«Δεν έχω καταλάβει κάτι...»

Ο Λεωνίδας Λεουτσάκος δεν έχει την παραμικρή ενημέρωση από την ΕΠΟ για τα σενάρια που αφορούν στο μέλλον της Football League.

Το σενάριο η Football League να λειτουργεί υπό την εποπτεία της ΕΠΟ υπάρχει από τις αρχές Μαΐου. Ωστόσο, ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Λεωνίδας Λεουτσάκος με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95,5 τόνισε ότι δεν έχει ιδέα σχετικά, όπως και καμία ενημέρωση για το σενάριο που θέλει τους δευτεραθλητές της Γ' Εθνικής να προβιβάζονται. Αναλυτικά ανέφερε:

Για τα σενάρια να περάσει η Football League στην ΕΠΟ:

«Ήμασταν την προηγούμενη εβδομάδα στην ΕΠΟ και συζητούσαμε για τη διαδικασία αδειοδότησης. Δεν είχαμε καμία ενημέρωση, δεν μας είπαν κάτι. Βλέπω ότι γράφονται διάφορα, αλλά δεν έχω κάτι επίσημο από κάπου. Τι να σας πω; Προχωράμε κανονικά για τη διαδικασία αδειοδότησης και με τα κριτήρια που ζητάει η ΕΠΟ».

Πώς προκύπτουν αυτά τα σενάρια;

«Εγώ σε όσα ραντεβού έχω κάνει, δεν έχω καταλάβει κάτι τέτοιο. Να μιλάμε για φήμες; Όταν μιλάς με κάποιους ανθρώπους και δεν σου έχουν εκφράσει κάτι τέτοιο, τι να πω;».

Αν τεθεί το θέμα έχετε κάτι στο μυαλό σας;

«Αν έρθει εκείνη η στιγμή θα το αντιμετωπίσουμε. Θα εκφράσουμε και εμείς τις απόψεις μας».

Για τη διαδικασία αδειοδότησης:

«Από πέρυσι είναι πιο μαλακά τα κριτήρια, πιο χαλαρά. Θεωρώ ότι κάναμε μία καλή προσπάθεια σε αυτό το κομμάτι για τις ομάδες. Ξέρετε ότι ήταν δύσκολο από οικονομικής πλευράς φέτος για όλες τις ομάδες και ελπίζω ότι την επόμενη σεζόν θα είναι καλύτερα τα πράγματα. Είμαστε ακόμα σε διαδικασία εξυγίανσης, έχουμε τα προβλήματά μας. Να δούμε και το πλαίσιο πώς θα κινηθούμε, γιατί κάθε μέρα ακούμε και κάτι διαφορετικό. Αυτό είναι το πιο βασικό με τα σενάρια που γράφουν για εποπτεία της Football League από την ΕΠΟ. Ότι θα ανέβουν οι δευτεραθλητές, ότι θα γίνει το πρωτάθλημα σε δύο ομίλους, όλα είναι φήμες».

Πότε θα αποφασιστούν όλα αυτά; Υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση από εσάς;

«Δεν έχει γίνει τίποτα. Ευελπιστούμε ότι θα κάτσουμε όλοι μαζί σε ένα τραπέζι και περιμένουμε να συναντηθούμε, είτε με τον Υπουργό, είτε με την ΕΠΟ, είτε με τη Super League, με τον ΠΣΑΠ. Όλα θα εξαρτηθούν και από αυτά που έχουν εκείνοι στο μυαλό τους. Να δούμε τι έσοδα θα έχουν οι ομάδες. Για να μιλάμε για βιώσιμο πρωτάθλημα πρέπει να δούμε τι έσοδα θα υπάρχουν. Βλέπετε τι τραβάμε.

Φέτος πρέπει όλα να γίνουν από νωρίς για να είμαστε το καλοκαίρι έτοιμοι σε αυτό το κομμάτι. Να μην παρακαλάμε πάλι τους προέδρους για να μν πάρουν λεφτά. Αν είναι να ξεκινήσει πάλι έτσι το πρωτάθλημα, καλύτερα να μην ξεκινήσει».

Πώς θα βρεθούν έσοδα; Από το κράτος;

«Εμείς κινούμαστε μόνοι μας για να βρούμε προς το παρόν. Μπορεί να βρεθεί μία λύση. Και στην ΕΠΟ έρχονται λεφτά από την UEFA για τις Κ20. Αν γίνει ίσος καταμερισμός θεωρώ ότι θα μπορέσουμε να πάρουμε κι εμείς κάτι. Μέχρι τώρα η Κ20 δεν παίρνουν ούτε ένα ευρώ και κοστίζουν 80-100 χιλιάρικα στην κάθε ομάδα. Αν έχουμε όλοι καλή πίστη θα βρούμε λύση, ώστε να υπάρχει βιώσιμο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Είναι η δεύτερη επαγγελματική κατηγορία. Είμαστε σε αναμονή αποφάσεων που πρέπει να πάρουμε όλοι μαζί. Περιμένουμε να μας φωνάξουν και είμαστε έτοιμοι».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL News

[googlead][/googlead]

 

Last modified onΠαρασκευή, 26 Μάιος 2017 17:28

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep