Το ματς της ημέρας

Ο Άρης δίνει αγώνα δίχως αύριο απέναντι στη Λαμία που ακόμα και με ισοπαλία προβιβάζεται.

Ως σούπερ φαβορί για την άνοδο στη Super League βρέθηκε στην αφετηρία του πρωταθλήματος ο Άρης. Ωστόσο, η 31η αγωνιστική της Stoiximan.gr Football League, όπως και όλες οι προηγούμενες, τον βρίσκει να παίζει με την πλάτη στον τοίχο. Με τη μόνη διαφορά ότι οι ελπίδες του πλέον έχουν μειωθεί και, φυσικά, δεν εξαρτώνται όλα από τα πόδια των ποδοσφαιριστών του. Οι «κίτρινοι» υποδέχονται την Κυριακή (21/05, 17:00 ΕΡΤ3) τη Λαμία σε ένα ντέρμπι - φωτιά το αποτέλεσμα του οποίου, είτε θα παρατείνει την αγωνία για την άνοδο, είτε θα χαρίσει το ένα εισιτήριο στην ομάδα της Φθιώτιδας.

Οι Θεσσαλονικείς απέχουν έξι πόντους από τον αντίπαλό τους και στοχεύουν σε νίκη με δύο γκολ διαφορά, ώστε να καλύψουν την ήττα (1-0) του πρώτου γύρου και στο ενδεχόμενο της ισοβαθμίας να υπερτερούν. Από την άλλη πλευρά οι «κυανόλευκοι» γνωρίζουν ότι θα πρέπει να δείξουν πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο για να πάρουν έστω τον βαθμό σε μία καυτή έδρα. Σε περίπτωση ισοπαλίας, άλλωστε, θα «κλειδώσουν» τον στόχο και θα πανηγυρίσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους την άνοδο στη Super League.

Όπως φαίνεται στο διάγραμμα του FL News, ο Άρης μόλις για τρεις αγωνιστικές (5η - 7η) βρέθηκε σε τροχιά ανόδου και συγκεκριμένα στην 3η θέση. Ποτέ, πάντως, δεν μπόρεσε να ξεπεράσει στη βαθμολογία τη Λαμία. Η ομάδα της Φθιώτιδας από την 4η αγωνιστική και έπειτα ήταν πάντα στην 1η ή τη 2η θέση την οποία κρατά μέχρι τώρα. Μάλιστα, την 28η στροφή άνοιξε την ψαλίδα στους οκτώ πόντους...

arlam

Η κόντρα των δύο ομάδων, βέβαια, δεν είναι μόνο αγωνιστική, αλλά και διοικητική. Κατά τη διάρκεια της σεζόν ουκ ολίγες φορές εκτοξεύτηκαν «βέλη» εκατέρωθεν. Ο Άρης μέσω του Θοδωρή Καρυπίδη κατηγόρησε τη Λαμία για διαιτητική εύνοια, ενώ πολλά ήταν τα παράπονα των «κίτρινων» και στο ματς του πρώτου γύρου, όπου ζήτησαν δύο πέναλτι και ηττήθηκαν 1-0. Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΣ, Πανουργιάς Παπαϊωάννου από την άλλη τονίζει ότι η διοίκηση των Θεσσαλονικέων προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να ρίξει αλλού τις ευθύνες για τον κακό σχεδιασμό του καλοκαιριού. Το άλλο μέτωπο που άνοιξε ήταν μετά το ματς Λαμία - Σπάρτη με την περιβόητη συμμετοχή Ντουρμισάι. Οι Θεσσαλονικείς και ο ΟΦΗ έκαναν καταγγελία για αντικανονική συμμετοχή, όμως αυτή πήγε στο αρχείο και δεν εκδικάστηκε ποτέ...

Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου μετρά 12 διαδοχικά τρίποντα εντός έδρας, όμως έχασε αρκετούς βαθμούς στα εκτός. Στο ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής με τον ΟΦΗ βρήκε απάντηση στο γκολ που δέχτηκε και για μία ακόμα φορά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την απώλεια βαθμών της Λαμίας. Οι «κυανόλευκοι» έδωσαν δύο διαδοχικά ντέρμπι στο γήπεδό τους απέναντι σε ΟΦΗ και Απόλλωνα με απολογισμό δύο ισοπαλίες. Μάλιστα, το φινάλε του 0-0 με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» βρήκε τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να πανηγυρίζουν, αφού και στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας θεωρούν δεδομένη την άνοδο.

Στον Άρη αναμένουν μεγάλη βοήθεια από τους οπαδούς τους και θέλουν να αποδείξουν ότι αδικούνται από τη βαθμολογική τους θέση. Σκοπεύουν, λοιπόν, να πιέσουν από το ξεκίνημα για να φτάσουν στην επικράτηση, να μειώσουν την απόσταση στο τρίποντο και να ελπίζουν στο δικό τους απόλυτο, αλλά και σε απώλειες του αντιπάλου έως το φινάλε. Η πίεση είναι μικρότερη στους φιλοξενούμενους, αφού ακόμα και αν ηττηθούν, θα θέλουν συγκομιδή τεσσάρων βαθμών με Σπάρτη και Αναγέννηση Καρδίτσας για να καταταγούν 2οι.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, στους απόντες οι γηπεδούχοι θα στερηθούν των υπηρεσιών του τιμωρημένου Μπούρμπου και των τραυματιών Τσουμάνη, Ανάκογλου. Ο τεχνικός της Λαμίας, Μπάμπης Τεννές έχει να αντιμετωπίσει την απουσία του πρώτου σκόρερ (12 γκολ) των «κυανόλευκων», Βασιλόγιαννη. Τραυματίας είναι ο Σπυρόπουλος, ενώ στην αποστολή δεν μπήκαν για μία ακόμα φορά οι Παπαργυρίου, Τζόκιτς και είναι πλέον εμφανές ότι δεν υπολογίζονται.

Η νίκη του Άρη προσφέρεται στη Stoiximan.gr σε απόδοση 1.80 (https://www.stoiximan.gr/match-odds/Aris-Thessaloniki-Lamia-964921)
Δείτε κι άλλες επιλογές για το παιχνίδι της ημέρας στο Stoiximan.gr (https://www.stoiximan.gr/match-odds/Aris-Thessaloniki-Lamia-964921)

stoiximan combo plagio

Last modified onΚυριακή, 21 Μάιος 2017 04:22

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep