Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 64

«Στήνετε ματς για να πληρώνετε»

Σε κλίμα έντασης ολοκληρώθηκε η εκδίκαση των φακέλων της UEFA.

Έπειτα από περίπου 2 μήνες αναμονής ο αθλητικός δικαστής εξέτασε τους τρεις φακέλους της UEFA που αφορούν στα παιχνίδια Ηρακλής Ψαχνών - Αναγέννηση Επανομής (4-3), Αν. Γιαννιτσών - ΑΕΛΚ (0-3) και Αν. Γιαννιτσών - Πιερικός (3-1). Μία εκδίκαση που κράτησε περίπου 2,5 ώρες και είχε αρκετή ένταση με τους εκπροσώπους των ΠΑΕ να υπογραμμίζουν ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη και να τονίζουν ότι όσα αναφέρονται στους φακέλους είναι μηνύσιμα.

Για μία ακόμα φορά, πάντως, φάνηκε η άγνοια των μελών της πειθαρχικής επιτροπής για βασικά στοιχεία της υπόθεσης. Τόσο σε ό,τι αφορά στις στοιχηματικές εταιρείες, όσο και σε ό,τι αφορά στις ομάδες που εμπλέκονται...

Το flnews.gr έδωσε το «παρών» στην εκδίκαση της υπόθεσης και σας παρουσιάζει τα κυριότερα σημεία.

Αρχικά εκδικάστηκε η υπόθεση του Ηρακλής Ψαχνών - Αν. Επανομής (4-3) με τον νομικό εκπρόσωπο, Χάρη Γρηγορίου να τονίζει ότι το πέναλτι για το οποίο κατηγορείται ότι παραχώρησε ο Ρούτσης λίγα λεπτά μετά την είσοδό του, όχι μόνο ήταν εκτός περιοχής, αλλά έγινε από άλλον ποδοσφαιριστή, τον Βαγγέλη Ντελέκο. Μάλιστα, οι «πράσινοι» έδειξαν και το σχετικό βίντεο στον δικαστή που αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Ο Γρηγορίου τόνισε ότι όσα αναφέρονται στον φάκελο είναι μηνύσιμα και ψευδή.

«Δεν προκύπτει αλλοίωση αγώνα από κανένα στοιχείο. Το αποτέλεσμα κρίνεται φυσιολογικό, αφού νίκησε το φαβορί», είπε ο Γρηγορίου και συνέχισε: «Το πέναλτι που λέει η UEFA ότι έκανε ο Ρούτσης δεν το έχει κάνει αυτός. Το έχει κάνει ο Ντελέκος, άρα τα περί Ρούτση είναι ένα κατασκεύσμα (σ.σ. έγινε και προβολή βίντεο με τη φάση). Πρόκειται για απλές σκέψεις αυτά που αναφέρει η UEFA στην έκθεσή της. Τα έγγραφα αυτά είναι μηνύσιμα. Σε ποινικά δικαστήρια θα είχαν γίνει αγωγές».

Ακολούθησε η υπόθεση της Αναγέννησης Γιαννιτσών με την ΑΕΛΚ (0-3). Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονιστεί ότι η ομάδα της Λέσβου είχε κληθεί απλά ως μάρτυς και την εκπροσώπησε ο δικηγόρος, Δημήτρης Καρπετόπουλος. Ένας εκ των δικαστών αναρωτήθηκε, γιατί η ομάδα της Πέλλας βρίσκεται διαρκώς στο στόχαστρο της UEFA και στάθηκε στο γεγονός ότι 17 στοιχηματικές εταιρείες απέσυραν το συγκεκριμένο ματς.

«Δεν έχω δώσει ποτέ δικαίωμα σε κανέναν, να δω νεκρά τα παιδιά μου», τόνισε οργισμένος ο πρόεδρος των Γιαννιτσών, Λάκης Καραογλανίδης όταν ο δικαστής του είπε: «Η UEFA λέει ότι στήνετε αγώνες για να πληρώνετε τους παίκτες σας, καθώς έχετε μεγάλα οικονομικά προβλήματα».

«Να στήσω αγώνα για να πληρώσω στους παίκτες 300 ευρώ;», αναρωτήθηκε ο Καραογλανίδης και συνέχισε: «Είμαστε η πιο καθαρή ομάδα. Τον Ιανουάριο για να κάνουμε εκκαθάριση αλλάξαμε όλο το ρόστερ και παίζαμε με πιτσιρίκια. Δεν θα τους έλεγα ποτέ να κάτσουν να χάσουν από την Καλλονή».

Ο νομικός εκπρόσωπος της ΑΕΛΚ, Δημήτρης Καρπετόπουλος σημείωσε ότι οι στοιχηματικές εταιρείες έκαναν λάθος που ξεκίνησαν να προσφέρουν τη νίκη της Καλλονής με απόδοση 1.60 και τόνισε ότι ήταν λογικό αυτή να πέσει στο 1.17, γιατί πόνταραν πολλοί στην επικράτησή της.

Ενώπιον του δικαστή βρέθηκε και ο αμυντικός της ομάδας της Πέλλας, Τάσος Χατζόγλου, ο οποίος υποστήριξε ότι το πέναλτι που έκανε στον αγώνα με την Καλλονή δεν ήταν και ότι διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή για την απόφασή του αυτή.

Σε ό,τι αφορά στον αγώνα Αν. Γιαννιτσών - Πιερικός (3-1), ο πρόεδρος της ομάδας της Κατερίνης, Κώστας Παπαδόπουλος επανέλαβε τη δήλωση που είχε κάνει όταν ενημερώθηκε για τον φάκελο της UEFA και είπε ότι από τον Ιανουάριο και έπειτα οι «ασπρόμαυροι» ξεκίνησαν να δίνουν ευκαιρίες σε νεαρούς. «Αν έπαιζα στοίχημα, θα πόνταρα υπέρ των Γιαννιτσών σε αυτό το ματς», δήλωσε και τόνισε πως στη συγκεκριμένη αναμέτρηση ο Γιάννης Λαζαρίδης υπέστη διπλό κάταγμα. «Δεν χρειάζεται όλη ομάδα για να στηθεί ένα παιχνίδι», του απάντησε ένας εκ των δικαστών, με τον Καραογλανίδη να ωρύεται για τις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών και για το άδικο της κλήσης.

Να σημειωθεί ότι ο αγώνας Ηρακλής Ψαχνών - Αν. Επανομής έχει θεωρηθεί από την UEFA ύποπτος και κατά πάσαν πιθανότητα χειραγωγημένος για στοιχηματικούς λόγους, o αγώνας Αν. Γιαννιτσών - Πιερικός εξαιρετικά ύποπτος και πιθανόν χειραγωγημένος για στοιχηματικούς λόγους και το ματς Αν. Γιαννιτσών - ΑΕΛΚ εξαιρετικά ύποπτος και χειραγωγημένος. Η απόφαση του αθλητικού δικαστή είναι πιθανό να ανακοινωθεί ακόμα και σήμερα.

Last modified onΤετάρτη, 03 Ιούλιος 2013 14:45

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep