«Λευκό» ΠΣΑΠΠ για τη SL2!

Ο ΠΣΑΠΠ ψήφισε «λευκό» στην πρόταση Μπαλτάκου για ενίσχυση της Super League 2 μέσω solidarity. Αντιπαράθεση για το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Συνεδρίαση είχε την Τρίτη (29/11) η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου και μεταξύ των όσων συζητήθηκαν ήταν το θέμα της κατανομής των χρημάτων της UEFA από το αναπτυξιακό πρόγραμμα solidarity.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος πρότεινε από το ποσό των 3,4 εκατ. ευρώ να δοθούν οι 460 χιλιάδες στη Super League 2. Ωστόσο, οι εκπρόσωποι του Big 4 αρνήθηκαν, ενώ ο ΠΣΑΠΠ των Γιώργου Μπαντή, Θανάση Μακρυνιώτη ψήφισε «λευκό». Όλα αυτά ενώ λίγη ώρα πριν το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών παρουσίαζε έρευνα και επαναλάμβανε τις προτάσεις του για βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ψηφοφορία ήταν οριακή και θα τεθεί εκ νέου σε συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας.

Αντιπαράθεση για το συμβόλαιο

Υψηλοί τόνοι επικράτησαν μεταξύ του προέδρου της Super League 2, Λεωνίδα Λεουτσάκου και του ΠΣΑΠΠ για το ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Ο τελευταίος εξέδωσε ανακοίνωση, γιατί τα συμβόλαια είναι σε μηνιαία διάρκεια, αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο, ενώ δεν προβλέπεται η κάλυψη προστατευόμενων μελών. Ο Λεουτσάκος απάντησε ότι λόγω των δικαστικών εκκρεμοτήτων, οι όμιλοι και οι συμμετέχουσες ομάδες δεν ήταν γνωστές ως τον Σεπτέμβριο και ότι την ίδια ημέρα που οι ΠΑΕ κατέθεταν συμβόλαια, προχωρούσαν και στην ασφάλιση των ποδοσφαιριστών.

Στη Θεμιστοκλέους, μάλιστα, σημείωναν ότι για όλα αυτά τα ζητήματα ήταν ενήμερος ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Γιώργος Μπαντής και στη συνάντηση που έγινε με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη είχε στείλει τον ειδικό γραμματέα, Χρήστο Γρομητσάρη, καθώς, όπως σχολίαζαν, έκτοτε ήταν άφαντος. Το θέμα του συμβολαίου θα συζητηθεί εκ νέου την Τετάρτη (30/11) σε συνάντηση που θα έχουν στην ΕΠΟ ο Τάκης Μπαλτάκος, ο Λεωνίδας Λεουτσάκος και ο ΠΣΑΠΠ.

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΠΠ:

«Συνεδρίασε σήμερα (29/11) η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου και με γνώμονα ότι λειτουργεί με σκοπό την επίλυση των ζητημάτων που αφορούν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο της χώρας μας, ύστερα και από τις σχετικές συστάσεις των FIFA&UEFA μέσω της Ολιστικής Μελέτης, ο ΠΣΑΠΠ έθεσε το ζήτημα του ασφαλιστηρίου συμβολαίου των ποδοσφαιριστών της Super League 2.

Προς μεγάλη μας έκπληξη ακούσαμε τον κ. Λεωνίδα Λεουτσάκο, πρόεδρο της διοργανώτριας αρχής της κατηγορίας, να ισχυρίζεται πως δεν υπάρχει κανένα σχετικό πρόβλημα και όλοι οι ποδοσφαιριστές, όπως και οι οικογένειές τους, είναι καλυμμένοι. Τα λεγόμενά του προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των εκπροσώπων του ΠΣΑΠΠ και ακολούθησε λεκτική αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους, αφού όλα τα αντίστοιχα ασφαλιστικά συμβόλαια που έχουν αποσταλεί στον Σύνδεσμο είναι με μηνιαία διάρκεια αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο και όχι την 1η Ιουλίου ως όφειλαν αφού τότε ξεκινά η εκάστοτε αγωνιστική περίοδος, αλλά και δεν προβλέπεται κάλυψη των προστατευόμενων μελών. Συνεπώς οι ισχυρισμοί του κ. Λεουτσάκου βρίσκονται μόνο στα λόγια.

Ο ΠΣΑΠΠ έχει θίξει το συγκεκριμένο ζήτημα σε αρκετές συνεδριάσεις της ΕΕΠ, παρότι θεωρούμε πως πρόκειται για ένα θέμα που δεν πρέπει καν να βρίσκεται προς συζήτηση και προβάλει αυτονόητο πως θα έπρεπε να έχει διευθετηθεί πολλούς μήνες πριν.

Λόγω των παραπάνω προγραμματίστηκε για αύριο (30/11) στα γραφεία της ΕΠΟ συνάντηση εκπροσώπων του ΠΣΑΠΠ με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας κ. Παναγιώτη Μπαλτάκο και τον κ. Λεωνίδα Λεουτσάκο, με μόνο θέμα συζήτησης το ασφαλιστήριο συμβόλαιο της Super League 2.

Τέλος, αναφερόμενοι και στην γένει λειτουργία της ΕΕΠ, για ακόμη μία φορά βρεθήκαμε αντιμέτωποι με προτάσεις προς ψήφιση οι οποίες ούτε είχαν σταλεί πρωτύτερα προς ενημέρωση αλλά και ούτε είχαν συζητηθεί σε παλαιότερες συνεδριάσεις, παρά μόνο έπεσαν ξαφνικά στο τραπέζι, χωρίς την παραμικρή διαβούλευση και με ζητούμενο την άμεση ή μη έγκρισή τους».

Last modified onΤρίτη, 29 Νοέμβριος 2022 20:42

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep