ΔΣ ποινών και αδειοδότησης

Ενεργοποιούνται στο ΔΣ της Τρίτης (22/03) οι ποινές για Καλλιθέα, Παναχαϊκή, Ζάκυνθο.

Η εισήγηση της ΕΕΑ για αποβολή της Παναχαϊκής από το πρωτάθλημα απασχόλησε τη Football League στο δίωρο ΔΣ που έγινε το απόγευμα της Τρίτης (15/03). Ωστόσο, δεν ήταν μόνο το θέμα των Αχαιών στην ατζέντα, αλλά και αυτό της αδειοδότησης ενόψει της επόμενης σεζόν. Το flnews σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ από το ΔΣ της διοργανώτριας...

Οι εντάσεις δεν έλειψαν σε όλη τη διάρκεια του συμβουλίου, με αρκετούς εκπροσώπους ομάδων να τα βάζουν με την ΕΠΟ και, μάλιστα, το ρεπορτάζ του flnews αναφέρει ότι έπεσε στο τραπέζι και η λύση της αποχής για να πιέσουν για πιο ελαστικούς κανονισμούς!

Η πρόταση αποχής, πάντως, δεν αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία στο ΔΣ που προγραμματίστηκε για την Τρίτη (22/03). Σε αυτό το συμβούλιο το σώμα θα κληθεί να ενεργοποιήσει τις ποινές αφαίρεσης τριών βαθμών για τις ΠΑΕ Καλλιθέα, Παναχαϊκή και Ζάκυνθο. Οι τρεις τους δεν τηρούν τις προϋποθέσεις του τρίτου σταδίου επιτήρησης και αν δεν υπάρξει - ομόφωνα - απόφαση για αίτημα στην ΕΠΟ μετατροπής της ποινής σε πρόστιμο, τότε δεν θα γλιτώσουν την αφαίρεση. Η τιμωρία αυτή, μάλιστα, μόνο με θαύμα δεν θα ενεργοποιηθεί.

Σημειώνεται ότι την προσεχή σεζόν όλες οι ΠΑΕ, ακόμα και αυτές που θα περάσουν τη διαδικασία της αδειοδότησης, θα βρίσκονται σε στάδιο επιτήρησης. Φέτος τα στάδια αυτά αφορούν μόνο στις ομάδες που δεν είχαν πάρει το «πράσινο φως» της Επιτροπής.

Εντύπωση, βέβαια, προκάλεσε η απουσία της Παναχαϊκής από το συμβούλιο, από τη στιγμή που η πατρινή ομάδα και η ανάκληση του πιστοποιητικού της ήταν το κύριο θέμα συζήτησης. Στο συμβούλιο δεν παραβρέθηκαν ακόμα οι Πανσερραϊκός, Λαμία, ενώ οι Πανελευσινιακός, ΑΟ Τρίκαλα εκπροσωπήθηκαν από τους Χρήστο Δημόπουλο, Χρήστο Παλαιολόγο και Διονύση Παππά αντίστοιχα, χωρίς να έχουν δικαίωμα ψηφού. Όσο για τους Αντώνη Λεβεντογιάννη, Αλέξη Κούγια; Μετά τη μεταξύ τους κόντρα που ξέσπασε στο ματς ΑΕΛ - Απόλλων Σμύρνης, δεν αντάλλαξαν ούτε... βλέμμα.

Κατά τη διάρκεια του συμβουλίου ο πρόεδρος της διοργανώτριας, Σπύρος Καλογιάννης δεν έκρυψε την έντονη δυσαρέσκειά του για τις δηλώσεις που έγιναν μετά τον αγώνα Ζάκυνθος - Παναχαϊκή από τον Ποτή Τσιριμπή και σημείωνε ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, δεν αποκλείεται να θέσει ξανά θέμα παραίτησης. Το ίδιο είχε κάνει και τέλη Ιανουαρίου, αλλά ανακάλεσε έπειτα από τη στήριξη όλων των ΠΑΕ.

Σε ό,τι αφορά στην πιθανή αποχώρηση και τρίτης ομάδας, από τη διοργανώτρια τόνιζαν ότι δεν υπάρχει εν τέλει ποινική ρήτρα στη σύμβαση με τους χορηγούς.

Last modified onΤετάρτη, 16 Μάρτιος 2016 03:15

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep