Μετάθεση και για την προκήρυξη!

Η Super League 2 δεν κατέληξε στο τελικό σχέδιο προκήρυξης και θα ορίσει νέο ΔΣ για τις 19 Ιουλίου! Κλήρωση 6 Σεπτεμβρίου.

Απόφαση για τον ΠΟΤ Ηρακλή δεν πάρθηκε στο ΔΣ της Τετάρτης (12/07), όπως ενημέρωσε σε προηγούμενο ρεπορτάζ το FL News. Ωστόσο, δεν πάρθηκε και απόφαση για το τελικό σχέδιο προκήρυξης! Έπειτα από συζητήσεις επί συζητήσεων τα μέλη της λίγκας ανέβαλαν για τις... 19 Ιουλίου. Ο λόγος είναι ότι απουσίαζαν οι τέσσερις ομάδες που προβιβάστηκαν από τη Γ' Εθνική (η ΕΠΟ μόλις σήμερα έστειλε την επικυρωμένη βαθμολογία) και ότι η ΕΠΑΘΛΑ έστειλε τώρα τις προτάσεις της, οπότε θα πρέπει η προκήρυξη να εμπλουτιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του FL News, προτάσεις για το format του πρωταθλήματος κατέθεσαν οι Athens Kallithea, Παναθηναϊκός Β, Χανιά. Άλλες ΠΑΕ τάχθηκαν υπέρ των πλέι οφ, άλλες όπως ο Λεβαδειακός και ο Ιωνικός (εγγράφηκαν ως νέα μέλη) ζήτησαν παράταση και άλλες χαρακτήρισαν άδικο να διαιρούνται οι βαθμοί στους αγώνες κατάταξης (ο Παναθηναϊκός Β υποστήριξε ότι δεν είναι αναγκαία τα πλέι οφ - πλέι άουτ χωρίς οικονομικά ανταλλάγματα και σε περίπτωση διεξαγωγής τους οι ομάδες πρέπει να συμμετέχουν με το 100% των βαθμών).

Λάθος στον οικονομικό απολογισμό!

Σε ό,τι αφορά στην κλήρωση για το νέο πρωτάθλημα, αυτή προσδιορίστηκε να γίνει στις 6 Σεπτεμβρίου, ενώ προηγουμένως εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο διοικητικός - οικονομικός απολογισμός.

Στον τελευταίο υπήρξε λάθος, αφού εμφανίστηκε η SL2 να έχει στο ταμείο της 210 χιλιάδες ευρώ και εν τέλει ο δικηγόρος Αργύρης Λίβας κατάφερε να το εντοπίσει. Επρόκειτο για έξοδα από τις πινακίδες και τα αεροπορικά εισιτήρια (180 χιλιάδες) τα οποία ήταν απλήρωτα. Συντάχθηκε, λοιπόν, ο σωστός και έτσι ακολούθησε η σχετική έγκριση.

Επιστολή στην ΕΡΤ

Εννοείται ότι μεγάλη κουβέντα έγινε για την έρευνα της Interpol σχετικά με το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού. Για την απόφαση της ΕΡΤ να προχωρήσει σε αναστολή της καταβολής του μπόνους κατάταξης, αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή από τη λίγκα, η οποία θα ζητά να πάρει η ίδια τις 600 χιλιάδες ευρώ και να τις μοιράσει στους δικαιούχους όταν ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ΕΡΤ ενημέρωσε ότι προχωρά σε αναστολή, ενώ παράλληλα έκανε λόγο και για πιθανότητα διεκδίκησης αποζημίωσης, εάν αποδειχτεί εμπλοκή ομάδων. Ο νομικός εκπρόσωπος Αντώνης Βουγίδης, πάντως, ανέφερε ότι η Δημόσια Τηλεόραση έχει ενημερώσει ότι αν «αν αναλάβουμε εμείς την παραγωγή, τότε δέχεται να καλύπτει εκείνη 3 ματς και να δείχνουμε εμείς τα υπόλοιπα παιχνίδια, κάτι που δεν συζητούσε ως τώρα».

Ο εκπρόσωπος του Λεβαδειακού, Λάμπρος Μπαλόκας υποστήριξε ότι έχει πληροφορίες από... ψηλά ότι η Super League 2 δεν πρέπει να περιμένει έσοδα από ΕΡΤ και Στοίχημα, οπότε θα τεθεί θέμα βιοπορισμού των ΠΑΕ και πρότεινε να ζητηθεί παράταση από την ΕΠΟ για την αποστολή της προκήρυξης, αφού θα πρέπει να γίνουν πρώτα επαφές με την ΕΡΤ για να φανεί αν ενδιαφέρεται. «Αν πέρυσι έσκασαν 2 ομάδες, φέτος θα σκάσουν 12», είπε μεταξύ άλλων και σημείωσε: «Πώς γίνεται να αποφασίζουμε τώρα για πλέι οφ και πλέι άουτ;».

Ο εκπρόσωπος του Ιωνικού, Βαγγέλης Σουφλέρης ζήτησε: «Να πάτε στον Άρειο Πάγο και να ρωτήσετε πότε θα τελειώσει η διαδικασία και ποιοι είναι εμπλεκόμενοι. «Πώς θα πάρετε χρήματα με 15 ομάδες μπλεγμένες;», ανέφερε μεταξύ άλλων. Ο Αχιλλέας Νταβέλης της ΑΕΛ επέμενε ότι πρέπει οι ομάδες να πιέσουν για την καταβολή του μπόνους κατάταξης και στάθηκε ιδιαίτερα στην πληροφόρηση που έχει ότι «πολλές ΠΑΕ δεν έχουν το απαιτούμενο μετοχικό κεφάλαιο».

Η ενημέρωση της διοργανώτριας:

«Ολοκληρώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, κατά το οποίο συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής:

Έγινε εγγραφή των ΠΑΕ Ιωνικός και ΠΑΕ Λεβαδειακός στην Super League 2 και αποφασίστηκε η πρόκληση των τεσσάρων μελών που προέρχονται από την Γ Εθνική.

Κατόπιν προτάσεων της ΕΠΑΘΛΑ με στόχο την ουσιαστική αναβάθμιση του προϊόντος (οι οποίες θα εμπλουτιστούν περαιτέρω από τη διοργανώτρια), και της σημερινής επιστολής της ΕΠΟ με την επικύρωση των ομάδων που προβιβάζονται στην SL2, η συζήτηση και η έγκριση της Προκήρυξης Πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου 2023-2024 θα πραγματοποιηθεί σε νέο Διοικητικό Συμβούλιο την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023.

Αποφασίστηκε να διεξαχθεί η κλήρωση του Πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου 2023-2024 στις 6 Σεπτεμβρίου 2023.

Δόθηκε αναβολή στο θέμα: Προσφυγή «ΠΑΕ Π.Ο.Τ. ΗΡΑΚΛΗΣ» στα Πολιτικά Δικαστήρια για την Δευτέρα 7 Αυγούστου όπου θα πραγματοποιηθεί Δ.Σ. μέσω τηλεδιάσκεψης για να προσκομιστούν νεα στοιχεία από την ΠΑΕ, κατά δήλωσης της ιδίας και του συνηγόρου της, τα οποία θα βοηθήσουν στη λήψη της απόφασης.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση όπου εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία ο Διοικητικός και ο Οικονομικός Απολογισμός του έτους 2022-2023».

Last modified onΠέμπτη, 13 Ιούλιος 2023 18:28

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep