«Χωρίς άδεια; Αναβολή»

Τα πιστοποιητικά συμμετοχής απασχόλησαν το ΔΣ της Football League. Εμπάργκο στις προσφυγές, στοίχημα, τηλεοπτικά και ΟΠΑΠ...

Το βλέμμα στη συνεδρίαση της ΕΕΑ θα έχει στραμμένο την Πέμπτη (24/09) η Football League. Όπως είναι γνωστό, οι 8 από τις 18 ΠΑΕ έχουν πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής και παρότι στο ΔΣ της Τετάρτης (23/09) εκφράστηκε η αισιοδοξία ότι όλοι οι φάκελοι θα εγκριθούν, η ανησυχία για... λειψό πρόγραμμα δεν λείπει! Το flnews.gr έδωσε το «παρών» στα γραφεία της διοργανώτριας και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ σχετικά με τις «προβληματικές» ΠΑΕ, εξηγεί γιατί η ΑΕΛ δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα και αναλύει ποιο είναι το εμπάργκο για τις προσφυγές παικτών που διεκδικούν μη δεδουλευμένα, την επικείμενη είσοδο στο στοίχημα, τα τηλεοπτικά, την ασφάλιση και το deal με τον ΟΠΑΠ...

«Αναβολή για όποιον δεν πάρει άδεια»

Το ΔΣ είχε διάρκεια περίπου 1,5 ώρα και οι στιγμές έντασης δεν έλειψαν. Ωστόσο, διαλύθηκαν τα όποια σενάρια μιλούσαν για πιθανή αναβολή της σέντρας. Η αίσθηση που υπήρξε ήταν ότι όλες οι ΠΑΕ θα πάρουν πιστοποιητικό συμμετοχής παρότι το ρεπορτάζ αναφέρει ότι δύο αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω των μεταβιβάσεων. Κρίσιμη, βέβαια, είναι η Πέμπτη (24/09), οπότε και η ΕΕΑ θα συνεδριάσει. Τι μέλλει γενέσθαι αν κάποια ή κάποιες ομάδες δεν πάρουν άδεια; Τα ματς τους θα αναβληθούν και θα οριστούν σε νέα ημερομηνία.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ημέρες η Football League και το αγωνιστικό τμήμα έδωσαν... μάχη, ώστε οι ΠΑΕ να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα για τον φάκελό τους. Μάλιστα, επιχειρήθηκε επαφή με την ΕΕΑ, ώστε αν αυτό είναι εφικτό να χορηγηθούν πιστοποιητικά με επιφύλαξη και να δοθεί προθεσμία μίας εβδομάδας για τη συμπλήρωση των απαραίτητων στοιχείων. Σε διαφορετική περίπτωση οι αγώνες των «προβληματικών» δεν θα διεξαχθούν.

Η ΑΕΛ, πάντως, παρότι η μεταβίβαση δεν έχει ολοκληρωθεί δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο φάκελος είναι πλήρης και οι «βυσσινί» θα παίξουν με την παλιά σύνθεση έως ότου εγκριθεί η αγοραπωλησία.

Εμπάργκο σε όσους διεκδικούν μη δεδουλευμένα

Από τα θέματα συζήτησης δεν έλειψε και αυτό των προσφυγών. Τι αποφασίστηκε; Να γίνεται... εμπάργκο σε όσους διεκδικούν με προσφυγή μη δεδουλευμένα. Αυτό σημαίνει ότι όποιος ποδοσφαιριστής καταθέτει προσφυγή και ζητά χρήματα που προβλέπει το συμβόλαιό του, αλλά δεν έχει δουλέψει, δεν θα κινείται καμία ομάδα της Football League για την απόκτησή του! Αν πάλι κάποια ομάδα θέλει να τον αποκτήσει, τότε θα είναι υποχρεωμένη να πληρώσει το ποσό που διεκδικεί ο ποδοσφαιριστής με την προσφυγή.

Υποχρεωτικά τρία τηλεοπτικά

Εντάσεις, πάντως, υπήρξαν και για τα τηλεοπτικά θέματα, με αρκετούς εκπροσώπους να ζητούν διαφορετική αντιμετώπιση για τις ομάδες τους. Η συμφωνία προβλέπει ότι ο ΟΤΕ TV θα καλύπτει μίνιμουμ τρεις αγώνες κάθε ομάδας και από εκεί και πέρα θα κρίνει εκείνο ποια 4 ματς θα καλύπτει κάθε αγωνιστική. Αυτό θα εξαρτάται από τη σημασία του αγώνα, την καλή πορεία της κάθε ΠΑΕ, το γήπεδο και, φυσικά, την εμπορικότητα. Για κάθε παιχνίδι πλέον των τριών που θα καλύπτεται η εκάστοτε ομάδα θα παίρνει, όπως και πέρυσι, 7.000 ευρώ.

Επαναλήφθηκε από την πλευρά του Καλογιάννη ότι όταν η διοργανώτρια κρίνει πως ένα γήπεδο δεν πληροί τις προϋποθέσεις, τότε θα ορίζεται άλλη έδρα για τους αγώνες, αφού όπως σημείωσε: «Τα πράγματα κάθε χρόνο είναι και πιο δύσκολα, αλλά η διασφάλιση του ανταγωνισμού εξαρτάται από όλους μας».

Πιθανή είσοδος στο «Στοίχημα»

Η συμφωνία με τον ΟΠΑΠ έχει επιτευχθεί και αυτό που απομένει είναι να μπουν οι υπογραφές. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ της λίγκας και του Οργανισμού θα γίνει κουβέντα, έτσι ώστε παιχνίδια της Football League να μπουν στο κουπόνι του Στοιχήματος, με τη λίγκα να επιθυμεί να έχει λόγο σχετικά με τα ματς που θα τίθενται προς ποντάρισμα. Σημειώνεται ότι υπάρχει συνεργασία πλέον με την εταιρεία ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης «Sportradar», η οποία άμεσα θα προσκαλέσει σε σεμινάρια ποδοσφαιριστές, προπονητές και παράγοντες.

Ασφάλιση και ΠΣΑΠ

Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσουν οι αγώνες Κυπέλλου υπεγράφη και η συμφωνία με την «Ευρωπαϊκή Πίστη» για την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών, οπότε άπαντες έχουν τις απαραίτητες καλύψεις. Άμεσα, μάλιστα, η Football League προγραμματίζει συνάντηση με τον ΠΣΑΠ για να συζητηθούν τα προβλήματα, τόσο των επαγγελματιών, όσο και των παραγόντων και να υπάρξει συνεργασία.

Τακτικοί δικαστές

Εκτός των μελών των επιτροπών, τα οποία θα ανακοινωθούν σύντομα, στο ΔΣ της Football League έγιναν γνωστοί και οι τακτικοί δικαστές. Υπεύθυνη θα είναι η πρωτοδίκης, Μαρίνα Μπόζνου και αναπληρωματικός ο Αντώνιος - Ελευθέριος Βόμβας. 

Last modified onΤετάρτη, 21 Σεπτέμβριος 2016 23:41

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep