Ραντεβού με Βρούτση, Μαυρωτά

Ο ΠΣΑΠΠ συζήτησε και για το πρόβλημα βιωσιμότητας της Super League 2 με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού και τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού.

Λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΠΣΑΠΠ με το προεδρείο της Super League 2, το συνδικαλιστικό όργανο των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών είχε επαφή με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, και τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν τη Δευτέρα (13/11) ήταν το πρόβλημα βιωσιμότητας στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία. Αναλυτικά:

«Ο ΠΣΑΠΠ ανέπτυξε διάφορα κρίσιμα θέματα που αφορούν και απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο, τα μέλη του, ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες, τη Super League 1, τη Super League 2, καθώς και άλλα κομβικής σημασίας θέματα. Επισημάνθηκε η ανάγκη διασφάλισης, και από την Πολιτεία, των αναγκαίων συνθηκών βιωσιμότητας του επαγγελματικού πρωταθλήματος που διοργανώνει η Super League 2.

Αναδείχθηκε, για μια ακόμα φορά, η αδικαιολόγητα χρονίζουσα εκκρεμότητα που εξακολουθεί να υπάρχει και αφορά σε ένα μείζονος σημασίας πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και έτη τον Σύνδεσμο και μεγάλο αριθμό νυν και πρώην μελών του, πρώην επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, και σχετίζεται με την καταλυτική και ευμενή παρέμβαση της Πολιτείας στη θεσμική κάλυψη μέρους τελεσιδίκων επιδικασθεισών οφειλών των δύο ανωτέρω ΠΑΕ.

Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στην ανάγκη θεσμικής παρέμβασης, ώστε να διασφαλισθεί η ικανοποίηση δικαστικά αναγνωρισμένων αξιώσεων ποδοσφαιριστών κατά ποδοσφαιρικών ανωνύμων εταιριών, οι ομάδες των οποίων υποβιβάσθηκαν, αγωνιστικά ή και με άλλο τρόπο, σε ερασιτεχνική κατηγορία.

Οι κ.κ. Ι. Βρούτσης και Γ. Μαυρωτάς έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στα όσα ανέφερε ο ΠΣΑΠΠ και αφού κατανόησαν τη σοβαρότητά τους, δεσμεύθηκαν για τον ορισμό νέας συνάντησης, στην οποία θα αναπτυχθούν διεξοδικότερα όλα τα θέματα, θα υποβληθούν προτάσεις και θα επιδιωχθούν γόνιμες λύσεις.

Ο Σύνδεσμος εκπροσωπήθηκε στην ανωτέρω συνάντηση από τους κ.κ. Γεώργιο Μπαντή, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Βασίλειο Παπαδόπουλο, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Υπεύθυνο Επικοινωνίας, και Αθανάσιο Μακρυνιώτη, Νομικό Σύμβουλο του Συνδέσμου».

Last modified onΤρίτη, 14 Νοέμβριος 2023 11:43

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep