Κανονικά η Football League

Ο υπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ανακοίνωσε διακοπή, η οποία δεν επηρεάζει την Football League. Ο υπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ανακοίνωσε διακοπή, η οποία δεν επηρεάζει την Football League.

Δεν επηρεάζει το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας η ανακοίνωση της διακοπής της Super League από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη.

[googlead][/googlead]

Το πρωτάθλημα της Football League θα συνεχιστεί κανονικά, σε αντίθεση με τη Super League που βάζει προσωρινά λουκέτο, τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα. Τα τελευταία γεγονότα στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ οδήγησαν την Πολιτεία να αποφασίσει τη διακοπή του πρωταθλήματος, ώστε να αρχίσει η συζήτηση για την θέσπιση αυστηρών κανόνων, αλλά και κοινής συμφωνίας όλων για να αλλάξει το τοπίο στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ανακοίνωσε τη διακοπή μετά από πολύωρη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Η δήλωσή του μετά την έξοδο του από το Μέγαρο Μαξίμου:

«Η κυβέρνηση εδώ και τρία χρόνια έχει δώσει μεγάλες μάχες για να εξυγιάνει τον χώρο του ποδοσφαίρου. Έχουμε κερδίσει πολλά, μένουν περισσότερα να γίνουν. Σε κάθε περίπτωση δεν θα διακινδυνέψουμε να χαθεί αυτή η προσπάθεια. Αναλαμβάνοντας όπου χρειαστεί και το πολιτικό κόστος. Υπό αυτό το πρίσμα, αποφασίσαμε να διακόψουμε το πρωτάθλημα. Τις επόμενες ώρες θα ξεκινήσουν συναντήσεις με τους φορείς του ποδοσφαίρου. Δεν θα ξανα-ξεκινήσει το πρωτάθλημα αν δεν υπάρχει σαφές πλαίσιο κανόνων συμφωνημένο από όλους. Τα πάντα είναι στο τραπέζι και θα κάνουμε συζητήσεις με όλους, εφόσον δεν αναλάβει κανείς τις ευθύνες του».

Η Football League από την άλλη, αυτή τη σεζόν βγάζει ένα πολύ καλό πρόσωπο και προσπαθεί με ελάχιστους πόρους να προχωρήσει τη διαδικασία εξυγίανσης, ώστε να μπει με πολλά περισσότερα εφόδια στη νέα σεζόν που αναμένεται να γίνει σε σαφώς βελτιωμένο περιβάλλον, τόσο οικονομικό, όσο και αγωνιστικό.

Η σχετική απόφαση που επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ και κάνει λόγο για διακοπή των αγώνων της Super League και του Κυπέλλου:

«Αποφασίζουμε τη διακοπή επ’ αόριστον διεξαγωγής αγώνων ποδοσφαίρου του επαγγελματικού πρωταθλήματος SUPER LEAGUE περιόδου 2017-2018, καθώς και των ποδοσφαιρικών αγώνων Κυπέλλου επαγγελματικών ομάδων Α’ και Β’ εθνικής κατηγορίας (SUPER LEAGUE – FOOTBALL LEAGUE) περιόδου 2017-2018, με άμεση ισχύ από 12/03/2018.

Η ως άνω διακοπή κρίθηκε απαραίτητη λόγω της αυξημένης αντιπαλότητας και το εξόχως τεταμένο κλίμα όπως διαμορφώθηκε με την εμφάνιση αξιωματούχου ομάδας και συγκεκριμένα του προέδρου της γηπεδούχου ΠΑΕ ΠΑΟΚ κου Σαββίδη, να οπλοφορεί κατά τη διάρκεια του αγώνα ο οποίος διεξήχθη την Κυριακή 11/03/2018 στο γήπεδο της Τούμπας, μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΠΑΟΚ – ΠΑΕ ΑΕΚ και που απεικονίζεται στο video της τηλεοπτικής κάλυψης του αγώνα που έχει δημοσιοποιηθεί στο διαδίκτυο καθώς και τις εμπρηστικές δηλώσεις των αξιωματούχων κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και ιδίως κατά τις τελευταίες αγωνιστικές.

Το γεγονός αυτό εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια καθόσον πιθανολογείται ότι η παραμικρή αφορμή μπορεί να πυροδοτήσει εκτεταμένες βίαιες συμπεριφορές».

Last modified onΤρίτη, 13 Μάρτιος 2018 00:18

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep