«200 χιλιάδες η ομάδα»

Πρόταση της Football League να διαχειρίζεται τα έσοδα των ΠΑΕ, ώστε να πληρώνει η ίδια ΙΚΑ, Εφορία!

Το οικονομικό πρόβλημα της διοργανώτριας αρχής απασχόλησε το ΔΣ της Τρίτης (20/06), όπου το FL News ήταν το μόνο ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης που έδωσε το «παρών». Νωρίτερα σας ενημέρωσε σχετικά με την πρόταση μείωσης των ομάδων και την εκλογή των εκπροσώπων για τη ΓΣ της ΕΠΟ. Ωστόσο, αρκετή κουβέντα έγινε για το μείζον θέμα της εξεύρεσης πόρων.

Τα μέλη της Ένωσης ανταποκρίθηκαν και πλην των Άρη, Αγροτικού Αστέρα, Τρικάλων όλες οι υπόλοιπες ΠΑΕ έστειλαν εκπροσώπους. Το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι των Αιγινιακού, Αναγέννησης Καρδίτσας, Απόλλωνα, Αχαρναϊκού, Πανελευσινιακού, Καλλιθέας, Κισσαμικού, Λαμίας, ΟΦΗ, Παναιγιαλείου, Πανσερραϊκού, Σπάρτης και Χανίων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FL News, ο εκπρόσωπος της Καλλιθέας, Γιάννης Αβραντίνης σε έντονο ύφος ζήτησε εξηγήσεις από τη διοργανώτρια αρχή, γιατί δεν προχώρησε την αγωγή κατά της Super League για το γνωστό θέμα των διεκδικήσεων. Ο πρόεδρος της Ένωσης, Λεωνίδας Λεουτσάκος είπε: «Τα ψέματα τελείωσαν. Αν θέλουμε να λεγόμαστε επαγγελματικό ποδόσφαιρο, πρέπει να εξασφαλίσουμε έσοδα ύψους 3,5 - 4 εκατ. ευρώ, δηλαδή 200 χιλιάδες για κάθε ομάδα. Μειώσαμε το μπάτζετ της διοργανώτριας από το 1,5 εκατ. ευρώ στις 300 χιλιάδες. Αν δεν βρεθεί λύση, θα κινηθούμε νομικά».

Βέβαια, για μπουν στα ταμεία των ομάδων 200 χιλιάδες ευρώ, θα πρέπει να εξασφαλιστούν χορηγίες άνω των 4 εκατ. ευρώ, ποσό εξωπραγματικό για τα δεδομένα της εποχής. Σημειώνεται ότι την επόμενη χρονιά υπάρχει συμφωνία με την ΕΡΤ, ενώ όλα δείχνουν πως θα ανανεωθεί η χορηγία της Stoiximan.gr

Η λίγκα, μάλιστα, πρότεινε τα έσοδα των ΠΑΕ να τα διαχειρίζεται η ίδια. Δηλαδή, από τις χορηγίες να αναλαμβάνει η ίδια την πληρωμή ΙΚΑ, Εφορίας και το υπολειπόμενο ποσό να το δίνει στις ΠΑΕ. Φυσικά, είναι δύσκολο μία μη κερδοσκοπική εταιρεία, όπως η Football League, να απαιτεί να έχει τόσο άμεση σχέση με τα λογιστήρια των ΠΑΕ, ώστε να έχει γνώση και να πληρώνει την εφορία τους, πόσω δε μάλλον όταν όλες οι ομάδες δεν είναι στο ίδιο οικονομικό επίπεδο και έχουν διαφορετικούς προϋπολογισμούς.

Σε ό,τι αφορά στους περιορισμούς των ομάδων που δεν θα περάσουν τη διαδικασία της αδειοδότησης, προτάθηκε να τους δίνεται η δυνατότητα για την απόκτηση τριών κοινοτικών κάτω των 23 ετών, απεριόριστων Ελλήνων κάτω των 23 ετών και απεριόριστων ανανεώσεων κάτω των 23 ετών.

Λεουτσάκος: «Δύσκολο να ξεκινήσει αν...»

Κοινό μυστικό είναι πως αν δεν βρεθούν χρήματα το πρωτάθλημα πολύ δύσκολα θα πάει στη σέντρα. Γι' αυτό και κανείς δεν μπόρεσε να δώσει απάντηση σχετικά με την ημερομηνία έναρξης της νέας σεζόν. Σε δηλώσεις του στην εκπομπή «AllAboutARIS on AIR» o Λεωνίδας Λεουτσάκος είπε σχετικά:

Για τη φετινή χρονιά της Football League«Παρά τα πολλά προβλήματα που είχαμε ν’ αντιμετωπίσουμε, σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος. Πλέον, πρέπει να τρέξουμε για την επόμενη ημέρα, που θα είναι καλύτερη. Είναι πολλά τα άλυτα προβλήματα, όμως, εμείς εργαζόμαστε και προσπαθούμε για τη λύση τους».

Για το αν θα υπάρξει μείωση των ομάδων«Πήραμε κάποιες αποφάσεις για το καλό της Football League και από την επόμενη χρονιά να γίνουν 16 οι ομάδες, ώστε να είναι πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα και οι ομάδες να πάρουν περισσότερα λεφτά. Θέλουμε να καλυτερεύσουμε το προϊόν και να το κάνουμε πιο ανταγωνιστικό και βιώσιμο».

Για το αν θα υπάρχουν φέτος έσοδα«Αυτός είναι ο βασικός μας στόχος γιατί και οι πρόεδροι, από την πλευρά τους, έκαναν μεγάλη θυσία φέτος. Αλλιώς είναι δύσκολα τα πράγματα για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα».

Για το πώς θα κινηθούν«Το θετικό είναι ότι θα έχουμε τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ3 και είναι ένα σημαντικό βήμα, ενώ βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και με τον δεύτερο υποστηρικτή, την Stoiximan. Από εκεί και πέρα θα χτυπήσουμε όλες τις πόρτες».

Για την ποιότητα του πρωταθλήματος«Και φέτος θα είναι ένα καλό πρωτάθλημα, καθώς θα έχει ιστορικές ομάδες, που έρχονται από τη Γ' Εθνική, όπως είναι η Παναχαϊκή, ο Απόλλων Καλαμαριάς, ο Εργοτέλης, η Βέροια, τα Τρίκαλα. Θα είναι ένα πολύ καλό πρωτάθλημα και ευχόμαστε οι ομάδες που θα ξεκινήσουν να τελειώσουν κιόλας».

Για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος«Έγιναν συγκεκριμένα σφάλματα. Εμείς επιθυμούμε οι αγώνες να παίζονται μέσα στο γήπεδο».

Για το αν ο Άρης, μετά και τη σημερινή επικύρωση, νομιμοποιήθηκε ώστε ν’ ασκήσει παρέμβαση για την άνοδο«Η άποψή μου και την έχω συζητήσει με τους ανθρώπους του Άρη είναι ότι θα πρέπει να κινηθούν νομικά, καθώς υπάρχουν βάσιμα στοιχεία να διεκδικήσουν την άνοδο μέσω της 3ης θέσης. Να δούμε, όμως, ποιος θα πέσει, πού θα πατήσουν οι ομάδες, που έχουν έννομο συμφέρον να δουν κ.τ.λ.».

Για τον Λεβαδειακό«Θα είναι άδικο για τον Ηρακλή, που τα παιδιά κέρδισαν τα ματς μέσα στον αγωνιστικό χώρο και σώθηκαν δίκαια, αλλά είναι και άλλοι παράγοντες».

Για την υπόθεση του Ντουρμισάι«Από την στιγμή που ο εισαγγελέας έλεγξε τα στοιχεία του παίκτη και έβγαλε την απόφαση αυτή, εμείς δεν μπορούμε να επέμβουμε σε θέματα τακτικής δικαιοσύνης. Είναι σεβαστή η οποιαδήποτε απόφαση. Εγώ δεν μπορώ να πω αν είναι σωστή ή όχι».

Πότε θα αρχίσει το πρωτάθλημα«Δεν το γνωρίζουμε ακόμα αυτό. Θα ξανακάνουμε συμβούλιο, γιατί δεν έχει γίνει επικύρωση των ομάδων, που έρχονται από την Γ΄ Εθνική και να ξέρουμε πώς θα κινηθούμε».

[googlead][/googlead]

Last modified onΤετάρτη, 21 Ιούνιος 2017 01:38

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep