«Νόμιμη έναρξη τα… Χριστούγεννα»

Το μέλος της ΕΕΑ, Ηλίας Αρκούδης μίλησε για τις πολλές εκκρεμότητες των Ηροδότου, Απόλλωνα Λάρισας και εκτίμησε πότε θα είναι έτοιμοι Ηρακλής Λάρισας, ΠΑΟ Ρουφ, Ηλιούπολη.

Τη θέση ότι οι Ηρακλής Λάρισας, ΠΑΟ Ρουφ, Ηλιούπολη είναι αδύνατο να έχουν ολοκληρώσει στις 6 Νοεμβρίου τις διαδικασίες συμμετοχής στη Super League 2 εξέφρασε ο Ηλίας Αρκούδης. Το μέλος της ΕΕΑ μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ και τον Θάνο Μπλούνα, τονίζοντας ότι μόνη υπεύθυνη για το μπάχαλο είναι η ΕΠΟ και αναρωτήθηκε: «Να πούμε στον κύριο Λεουτσάκο «ξεκίνα κατά τα Χριστούγεννα για να γίνουν όλα νόμιμα;».

Παράλληλα έκανε λόγο για πολλές εκκρεμότητες των Ηροδότου, Απόλλωνα Λάρισας, οι οποίοι σύμφωνα με τον Αρκούδη, είχαν προσκομίσει έγγραφα ότι δεν χρωστούσαν τίποτα. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Έφτασε να προσπαθεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 6 Νοεμβρίου, που δεν ξέρω αν και τότε θα μπορέσει να ξεκινήσει. Πριν από 10 ημέρες ανακοίνωσαν στις τρεις ομάδες (σ.σ. Ηλιούπολη, Ηρακλή Λάρισας, ΠΑΟ Ρουφ) ότι θα παίξουν στη Super League 2. Αν νομίζουν κάποιοι κύριοι ότι μπορούν κάποιοι να φτιάξουν μια ανώνυμη εταιρεία, αυτή να νομιμοποιηθεί σε τράπεζες, να ακολουθηθεί ό,τι προβλέπει το άρθρο περί ίδρυσης αθλητικής εταιρείας, περί δημοσιεύσεων, πρέπει να ζουν σε άλλη χώρα.

Για να φτιαχτεί μια ανώνυμη εταιρεία πρέπει να γίνει στο ΓΕΜΗ, θέλει διαδικασίες. Ο νόμος προβλέπει διαδικασίες για το πώς αποκτούνται οι μετοχές. Πρώτα μία πρόσκληση στα μέλη του Ερασιτεχνικού Σωματείου, συγκεκριμένες ημέρες προθεσμία. Αν δεν γίνει, που δεν γίνεται συνήθως και δεν καλυφθεί το μετοχικό κεφάλαιο, απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό για να βρεθεί επενδυτής. Έχει αρκετές ημέρες προθεσμία και μετά πρέπει να κατατεθεί το Μ.Κ., να νομιμοποιηθούν σε τράπεζα. Τα νομικά τμήματα των τραπεζών θέλουν τους χρόνους τους για να νομιμοποιήσουν μια οποιαδήποτε εταιρεία και μετά να βγάλουν εγγυητικές και όλα τα υπόλοιπα.

Αυτή η προθεσμία σε λιγότερο από ενάμιση μήνα ό,τι και να κάνουν δεν γίνεται. Εκτός αν δεν ακολουθήσουν τις διαδικασίες και κλείσει τα μάτια όλος ο κόσμος για να μπορέσουν να παίξουν αυτές οι τρεις ομάδες νόμιμα. Ο νομοθέτης λέει ότι σε εμάς ένα μήνα πριν πρέπει να καταθέσουν την αίτηση. Ήρθαν κάποιες από αυτές τις ομάδες και κατέθεσαν μια αίτηση τελείως κενή, γιατί δεν μπορούσαν να έχουν οτιδήποτε άλλο. Και πάλι δεν προλαβαίνουν την προθεσμία. Ο νομοθέτης λέει ότι πρέπει 15 ημέρες πριν να τους δώσουμε την άδεια. Δεν μπορούν να έχουν κανένα χαρτί οι άνθρωποι, δεν είναι παράνομοι.

Η ΕΠΟ οδήγησε τα πράγματα σε μία απίστευτη κατάσταση φέτος. Ειδικά για φέτος φταίει μόνο η ΕΠΟ. Ούτε η Super League 2, ούτε ο νομοθέτης, ούτε η ΕΕΑ, ούτε κανένας άλλος. Και η προσφυγή του Πανδραμαϊκού μπορεί να πάει μερικούς μήνες πίσω την έναρξη, αν το Διαιτητικό βγάλει κάποια «χι» απόφαση. Δεν ξέρω αν αυτά συμβαίνουν σε άλλη χώρα. Να έχουμε φτάσει τέλος Οκτωβρίου και να μην ξέρουμε ποιες ομάδες θα συμμετέχουν».

Γιατί φταίει η ΕΠΟ:

«Εκείνη αποφασίζει ποιοι συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Ούτε η Super League 2, ούτε το κράτος, ούτε η Επιτροπή. Φυσιολογικά ο νομοθέτης είχε σκεφτεί ότι τον Μάιο, άντε 15 Ιουνίου τελειώνουν τα πρωταθλήματα. Να δώσω και ένα μήνα πριν το νέο πρωτάθλημα, να έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά. Τους δίνει και άλλους δύο μήνες καιρό να ετοιμαστούν. Μπορούσε να φανταστεί ο νομοθέτης ότι η ΕΠΟ θα αποφάσιζε στα μέσα Οκτωβρίου ποιοι θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα που υποτίθεται θα ξεκινούσε στις 11 Σεπτεμβρίου; Είναι απίθανα πράγματα.

Μας βάζουν μπροστά κι εμάς σε θέματα. Να πούμε ότι είμαστε παράλογοι και να μην δώσουμε άδεια; Να παρανομήσουμε και να μην εφαρμόσουμε τις προθεσμίες του νόμου; Δυστυχώς εκεί έχουμε φτάσει. Να πούμε στον κύριο Λεουτσάκο «ξεκίνα κατά τα Χριστούγεννα για να γίνουν όλα νόμιμα;». Τι πρέπει να γίνει; Ο κάθε ένας από εμάς θα πάρει τη δική του γνώμη. Η απόφαση είναι απλή. Ή είμαι παράλογος και λέω σε έναν «γιατί δεν μου έφερες έναν μήνα πριν τα χαρτιά» ή να γίνω παράνομος και να πω ότι ο νομοθέτης λέει αυτό και εγώ δεν το εφαρμόζω. Δεν είναι εύκολα πράγματα».

Για τις ομάδες που κλήθηκαν εκ νέου για ψευδείς δηλώσεις μη οφειλής:

«Οι έλεγχοι θα γίνουν όλο και πιο εντατικοί σε όλο το φάσμα, να εφαρμοστεί πλήρως ο νόμος. Δυστυχώς προβλέπει πλέον μόνο αφαίρεση βαθμών στη μη χορήγηση πιστοποιητικού. Πέρυσι το προέβλεπε, κάτι που είναι παράλογο. Ας μην το λένε πιστοποιητικό συμμετοχής. Έχουμε περιπτώσεις που λείπουν τα πάντα. Αυτοί θα τιμωρηθούν με αφαίρεση πέντε βαθμών, θα κατέβουν στο πρωτάθλημα, πιθανόν να πάρουν κάποια λεφτά από το Στοίχημα, πιθανό κάποιοι άλλοι να «στήσουν» και κάποιους αγώνες και να φύγουν μετά από το πρωτάθλημα ή να παραμείνουν.

Πρέπει ο νομοθέτης να το ξαναδεί. Ή θα το πει πιστοποιητικό συμμετοχής ή θα πει «να συμμετέχετε free. Ας χρωστάτε, ας μην έχετε ενημερότητες, εγγυητικές. Συμμετέχετε...». Και να τελειώνουμε μ' αυτό το παραμύθι».

Τι εννοεί όταν λέει ότι ομάδες δεν έχουν φέρει τίποτα:

«Από τις έξι ομάδες (σ.σ. Διαγόρας, Ξάνθη, ΠΟΤ Ηρακλής, Ηρόδοτος, Εργοτέλης, Απόλλων Λάρισας) εκκρεμούν τέσσερις. Οι δύο δεν συμμετέχουν. Άλλες δύο έχουν πάλι πολλές εκκρεμότητες παρότι έχουμε φτάσει 24 Οκτωβρίου. Δεν έχουν προσκομίσει ουσιώδη πράγματα που προβλέπονται από τον νομοθέτη. Δεν τους έχουμε χορηγήσει πιστοποιητικό. Δυστυχώς γι’ αυτές τις ομάδες όπως είναι ο Ηρόδοτος και ο Απόλλων Λάρισας, διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν αποφάσεις από την ΠΕΕΟΔ ότι έχουν βεβαιωθεί και οφειλές προς παίκτες. Αυτοί είχαν προσκομίσει χαρτί ότι δεν χρωστούσαν τίποτα.

Το ξεχωρίζω αυτό για την Αναγέννηση Καρδίτσας. Εκεί υπάρχουν κάποιες προσφυγές παικτών, αλλά δεν υπάρχει καμία απόφαση. Για τον Ηρόδοτο, τον Απόλλωνα Λάρισας και δεν ξέρω αν θα βγουν κι άλλες στην πορεία, έχουν βγει αποφάσεις. Ο κάθε παίκτης μπορεί να πει ότι είχε συμφωνήσει να πάρει και τα ενοίκια και αυτό να μην προκύψει. Ήδη βλέπετε πού φτάσαμε. Πρέπει με πιο γρήγορους ρυθμούς να μειωθεί ο αριθμός των ομάδων της Super League 2. Να γίνει με 16, 18, 20 ομάδες. Έγινε αύξηση κατόπιν υπουργικών αποφάσεων με αντάλλαγμα πλουσιοπάροχη παροχή από την ΕΡΤ.

Όλο και λιγότερες ομάδες μπορούν να ανταποκριθούν στοιχειωδώς σε αυτά που πρέπει. Χρειαζόμαστε ένα πρωτάθλημα με τις ομάδες που μπορούν. Οι παίκτες, οι υποχρεώσεις να πληρώνονται και να τελειώνει η ιστορία. Τώρα ο καθένας μπαίνει, βγαίνει... Το να φτιάξεις μια εταιρεία και να τη θέσεις μετά σε εκκαθάριση δεν είναι απλό πράγμα. Είναι πρόβλημα και πολλές ομάδες να υποβιβάζονται στο ερασιτεχνικό. Χρειάζονται κάποιες ομάδες να μείνουν κάποια χρόνια, να έχουν τακτοποιημένα οικονομικά. Να υποβιβάζονται λίγες και να ανεβαίνουν λίγες».

Απόδοση: FL News

Last modified onΤρίτη, 25 Οκτώβριος 2022 11:46

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep