«Κανένα περίεργο σκορ»

Μέλημα της Football League η άμεση διερεύνηση των καταγγελιών Καλαϊτζίδη σύμφωνα με τον Λεωνίδα Λεουτσάκο.

[googlead][/googlead]

Για τις πρόσφατες καταγγελίες του Δημήτρη Καλαϊτζίδη μίλησε στην εκπομπή «Δίκη» στον ΣΚΑΪ ο Λεωνίδας Λεουτσάκος. Ο πρόεδρος της Football League τόνισε ότι μέλημα είναι η άμεση διερεύνηση αυτών, ώστε να τιμωρηθεί ο όποιος υπεύθυνος και να φύγει από το πρωτάθλημα οποιαδήποτε σκιά.

Στο πάνελ βρέθηκε και το μέλος της ΕΕΑ, Ηλίας Αρκούδης, ο οποίος εξήγησε, γιατί δεν πρόκειται να τιμωρηθεί ΠΑΕ με φάκελο για «ύποπτο» ματς και παραδέχτηκε ότι αν δεν δινόταν παράταση για τα πιστοποιητικά συμμετοχής επτά ομάδες δεν θα έπαιρναν μέρος στο πρωτάθλημα...

Ο Λεουτσάκος ανέφερε αρχικά:

«Θεωρώ ότι οι καταγγελίες όπως αυτές του κυρίου Καλαϊτζίδη πρέπει να βγαίνουν στον αέρα. Καλώς έπραξε και πρέπει να τον ενθαρρύνουμε. Πρέπει να προχωρήσει και τάχιστα η διερεύνηση. Να μη μένει τίποτα στον αέρα, γιατί υπάρχει ένα πρωτάθλημα σε εξέλιξη και σαφώς κι εγώ και η διοίκηση κινούμαστε σε αυτή τη λογική. Να μην αιωρείται τίποτα. Πρέπει να διαλευκανθεί το τοπίο. Δεν μπορεί να προχωρά ένα πρωτάθλημα που να έχει στιγματιστεί από καταγγελίες».

Σε εσάς φακέλους από «ύποπτα» στέλνονται;

«Να μην αιωρείται τίποτα. Πρέπει να διαλευκανθεί το τοπίο. Δεν μπορεί να προχωρά ένα πρωτάθλημα που να έχει στιγματιστεί από καταγγελίες. Όποιος δεν έχει δουλειά να μη συμμετέχει»

«Σε εμάς όχι, δεν έρχεται τίποτα. Το έχω ζητήσει. Είμαι ένα μήνα σχεδόν. Βεβαίως θέλω να έρχονται. Θέλουμε να γίνεται ένα πρωτάθλημα όσο πιο καθαρό γίνεται και αυτό επιδιώκουμε. Κάνουμε έναν αγώνα. Όποιος δεν έχει δουλειά σε αυτό το πρωτάθλημα να μη συμμετέχει».

Πρώτη φορά ακούτε τέτοιες καταγγελίες;

«Όχι. Τα ακούω χρόνια. Έχουν έρθει καταγγελίες, αλλά δεν ήμουν εγώ θεσμικός. Σε μένα όποια καταγγελία έρθει έχω υποχρέωση να την τρέξω όσο μπορώ και απαίτηση να την τρέξουν οι υπεύθυνοι μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Δεν μπορώ να αφήσω κάτι να αιωρείται που έκαναν οι προηγούμενοι. Θα είναι καλό να ξεκαθαρίσει και όποιος έχει στοιχεία να τα προσκομίσει. Και άλλοι παράγοντες αν θεωρούν ότι υπάρχει κάτι, εγώ είμαι ανοικτός να πάμε όπου θέλουν».

Σε σχόλιο για το αν ελέγχονται τα πόθεν έσχες των μετόχων και από πού προκύπτουν τα έσοδα, το μέλος της ΕΕΑ, Ηλίας Αρκούδης είπε: «Δυστυχώς εμείς ελέγχουμε...».

Ο Λεουτσάκος συνέχισε σχετικά με το αν υπάρχει ένα διεφθαρμένο πρωτάθλημα:

«Αν μου δώσει δικαιοδοσία το κράτος και μου πει η ΕΠΟ ότι θα δίνει άδειες η Football League, να είστε σίγουροι ότι θα ανήκουν στο πρωτάθλημα αυτοί που πρέπει»

«Αν μπορούσα και είχα τη νομιμότητα να παρέμβω σε κάποια πράγματα, θα το έκανα χθες. Αυτή είναι η διάθεσή μου. Δεν δίνω αδειοδότηση εγώ. Δεν είμαι κράτος να ελέγξω ποιοι είναι νόμιμα μέτοχοι, πώς έρχονται τα λεφτά και τι γίνονται. Αν μου δώσει δικαιοδοσία το κράτος και μου πει η ΕΠΟ ότι θα δίνει άδειες η Football League, να είστε σίγουροι ότι θα ανήκουν στο πρωτάθλημα αυτοί που πρέπει».

Τι απάντησε ο Αρκούδης;

«Εμείς υποτίθεται ότι πρέπει να ελέγξουμε το πόθεν έσχες. Μια επιτροπή με τέσσερις φιλότιμους υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, χωρίς καμία δυνατότητα να ελέγξουν πόθεν έσχες και 500 φακέλους που θέλουν πολύ εξειδικευμένη γνώση. Δεν μπορεί να ελέγξει κανέναν.

«Η Επιτροπή έχει μια συνεχή πορεία αποδυνάμωσης και δεν μπορεί να παίξει τον ρόλο της, ούτε ελεγκτικά στις εταιρείες. Διεκπεραιώνει κάποια πράγματα όπως το πόθεν έσχες και αυτών που αγοράζουν μετοχές»

Δεν μας έχουν δοθεί, ούτε οι πόροι, ούτε οι άνθρωποι. Είναι αδύνατο. Είναι μία λύση η παραίτηση. Ζητάμε υπαλλήλους, μπάτζετ, δυνατότητες και δεν μας δίνονται. Η Επιτροπή έχει μια συνεχή πορεία αποδυνάμωσης και δεν μπορεί να παίξει τον ρόλο της, ούτε ελεγκτικά στις εταιρείες. Διεκπεραιώνει κάποια πράγματα όπως το πόθεν έσχες και αυτών που αγοράζουν μετοχές.

Τα πιστοποιητικά των ομάδων τα ελέγχουμε και δυστυχώς παιδευτήκαμε μόνοι μας πολλές ώρες. Δεν κάναμε έκπτωση στο παραμικρό, σε καμία ομάδα».

Καταγγελτικό ρόλο έχετε;

«Δέκα ημέρες πριν επτά ομάδες δεν είχαν φέρει χαρτιά. Μπορούσαμε να τις διώξουμε, αλλά δεν θα γινόταν πρωτάθλημα. Προλάβαιναν να ιδρυθούν επτά καινούριες ΠΑΕ; Ήθελαν 2 μήνες. Άρα, δεν θα είχαμε πρωτάθλημα»

«Όποιες πέσουν στην αντίληψή μας... Για να πάω να ελέγξω στην πηγή μια ΠΑΕ ή μια ΚΑΕ δεν έχω την οικονομική δυνατότητα. Ελέγχουμε μέχρι εκεί που μπορούμε».

Στη Football League τηρήσατε το νόμο;

«Όσον αφορά στην προθεσμία βρεθήκαμε στο εξής δίλημμα. Δέκα ημέρες πριν επτά ομάδες δεν είχαν φέρει χαρτιά. Μπορούσαμε να τις διώξουμε, αλλά δεν θα γινόταν πρωτάθλημα. Προλάβαιναν να ιδρυθούν επτά καινούριες ΠΑΕ; Ήθελαν 2 μήνες. Άρα, δεν θα είχαμε πρωτάθλημα».

Αυτό δεν είναι αθέμιτος ανταγωνισμός;

«Κανένα περίεργο σκορ. Ποιο εννοείτε; Μου λέτε για ομάδες που πρωταγωνιστούν και κάποιες που δεν πήραν άδεια»

«Δώσαμε ολιγοήμερες παρατάσεις, τεσσάρων, πέντε ημερών. Αλλιώς δεν θα γινόταν πρωτάθλημα».

Ο πρόεδρος της λίγκας σημείωσε:

«Είχαμε πει να ξεκινήσουμε Σεπτέμβριο. Παραβιάστηκαν προθεσμίες, γιατί υπήρχαν τα μπαράζ, να δούμε ποιος θα έρθει και πώς χωρίς σχέδιο. Καλώς και ήρθαν οι ομάδες. Φέτος θα ήμασταν σε καλύτερη μοίρα, γιατί πέρυσι είχαμε κάνει μια μεγάλη διαδικασία εξυγίανσης.

Μόνο στη Football League είναι η διαφθορά; Φέτος είδαμε το Άρης - Παναχαϊκή. Με 11 Έλληνες η Παναχαϊκή, έχασε και έδωσε συγχαρητήρια στον διαιτητή. Είδαμε το Παναχαϊκή - Δόξα Δράμας με 5.000 κόσμο και Έλληνες παίκτες. Το 85% των παικτών είναι Έλληνες, δικά μας παιδιά».

Δεν υπάρχουν περίεργα σκορ;

«Εμείς δεν χορηγήσαμε πιστοποιητικό. Πάει η Football League και τον βάζει και παίζει. Ο καθένας από εκεί και πέρα να αναλάβει τις ευθύνες του. Μου κάνει έκπληξη ότι το δικαιοδοτικό όργανο δεν προχωράει σε μηδενισμό του Αχαρναϊκού ή τουλάχιστον αυτό ακούγεται μέχρι τώρα»

«Κανένα περίεργο σκορ. Ποιο εννοείτε; Μου λέτε για ομάδες που πρωταγωνιστούν και κάποιες που δεν πήραν άδεια».

Σε ερώτηση πώς συμμετείχε ο Αχαρναϊκός στο πρωτάθλημα χωρίς πιστοποιητικό ο Αρκούδης απάντησε:

«Εμείς δεν χορηγήσαμε πιστοποιητικό. Πάει η Football League και τον βάζει και παίζει. Ο καθένας από εκεί και πέρα να αναλάβει τις ευθύνες του. Μου κάνει έκπληξη ότι το δικαιοδοτικό όργανο δεν προχωράει σε μηδενισμό του Αχαρναϊκού ή τουλάχιστον αυτό ακούγεται μέχρι τώρα. Ότι είναι πολύ δύσκολο και κάτι τέτοιο. Εμάς το μόνο που μας μένει είναι να τους καλέσουμε με το 77Α και να ρίξουμε πρόστιμο από 1.000 έως 300 χιλιάδες γιατί δεν προσκόμισε δικαιολογητικά».

Και γιατί δεν πήγατε στον Υπουργό;

«Η ΕΕΑ αδυνατεί να κάνει στοιχειώδεις ελέγχους. Δεν έχω τη δυνατότητα να πάω και να διαπιστώσω μια σειρά πράγματα. Μας πήραν και τη δικηγόρο και δεν αναπληρώθηκε. Μας λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά, τέλος»

«Να κάνει τι ο Υπουργός; Πρέπει για πολλά να αλλάξει ο νόμος. Είναι θέμα πολιτικής βούλησης να παίξουμε τον ρόλο μας, να έχουμε βασικό ρόλο στην εξυγίανση όπως λέει. Η ΕΕΑ αδυνατεί να κάνει στοιχειώδεις ελέγχους. Δεν έχω τη δυνατότητα να πάω και να διαπιστώσω μια σειρά πράγματα. Μας πήραν και τη δικηγόρο και δεν αναπληρώθηκε. Μας λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά, τέλος».

Για την αποβολή του Αχαρναϊκού και τις καταγγελίες Καλαϊτζίδη ο Λεουτσάκος είπε:

«Τι να κάνω; Δεν μπορούσα να παρανομήσω. Αφού είχε προβλήματα και δεν μπορούσε να παραμείνει στην κατηγορία... Ο κύριος Καλαϊτζίδης είναι έμπειρος και πρέπει άμεσα και γρήγορα να τις διαλευκάνει. Εμείς δεν είχαμε κάποια ενημέρωση. Αν είναι έξι ή επτά οι στημένες ομάδες και το ξέραμε, δεν θα ξεκινούσαμε. Εγώ λέω ότι είναι οι περισσότερες καθαρές. Πρέπει να το αποδείξει στη δικαιοσύνη και για εμάς και για την ομάδα του και για την προσωπικότητά του.

«Αν είναι έξι ή επτά οι στημένες ομάδες και το ξέραμε, δεν θα ξεκινούσαμε. Εγώ λέω ότι είναι οι περισσότερες καθαρές. Μόνο το πρωτάθλημα της Football League είναι διεφθαρμένο;»

Μόνο το πρωτάθλημα της Football League είναι διεφθαρμένο; Προσπαθώ και θα προσπαθώ να ξεκαθαρίσει. Θα είμαι ο πρώτος που θα πάω στη δικαιοσύνη. Θέλω όποιος έχει στοιχεία και μπορεί να τα δώσει».

Σε εκείνο το σημείο ο Αρκούδης είπε:

«Ας δει κάποιος τα οικονομικά στοιχεία των ομάδων της Football League. Τα συμβόλαια των αθλητών... Πόσο αποδεκτό είναι σχεδόν όλοι οι παίκτες μιας ομάδας να αμείβονται με 586 ευρώ μικτά και 490 καθαρά χωρίς έξτρα και πριμ; Πόσο λογικό ακούγεται;».

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας απάντησε:

«Πόσο αποδεκτό είναι σχεδόν όλοι οι παίκτες μιας ομάδας να αμείβονται με 586 ευρώ μικτά και 490 καθαρά χωρίς έξτρα και πριμ; Πόσο λογικό ακούγεται;»

«Υπάρχει ο ΠΣΑΠ που έχει και αυτός συμμετοχή στο πρόβλημα. Πρωταγωνιστές είναι οι ποδοσφαιριστές και το συνδικαλιστικό τους όργανο. Πρέπει και αυτοί να κάτσουν σε ένα τραπέζι, αλλιώς δεν αξίζει να συζητάμε».

Σε ερώτηση προς τον Αρκούδη πώς θα μάθουν να διαβάζουν τις εκθέσεις της Sportradar για τα «ύποπτα» ματς, ο ίδιος απάντησε:

«Τις εκθέσεις τις διαβάζουμε και έχουμε φωνάξει και στοιχηματικούς αναλυτές. Πολλές «φωνάζουν» από μόνες τους ότι έχει γίνει προσπάθεια χειραγώγησης και μας το επιβεβαιώνουν. Μόνο με την έκθεση δεν μπορούμε να τους καταδικάσουμε. Ας αλλάξει το νόμο η πολιτεία».

Ακολούθως ο Λεουτσάκος συμφώνησε με το σύστημα στην Κύπρο όπου υπάρχει point system σε ό,τι αφορά στα ύποπτα και ο Αρκούδης είπε:

«Θα έχει μεγάλη πλάκα, γιατί έχουμε κάποιες ομάδες που είναι μόνιμα στο πινάκιο. Κάποια είναι αστεία τα στοιχήματα και το φωνάζουν από πολλές πλευρές. Θυμάμαι μια υπόθεση του Αχαρναϊκού πριν ένα, δύο χρόνια. Ενώ όλα τα στοιχήματα στη Β' Εθνικής ήταν από 2.000 έως 8.000, σε εκείνο παίχτηκαν 71.000 ευρώ.

«Θυμάμαι μια υπόθεση του Αχαρναϊκού πριν ένα, δύο χρόνια. Ενώ όλα τα στοιχήματα στη Β' Εθνικής ήταν από 2.000 έως 8.000, σε εκείνο παίχτηκαν 71.000 ευρώ»

Εμείς όσα στοιχεία και να λένε οι εκθέσεις τους αθωώνουμε. Αν δεν έχουμε οποιοδήποτε άλλο στοιχείο δεν μπορούμε από τον νόμο όσο και αν θέλουμε να καταδικάσουμε».

Και ο Λεουτσάκος συμπλήρωσε:

«Αφού το έχει κάνει η Κύπρος γιατί να μην το κάνουμε κι εμείς; Είπα στον ΠΣΑΠ να τους δώσω καρτελάκια όποτε θέλουν, σε όποιο παιχνίδι έχουν υποψία να μπουν στα αποδυτήρια. Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές. Αν πάει ένας ποδοσφαιριστής και καταγγείλει τον παράγοντά του, δεν θα είναι πυροτέχνημα».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL News

[googlead][/googlead]

Last modified onΤρίτη, 05 Δεκέμβριος 2017 12:50

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep