Επεισοδιακή αναβολή!

Ο... παραμένων πρόεδρος ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, τα «φαντάσματα» και η αναβολή εκδίκασης των καταγγελιών κατά του Απόλλωνα.

Για τις 14 Απριλίου μετατέθηκε η εκδίκαση των ενστάσεων των ΠΑΕ ΑΕΛ, Πανελευσινιακού, Κέρκυρας κατά του κύρους του αγώνα της ομάδα της δυτικής Αττικής με τον Απόλλωνα. Η δικάσιμος είχε προσδιοριστεί για την Πέμπτη (07/04), αλλά έπειτα από αρκετά... επεισόδια αυτή τελικά αναβλήθηκε για την προσεχή εβδομάδα. Σχετικό αίτημα κατέθεσε η «Ελαφρά Ταξιαρχία» και οι Φαίακες, με τις ΠΑΕ ΑΕΛ, Πανελευσινιακός να επιδιώκουν την εκδίκαση χωρίς αποτέλεσμα. Μάλιστα, για προχωρήσει η διαδικασία χρειάστηκε το ΦΕΚ των «βυσσινί» και η παραδοχή του Αλέξη Κούγια ότι ποτέ δεν παραιτήθηκε από πρόεδρος της θεσσαλικής ομάδας και παραμένει νόμιμος εκπρόσωπός της!

Το flnews σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο...

Αρχικά η ΑΕΛ ζήτησε από την Πρωτοδίκη, Μαρίνα Μπόζνου και πήρε αναβολή για δύο υποθέσεις που αφορούσαν στον αγώνα με τον Κισσαμικό και αυτό των Νέων με τη Ζάκυνθο. Ακολούθως η νομικός, Ασπασία Σουλούκου, που αντιπροσώπευε τον Μηνά Λυσάνδρου του Απόλλωνα, ζήτησε με τη σειρά της αναβολή της εκδίκασης των ενστάσεων λόγω αποχής των δικηγόρων. Ωστόσο, ο Κούγιας επικαλέστηκε το άρθρο 24 παρ.2 του Πειθαρχικού Κώδικα που αναφέρει ότι: «Οι αποφάσεις για ενστάσεις, καταγγελίες και εφέσεις εκδίδονται μέσα σε αποκλειστική προθεσμία επτά ημερών από την υποβολή τους».

Όπως τόνισε ο Κούγιας: «Έχουμε κάποιες ενστάσεις. Αν αναβληθεί η μία υπόθεση πώς θα εκδικαστούν οι άλλες;». Υπέρ της εκδίκασης τάχθηκε και η ΠΑΕ Πανελευσινιακός, με τη Σουλούκου να λέει στον νομικό των «σταχυοφόρων», Γιώργο Παναγόπουλο: «Ο κύριος Λυσάνδρου μου μετέφερε ότι έχετε μιλήσει και συμφωνήσατε στην αναβολή». Εκείνος, ωστόσο, το αρνήθηκε.

Ο... άγγελος της Κέρκυρας

Ο Παναγόπουλος μετέφερε το αίτημα του νομικού της Κέρκυρας, Αργύρη Λίβα για αναβολή, με αποτέλεσμα να αντιδράσει ο Κούγιας: «Δεν υπάρχουν έγγραφα που να φαίνεται η πληρεξουσιότητα. Το δηλώνει μόνος του. Το άρθρο 24 παρ.2 λέει ότι από τη στιγμή που υπάρχει καταγγελία πρέπει η απόφαση να βγει μέσα σε επτά ημέρες. Το θέμα είναι σπουδαίο, γιατί αφορά την ανάδειξη δύο ομάδων που θα ανέβουν κατηγορία. Ο Απόλλων είναι 3ος, η ΑΕΛ 1η, η Κέρκυρα 2η, ενώ αφορά και την Ελευσίνα που υποβιβάζεται. Από πού προκύπτει η παθητική νομιμοποίηση;

Η Μπόζνου απάντησε: «Μου είπε ότι παρίσταται ως δικηγόρος, όμως άγγελος σε μη εξουσιοδοτημένο δικηγόρο δεν υπάρχει». Ο Παναγόπουλος επεσήμανε ότι ο Πανελευσινιακός (ήταν παρόντες ο πρόεδρος, Σπύρος Δημόπουλος και ο γενικός αρχηγός, Χρήστος Παλαιολόγος) επιθυμεί την εκδίκαση της υπόθεσης και η πρόεδρος της έδρας διάβασε έγγραφο του προέδρου της Κέρκυρας που ζητούσε αναβολή υπό μορφή υπομνήματος.

Διαφωνία με τη... Λαρισαία δικηγόρο

Η πρόθεση της ΑΕΛ να εκδικαστεί η υπόθεση προκάλεσε την αντίδραση της Λαρισαίας νομικού, Ασπασίας Σουλούκου και, ακολούθησε ο εξής διάλογος.

Σουλούκου: «Η ΑΕΛ ζητά αναβολή για τις δύο υποθέσεις της και στην ένσταση ζητά εκδίκαση;»
Μπόζνου: «Δικαιώμά της δεν είναι;»
Σουλούκου: «Δεν γίνεται τη μία να έχουμε την ιδιότητα του δικηγόρου και μετά αλά καρτ να θυμόμαστε ότι είμαστε εκπρόσωποι ομάδας».
Κούγιας: «Εμείς θα το κρίνουμε κυρία συνάδελφε. Δεν νομιμοποιείται κυρία πρόεδρε να μιλά για τις δύο υποθέσεις που αναβλήθηκαν».
Μπόζνου: «Η συνάδελφος εκφράζει ένα εύλογο παράπονο που έχει να κάνει με την καλή πίστη και συνεργασία».
Παναγόπουλος: «Μιλήσαμε με τον εκπρόσωπο του Απόλλωνα και μου είπε ότι θα ζητήσει αναβολή, αλλά η Ελευσίνα δεν επιθυμεί την αναβολή».
Κούγιας: «Σήμερα είναι η 7η ημέρα και πρέπει αυτή η ένσταση να εκδικαστεί».

Ο Φατιόν, το ΦΕΚ, τα... φαντάσματα και ο πρόεδρος Κούγιας

Η διαδικασία διακόπηκε για λίγα λεπτά και στο διάλειμμα οι παριστάμενοι συζητούσαν σχετικά τη χρησιμοποίηση του Φατιόν στον αγώνα Πανελευσινιακός - Απόλλων Σμύρνης. Όπως, μάλιστα, έλεγε ο Αλέξης Κούγιας: «Τρεις φορές προσπάθησα να του βγάλω ελληνικό διαβατήριο και δεν γινόταν με τίποτα». Όταν η διαδικασία συνεχίστηκε, εκφράστηκε αμφιβολία από τη Σουλούκου αν ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ είναι νόμιμος εκπρόσωπος της ΠΑΕ...

Σουλούκου: «Ο κύριος Κούγιας είναι νόμιμος εκπρόσωπος της ΑΕΛ; Υπάρχει το ΦΕΚ; Καταθέτω ένσταση περί μη νόμιμης εκπροσώπησης
Κούγιας: «Δεν μπορεί η συνάδελφος να προτείνει ισχυρισμούς. Έρχεται εδώ μόνο για να ζητήσει αναβολή.
Μπόζνου: «Διακόπτουμε για να ζητήσουμε το ΦΕΚ από τη διοργανώτρια».

Λίγα λεπτά μετά η Πρωτοδίκης παρουσίασε δύο έγγραφα της διοργανώτριας που αποδεικνύουν ότι ο Κούγιας είναι νόμιμος εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΑΕΛ. Ωστόσο, η Σουλούκου επέμεινε: «Εδώ και 1,5 μήνα έχει δημοσιευτεί ότι ο ίδιος έχει αποχωρήσει από την προεδρία. Η πληροφόρησή μου λέει ότι πρόεδρος είναι ο κύριος Λιόντος».
Μπόζνου: «Φαντάσματα δεν μπορώ να κυνηγήσω, αλλά και δίκαιο να έχετε, η διοργανώτρια μου προσκόμισε αυτά τα έγγραφα».
Κούγιας: «Έχουμε εξελίξεις από τότε. Η δήλωσή μου έγινε, γιατί υπήρξε μία καταγγελία συναδέλφου του δικηγορικού συλλόγου Λαρίσης. Έχω ήδη ανακαλέσει και παραμένω πρόεδρος στην ΑΕΛ, αφού ο δικηγορικός σύλλογος Αθηνών εξέτασε την καταγγελία και την απέρριψε. Είπε ότι μπορώ να είμαι πρόεδρος, άρα δεν υπήρχε λόγος να παραιτηθώ. Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες θα το ανακοινώσω επίσημα. Για δικούς μου λόγους παραιτήθηκα από αντιπρόεδρος στη διοργανώτρια. Δεν στείλαμε στο ΦΕΚ την αλλαγή προέδρου».
Σουλούκου: «Άρα, κυρία Πρόεδρε να μην ζητήσω να μου φέρουν τα δημοσιεύματα;».
Μπόζνου: «Δεν μπορώ να δικάσω με βάσει τα δημοσιεύματα».

Και τελικά... αναβολή

Η έδρα τελικά αποφάσισε την αναβολή, γιατί όπως αναφέρθηκε: «Πράγματι ο κώδικας έχει τον όρο «αποκλειστική». Αυτός, όμως υπάρχει και στο άρθρο 15. Και ο δικηγορικός σύλλογος, αλλά και εσείς έχετε πει ότι υπερέχει η αποχή. Βαθμολογικό ενδιαφέρον δεν υπάρχει για την επόμενη αγωνιστική. Η απόφαση αφορά στην τελική κατάταξη».

Παρότι η υπόθεση μετατέθηκε για τις 14 Απριλίου, ο Κούγιας ανέφερε:
«Πρέπει να τελειώνει η εκκρεμότητα. Το βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι έντονο. Είμαστε τέσσερις πόντους μακριά από τον Απόλλωνα και με δεδομένη - γιατί είναι διαδικασία τριών λεπτών - την αφαίρεση έξι βαθμών θα έχουμε διαφορά 10 πόντων με οκτώ αγωνιστικές να απομένουν. Στον... άγιο κόσμο της Football League το ενδιαφέρον των ομάδων αναπροσαρμόζεται και στο τέλος οι ομάδες που δεν έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον βάζουν νεαρούς. Έτσι έχουν κριθεί πρωταθλήματα. Υπάρχει ενδιαφέρον και στην κορυφή, αλλά και στην ουρά, αφού ο Πανελευσινιακός έχει να δώσει ματς με ομάδες που κυνηγούν την παραμονή τους».

Last modified onΠαρασκευή, 08 Απρίλιος 2016 05:00

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep