Πρόστιμα σε... δόσεις!

Μονόδρομος για τη βιωσιμότητα της Football League η αρχή αναλογικότητας. Συνεχίζει ο Ρέλλας.

Στα όριά τους έχουν φτάσει πολλές ομάδες της Football League εξαιτίας των εξοντωτικών προστίμων από το πρωτοβάθμιο μονομελές πειθαρχικό οργανο της Football League. Αυτός, άλλωστε, ήταν ο λόγος του ΔΣ της Πέμπτης (19/11) στη Football League. Αίτημα για αλλαγή των τακτικών δικαστών δεν αποφασίστηκε να κατατεθεί. Ωστόσο, άπαντες στη λίγκα αναμένουν να γίνει αποδεκτό το αίτημα συνάντησης με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή και τις ΕΠΟ, Super League. To flnews.gr έδωσε το «παρών» στα γραφεία της διοργανώτριας και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ...

Ομόφωνα το ΔΣ, λοιπόν, συμφώνησε να σταλεί επιστολή στον Κοντονή και να ζητηθεί άμεσα συνάντηση μαζί του, έτσι ώστε να αλλάξει ο πειθαρχικός κώδικας. «Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση είναι θέμα χρόνου η αποχώρηση ομάδων», ειπώθηκε στο ΔΣ. Και χαρακτηριστικό είναι ότι η Παναχαϊκή δεδομένου του προστίμου των 30.000 ευρώ (το οποίο διπλασιάζεται) ουσιαστικά χάνει όλα τα χρήματα από τη σύμβαση με τον ΟΠΑΠ! Αίτημα, φυσικά, να τηρηθεί η αρχή της αναλογικότητας. «Δεν γίνεται για ένα ποτήρι να τιμωρείται μία ομάδα με 7.000 ευρώ», έλεγαν τα μέλη της Football League.

«Δεν πληρώνουμε ευρώ»!

Αν και στο ΔΣ έδωσε το «παρών» το μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ, Σταύρος Ψυρόπουλος, δεν έλειψαν οι ακραίες αντιδράσεις από εκπροσώπους ΠΑΕ που έχουν τιμωρηθεί με εξοντωτικά πρόστιμα. «Εγώ δεν πρόκειται να πληρώσω μέχρι να βρεθεί λύση», πρότεινε ένας και τον... ακολούθησαν και άλλοι. Ο πρόεδρος, Σπύρος Καλογιάννης, πάντως, τους υπογράμμισε ότι εάν κάποια ομάδα δεν πληρώσει το πρόστιμο μέσα σε ένα μήνα, τότε θα χάνει το ματς, αφού αυτό δεν θα ορίζεται. Έτσι, προειδοποίησε για τις κυρώσεις και σημείωσε ότι τα πρόστιμα πρέπει να πληρωθούν.

Διακανονισμοί στα υπόψη

Τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί ή πρόκειται να επιβληθούν οι ομάδες δεν υπάρχει περίπτωση να τα γλιτώσουν. Έτσι, η Football League σκοπεύει να προτείνει διακανονισμό για τις ομάδες, οι οποίες δεν μπορούν να πληρώσουν το ποσό. Να καταβληθεί, δηλαδή το πρόστιμο σε δόσεις, ώστε και αυτές να διευκολυνθούν.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφερθεί ότι στις 9 Οκτωβρίου ο Καλογιάννης έστειλε επιστολή στην πειθαρχική της ΕΠΟ, την Επιτροπή Εφέσεων και το Πρωτοβάθμιο μονομελές πειθαρχικό όργανο της Football League, ώστε να τηρήσουν την αρχή της αναλογικότητας. Και ειδικά το τελευταίο σε πολλές περιπτώσεις δεν το έχει κάνει πράξη.

Καμία παραίτηση Ρέλλα

Όπως είχε γίνει γνωστό την προηγούμενη εβδομάδα, ο β' αντιπρόεδρος του Παναιγιαλείου, Αντώνης Ρέλλας σκόπευε να παραιτηθεί από τη θέση του στο ΔΣ της διοργανώτριας. Τέτοιο θέμα, πάντως, δεν τέθηκε με τον ίδιο να δηλώνει στο flnews: «Θα περιμένω τη συνάντηση που θα επιδιώξουμε με το Υπουργείο, την ΕΠΟ και τη Super League, ώστε να φανεί αν θα πετύχουμε κάτι σε ό,τι αφορά στην αρχή της αναλογικότητας. Αν δεν γίνει το αίτημά μας αποδεκτό, τότε θα αποχωρήσω». Η επαφή αυτή, πάντως, θα επιχειρηθεί να γίνει άμεσα, οπότε τις προσεχείς ημέρες θα προγραμματιστεί νέο ΔΣ στη διοργανώτρια αρχή.

Last modified onΠαρασκευή, 29 Ιανουάριος 2016 01:15

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep