«Διάλυση σε μία ημέρα»

Ο πρόεδρος της Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος μίλησε για τις αποφάσεις της επιτροπής αδειοδότησης της ΕΠΟ.

Για το περιβόητο θέμα των αδειοδοτήσεων των ομάδων της Football League, αλλά και τις κυρώσεις που θα έχουν όσες δεν δικαιωθούν σε δεύτερο βαθμό, μίλησε στον «Metropolis 95.5», ο πρόεδρος της Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος. Αναλυτικά:

Για τις διαβουλεύσεις του με την διοικούσα επιτροπή:

«Από την ώρα που καθίσαμε στην καρέκλα του προέδρου της Football League, το μόνο που έχουμε βρει είναι πονοκεφάλους που μας άφησαν οι προηγούμενοι και καλούμαστε να λύσουμε. Ευτυχώς υπάρχει μια διοικούσα επιτροπή που μας ακούει, γιατί οι προηγούμενες διοικήσεις της ΕΠΟ, δεν είχαν καμία συμμετοχή στο άθλημα. Έγινε πρόσφατα η γενική συνέλευση και ακούσαμε όλους αυτούς τους παράγοντες να λένε πως δεν ξέρουν τι γίνεται στο ποδόσφαιρο. Και αυτή η διοικούσα επιτροπή, που βρίσκεται πέντε μήνες στο πόστο της η κακομοίρα, φταίει για όλα τα κακά του ποδοσφαίρου της χώρας. Δεν γίνονται αυτά».

Τώρα τι κάνουμε;

«Πλέον είμαστε σε διαβουλεύσεις με την διοικούσα επιτροπή, η οποία μας ακούει και πιστεύω πως θα βρούμε λύση. Κάποιες ομάδες να κάνουν κάποιες μεταγραφές, έστω περιορισμένες, ώστε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα και να προχωρήσει η εξυγίανση την οποία έχουμε κάνει πρώτοι εμείς. Βλέπετε τι γίνεται στην Super League».

Για τις ομάδες που δεν πήραν άδεια συμμετοχής:

«Η Καλλονή έχει υποβιβαστεί, γι' υτό δεν κατέθεσε καν αίτηση. Ο Αχαρναϊκός και τα Χανιά βρίσκονται σε αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Ο Πανελευσινιακός, με την επικύρωση έχει υποβιβαστεί. Δεν μπορώ να γνωρίζω, γιατί δεν κατέθεσε παράβολο. Εμάς μας ενδιαφέρει για τις ομάδες οι οποίες παραμένουν στην κατηγορία. Σε αυτό πρέπει να μπει και ο ΠΣΑΠ στην διαδικασία, γιατί εμείς ζητάμε οι ομάδες να μπορούν να πάρουν Έλληνες παίκτες και να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα.

Πιστεύω πως κάποιες ομάδες θα πάρουν άδεια σε δεύτερη φάση, αυτές που για παράδειγμα δεν πλήρωσαν την δόση στις 31/3 και το έκαναν στις 5/4. Μην τρελαθούμε, η χώρα έχει γκρεμιστεί. Αν εκτελέσουμε όλη την αυστηρότητα σε ομάδες που κάνουν εξυγίανση, τότε τι να πω»

Για τις κυρώσεις που θα έχουν οι ομάδες που τελικά δεν θα πάρουν άδεια συμμετοχής:

«Κάνουν προσπάθεια πολλές ομάδες και ο Άρης και ο ΟΦΗ. Πλήρωσαν, έστω μετά από 10-20 μέρες. Οι υπόλοιπες που δεν θα πάρουν άδεια, θα αναγκαστούν να πάνε με χαμηλότερο μπάτζετ, με παίκτες ηλικίας 23-24 ετών ελεύθερους και αν μπορούν να πάρουν και 3 κοινοτικούς, για να γίνει ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Το παλεύουμε να περάσει, αλλιώς θα πάμε με Έλληνες, να δώσουμε ψωμί σε Έλληνες παίκτες, κρίση έχουμε.

Η αρχική προκήρυξη είχε βγει την περίοδο 2015-16. Είχαν αποφασίσει οι πρόεδροι να το κάνουν. Πιστεύω πως θα το αλλάξουμε προς το καλύτερο. Και εμείς θέλουμε εξυγίανση, αλλά και ομαλότητα. Να μην διαλύεται το πρωτάθλημα σε μία ημέρα».

Για τις αρχές της τωρινής διοίκησης της Football League:

«Το πιο βασικό με την τωρινή διοίκηση της Football League, είναι να πληρώνονται οι παίκτες, το ΙΚΑ και η Εφορία. Πρέπει η ΕΕΑ να βάλει τις δικλίδες της».

Για τον δεύτερο βαθμό εκδίκασης των αδειοδοτήσεων:

«Οι ομάδες έχουν δικαίωμα έφεσης μέσα σε πέντε μέρες και ο δεύτερος βαθμός εκδίκασης λογικά θα είναι μέσα στον επόμενο μήνα».

Ποιοι έχουν σταθεί στο πλευρό της διοίκησης της Football League:

«Για πολλούς και διάφορους λόγους προσπαθούμε να κάνουμε μια εξυγίανση με τους ανθρώπους που μας έχουν ακούσει και μας έχουν βοηθήσει. Αυτοί είναι ο κύριος Βασιλειάδης και η διοικούσα επιτροπή και αυτό σας το λέω με κάθε ειλικρίνεια. Ουδείς έχει ενδιαφερθεί για την Football League».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL NEWS

[googlead][/googlead]

Last modified onΠέμπτη, 13 Ιούλιος 2017 13:59

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep