Συμβούλιο... έντασης

Βεβαιώσεις ασφάλισης ζήτησε η Football League. Ένταση μεταξύ Δράκου - Λεουτσάκου.

[googlead][/googlead]

Το θέμα της κεντρικής ασφάλισης απασχόλησε το ΔΣ της Football League που έγινε την Πέμπτη (18/01). Οι στιγμές έντασης δεν έλειψαν, ενώ το «παρών» για πρώτη φορά έδωσαν οι Θοδωρής Καρυπίδης, Οδυσσέας Δράκος, Βασίλης Ζήρνας. Το FL News έδωσε το «παρών» στα γραφεία της λίγκας και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ...

Από το ΔΣ απουσίαζαν εκπρόσωποι των Εργοτέλη, Παναιγιαλείου, Βέροιας και Τρικάλων. Αντίθετα, πλην του προέδρου Λεωνίδα Λεουτσάκου, των αντιπροέδρων Παναγιώτη Γιαννόπουλου (Πανσερραϊκός), Θωμά Σβαρνόπουλου (Αιγινιακός), του νομικού συμβούλου, Αντώνη Βουγίδη και του εκπροσώπου της ΕΠΟ, Λεωνίδα Θωμαΐδη το «παρών» έδωσαν οι Μαντζανάς (Απόλλων Λάρισας), Ζήρνας (Αιγινιακός), Μπλέτσας (Αναγέννηση Καρδίτσας), Λυχναράς (Κισσαμικός), Δράκος (Καραϊσκάκης Άρτας), Φασομυτάκης, Βαγιάκος (ΟΦΗ), Αβραντίνης, Καρακασίδης (Καλλιθέα), Μπακαλάρος, Χρυσανθόπουλος (Παναχαϊκή), Γιακουμίδης (Απόλλων Πόντου), Καρυπίδης (Άρης), Ιωσηφίδης (Δόξα Δράμας), Νικόλαρος (Σπάρτη).

Ανέβηκαν οι τόνοι...

Πριν ακόμα ξεκινήσει το συμβούλιο επικράτησε ένταση μεταξύ του προέδρου της Football League και του Δράκου με αφορμή τις ενέργειες της διοργανώτριας για οικονομική ενίσχυση. Ο Λεουτσάκος είχε μόλις ενημερώσει σχετικά με τις συζητήσεις που γίνονται τα solidarity της UEFA και την πληρωμή των διαιτητών. Εν τέλει με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρέμησαν...

Το θέμα της ασφάλισης

Σε ό,τι αφορά στο θέμα της ασφάλειας (εκκρεμεί η εκδίκαση της ένστασης της Καλλιθέας κατά του Καραϊσκάκη Άρτας), ο νομικός σύμβουλος, Αντώνης Βουγίδης ζήτησε να προσκομιστούν έως το τέλος του μήνα βεβαιώσεις ασφάλισης στο ΙΚΑ το τελευταίο τρίμηνο.

Το ζήτημα έχει να κάνει με την ομάδα της Άρτας και τον Απόλλωνα Πόντου. Αν αποδειχτεί ότι υπάρχει ομάδα που δεν τήρησε την προκήρυξη και έχει ασφαλισμένους τους ποδοσφαιριστές της μόνο στο ΙΚΑ, τότε η ΕΠΟ θα κληθεί να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι. Από εκεί και πέρα η διοργανώτρια θα κινηθεί αναλόγως της απόφασης που θα πάρει το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Football League όταν εξετάσει την υπόθεση της ένστασης της Καλλιθέας.

Παράλληλα, οι ΠΑΕ ενημερώθηκαν σχετικά με τον τρόπο καταβολής και τις ημερομηνίες των ασφαλίστρων, ενώ μεταφέρθηκε ότι η ΕΠΟ άμεσα θα ενημερώσει πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία επιτήρησης, που δεν θα διαφέρει από την περσινή (ΙΚΑ, Εφορία, προσωπικό και ληξιπρόθεσμες οφειλές).

Νικόλαρος στο λογιστήριο

Πριν ακόμα μπει στη συνεδρίαση ο πρόεδρος της Σπάρτης, Δημήτρης Νικόλαρος επισκέφθηκε το λογιστήριο. Ζήτησε στοιχεία σχετικά με τις ΠΑΕ που δεν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους, αλλά την ίδια στιγμή προχωρούν σε κινήσεις ενίσχυσης και όπως έλεγε, αν αποδειχτεί ότι υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός, τότε θα κινηθεί νομικά.

«Είμαστε σε ομηρία»

Το περιεχόμενο της κατάθεσης του Δημήτρη Καλαϊτζίδη πέρασε στα... ψιλά. Ο Λεουτσάκος σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο ζήτησε να προχωρήσουν οι επιτροπές τις διαδικασίες, ώστε η υπόθεση να διαλευκανθεί το συντομότερο δυνατό. Μέχρι τότε δεν μπορεί να γίνει οτιδήποτε. «Είμαστε σε ομηρία, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση», τονίστηκε.

[googlead][/googlead]

Last modified onΠαρασκευή, 19 Ιανουάριος 2018 02:44

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep