«Αναλογική εφαρμογή του ΚΑΠ»

Η Football League ζητά την κάλυψη κενών από τις υποβιβασθείσες ομάδες. «Γενναίες αποφάσεις για υγιές πρωτάθλημα», λέει ο Λεωνίδας Λεουτσάκος.

Γενική Συνέλευση και ΔΣ είχε η ατζέντα της Football League τη Δευτέρα (10/07). Και εκτός της έγκρισης διοικητικού και οικονομικού απολογισμού, αλλά και της επικύρωσης με αστερίσκους, τα μέλη της Ένωσης για περίπου δύο ώρες απασχόλησαν θέματα όπως το οικονομικό, η εξεύρεση πόρων και τα κενά που υπολογίζεται ότι θα είναι περισσότερα από ένα. Το FL News βρέθηκε στα γραφεία της διοργανώτριας και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ…

Η αφαίρεση 33 βαθμών από τον ΑΟ Χανιά σώζει πρωτόδικα την Καλλιθέα, όμως δίνει ελπίδα στον Πανελευσινιακό. Οι «σταχυοφόροι», μάλιστα, με επιστολή τους ζήτησαν τη μη επικύρωση της βαθμολογίας ή την αίτηση στην ΕΠΟ της αναλογικής εφαρμογής του άρθρου 4 παρ.4 του ΚΑΠ. Δηλαδή, αν μία ή περισσότερες ομάδες που δικαιούνται να αγωνιστούν στη Β' Εθνική παραιτηθούν για οποιονδήποτε λόγο ή δεν δηλώσουν συμμετοχή, τότε να αποκτούν δικαίωμα οι υποβιβασθείσες από τη Β' Εθνική να παραμείνουν σε αυτή ώσπου να συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος από την προκήρυξη αριθμός ομάδων.

Η πρόταση αυτή έγινε αποδεκτή από την Ένωση και πλέον η απόφαση ανήκει στην ΕΠΟ για το πώς και αν θα καλυφθούν τα κενά. Αυτή τη στιγμή, πάντως, ο ΚΑΠ αναφέρει ρητά πως αν κάποια ομάδα δεν δηλώσει συμμετοχή, τότε το κενό δεν καλύπτεται για κανένα λόγο. Η Football League ζητά, όμως την αναλογική εφαρμογή του όπως και στη Super League. Εξάλλου, πλην του Αγροτικού Αστέρα τονίστηκε ότι αποτελεί ερώτημα η συμμετοχή πολλών ακόμα όπως του Εργοτέλη, του Αχαρναϊκού ή και του Ηρακλή… Αποφασίστηκε, μάλιστα, ότι η προθεσμία δήλωσης συμμετοχών θα εκπνεύσει την 4η Αυγούστου.

«Αν θέλουμε να έχουμε ένα υγιές πρωτάθλημα, θα πρέπει να πάρουμε γενναίες αποφάσεις», σημείωσε ο πρόεδρος, Λεωνίδας Λεουτσάκος. Κατά τη διάρκεια του συμβουλίου ακούστηκαν αρκετές προτάσεις για το πώς η Football League θα προστατεύσει το προϊόν, ενώ υπογραμμίστηκε πως σε συνεργασία με το Υπουργείο θα πρέπει να υπάρξει αυστηροποίηση σχετικά με τα μετοχολόγια των ΠΑΕ.

Συζητήθηκε, μεταξύ άλλων και η παρουσία ανθρώπων στα ΔΣ, οι οποίοι δεν ήταν νόμιμοι εκπρόσωποι, ούτε παράγοντες των ΠΑΕ. «Θα μπαίνουν πλέον στα συμβούλια μόνο οι νόμιμοι εκπρόσωποι και αν κάποια ομάδα δεν δώσει το «παρών» σε τρία συμβούλια, θα έχει πρόστιμο 10.000 ευρώ», αποφασίστηκε μεταξύ άλλων. Όσο για το οικονομικό; Αναφέρθηκε και πάλι η «μαύρη τρύπα» που συνάντησε η διοίκηση της λίγκας και αναφέρθηκε ότι μπήκαν στο ταμείο πολλά χρήματα από χορηγίες από τη σεζόν 2009-10, αλλά πλέον αυτό είναι… μείον. Στο πλαίσιο, λοιπόν, της ενίσχυσης της Football League το ΔΣ πήρε απόφαση να αυξήσει το παράβολο μεταγραφών από τα 200 ευρώ στα 300.

[googlead][/googlead]

Last modified onΠέμπτη, 14 Μάρτιος 2019 14:53

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep