«Το σύνδρομο της επιείκειας»

Το FL News σας παρουσιάζει όλα όσα ειπώθηκαν στην εκδίκαση της υπόθεσης για την εγγυητική του ΑΟ Χανιά.

Μία υπόθεση που θα κρίνει εν τέλει το μέλλον του ΑΟ Χανιά και της Καλλιθέας στην κατηγορία εκδικάστηκε την Πέμπτη (01/06) στον αθλητικό δικαστή. Οι Κρητικοί κλήθηκαν σε απολογία, γιατί δεν φρόντισαν να καλύψουν την εγγυητική, η οποία έχει εκπέσει από τον Ιανουάριο και, όπως σας είχε ενημερώσει το FL News, πρόσθετη παρέμβαση άσκησε η αθηναϊκή ομάδα, που υποστηρίζει ότι έχει έννομο συμφέρον.

Το FL News έδωσε το «παρών» στην εκδίκαση και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ…

Την ΠΑΕ Καλλιθέα εκπροσώπησε ο νομικός, Χάρης Γρηγορίου. Εξήγησε ότι οι «κυανόλευκοι» έχουν έννομο συμφέρον καθώς «εκ της θετικής εκβάσεως της υπόθεσης η Καλλιθέα θα βρεθεί πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και τόνισε: «Στις 3 Φεβρουαρίου έληξε η 15νθήμερη προθεσμία για αναπλήρωση της εγγυητικής, η οποία μέχρι και σήμερα που μιλάμε δεν έχει καλυφθεί».

Σε εκείνο το σημείο ο δικηγόρος του ΑΟΧ, Παναγιώτης Μπιλίρης ζήτησε να απορριφθεί η πρόσθετη παρέμβαση της Καλλιθέας:

«Ζητάμε να απορριφθεί η πρόσθετη παρέμβαση. Δεν υπάρχει εκκρεμούσα δίκη μεταξύ διαδίκων. Υπέρ ποιου είναι η πρόσθετη παρέμβαση; Ο υπεύθυνος άσκησης πειθαρχικών διώξεων δεν είναι διάδικος. Με βάση τα άρθρα του Κώδικα, πρέπει υπέρ κάποιου να κάνεις παρέμβαση. Εδώ δεν υπάρχει διάδικος. Δεν μπορείς να ασκήσεις παρέμβαση για να χάσει κάποιος».

Η Πρωτοδίκης, Μαρίνα Μπόζνου ζήτησε από τους δύο νομικούς να μην αναπτύσσουν τις θέσεις τους, αφού κάτι τέτοιο θα γίνει με τα υπομνήματα για τα οποία πήραν προθεσμία κατάθεσης ως την Τετάρτη (07/06, 12:00). «Δεν αποφασίζουμε από την έδρα. Θα ενημερωθείτε γραπτώς μαζί με την απόφαση», είπε η πρόεδρος στον δικηγόρο του ΑΟΧ.

Ο Μπιλίρης από την πλευρά του υποστήριξε ότι δεν υπάρχει και έννομο συμφέρον: «Δεν υφίσταται άμεσο συμφέρον για αναλογική αφαίρεση βαθμών», είπε και συμπλήρωσε: «Όταν κάνεις την παρέμβαση, εκείνη την ώρα μετρά η βαθμολογία».

Η παραπάνω θέση προκάλεσε την αντίδραση του Γρηγορίου, ο οποίος ζήτησε να μην δημιουργούνται εντυπώσεις και σημείωσε: «Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας είναι οιονεί διάδικος από τη στιγμή που ασκεί διώξεις και εφέσεις. Να μην μείνουν οι εντυπώσεις. Το έννομο συμφέρον είναι ενεστώς και εμείς παρεμβαίνουμε υπέρ της άμεσης εφαρμογής των διατάξεων του νόμου.

Μέχρι τώρα, εδώ και 2,5 μήνες, το συγχωροχάρτι από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και το σύνδρομο της επιείκειας μεταφράστηκε ως αδυναμία». Τότε, αντέδρασε ο αντιπρόεδρος του ΑΟΧ, Σωτήρης Μαυρονάσιος και για λίγο προκλήθηκε ένταση. «Να μιλήσεις όταν αποφασίσει το δικαστήριο ότι μπορείς να κάνεις πρόσθετη παρέμβαση», του είπε ο παράγοντας της κρητικής ομάδας».

Ο Γρηγορίου, τέλος, ζήτησε να εκδοθεί απόφαση το συντομότερο δυνατό: «Και εμείς περιμένουμε και για ψυχολογικούς λόγους», είπε απευθυνόμενος στην Μπόζνου. Βέβαια, η τελευταία εξέφρασε μία ενδιαφέρουσα απορία στο τέλος της εκδίκασης… «Για το ότι κατέπεσε η εγγυητική και δεν πληρώθηκε, δεν έχουμε τίποτα;», ρώτησε προς τον νομικό του ΑΟΧ και συμπλήρωσε: «Συζητήθηκε η υπόθεση και φύγατε, δεν θέλατε να εξεταστεί κάποιος μάρτυρας». Ο Μπιλίρης από την πλευρά του σημείωσε ότι η θέση της ΠΑΕ θα κατατεθεί με το υπόμνημα».

[googlead][/googlead]

Last modified onΠέμπτη, 01 Ιούνιος 2017 22:23

1 comment

  • Kallitheoths
    Kallitheoths Παρασκευή, 02 Ιούνιος 2017 01:21 Comment Link

    Ρίξτε τους να τελειώνουμε ρεεεε

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep