοργανώτριας θα υπάρξει προσφυγή στην ΕΠΟ, είτε από Καλλιθέα και Δόξα Δράμας που έχουν κάνει τις ενστάσεις, όσο και από τον Απόλλωνα Πόντου και την ΑΕ Καραϊσκάκης που είναι οι ομάδες που ακολούθησαν τον δρόμο του ΙΚΑ και για τα ιατροφαρμακευτικά των ποδοσφαιριστών.

Οι επόμενες εβδομάδες θα δώσουν ένα στίγμα για τον τρόπο που θα κινηθούν όλες οι ομάδες για τη συνέχεια τώρα που στενεύουν τα περιθώρια για τους στόχους της ανόδου και τον «εφιάλτη» του υποβιβασμού.

Last modified onΔευτέρα, 09 Απρίλιος 2018 15:23

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep