«Κάνω τον σταυρό μου με τους έξι...»

Το μέλος της ΕΕΑ, Ηλίας Αρκούδης αναρωτήθηκε πώς οι ομάδες χωρίς πιστοποιητικό κάνουν προετοιμασία και μεταγραφές.

Στις 31 Αυγούστου το FL News πρώτο ενημέρωσε σχετικά με την αλλαγή του Νόμου που προβλέπει αφαίρεση βαθμών για τις ΠΑΕ που δεν θα πάρουν πιστοποιητικό συμμετοχής. Το μέλος της ΕΕΑ, Ηλίας Αρκούδης τοποθετήθηκε σχετικά σε συνέντευξή του στον ΣΠΟΡ Fm 94,6 και την εκπομπή του Κυριάκου Θωμαΐδη, λέγοντας ότι «Αφήσαμε έξι απ' έξω. Αυτοί οι έξι κάνουν προετοιμασία, κάνουν μεταγραφές, παίρνουν παίκτες κι εγώ κάνω τον σταυρό μου». Υπενθυμίζεται ότι πιστοποιητικό δεν έλαβαν οι Ηρόδοτος, Απόλλων Λάρισας, Διαγόρας, ΠΟΤ Ηρακλής, Εργοτέλης και Ξάνθη.

Ο Αρκούδης, πάντως, προανήγγειλε πρόστιμα από 1.000 έως 300 χιλιάδες ευρώ για όποια ομάδα παίζει κάθε παιχνίδι χωρίς εγγυητική, ενώ εξέφρασε την έκπληξή του με την αθώωση των Απόλλωνα Πόντου, Πιερικού παρότι η ΕΕΑ είχε διαπιστώσει βαρείες παραβάσεις. Αναλυτικά όσα είπε:

«Ποτέ δεν κατάλαβα ενώ πέρυσι έγινε μια προσπάθεια εξυγίανσης της Super League 2, ίσχυσε μόνο για μία χρονιά. Φέτος οι ομάδες παίζουν χωρίς εγγυητική, χωρίς ενημερότητα και ας χρωστάνε σε όλο τον κόσμο. Έχει αρχίσει μια συζήτηση και αν θα παίξουν με μείον βαθμούς. Έχουν αρχίσει και ακούγονται φωνούλες να μην υπάρχουν ούτε αφαιρέσεις, αλλά μόνο πρόστιμα. Ο νόμος μιλάει για αφαίρεση βαθμών. Αρχίζει και μια κουβέντα ποιος υπερισχύει. Ο νόμος ή η ΕΠΟ;

Βγήκαν και οι απίστευτες αποφάσεις με τις παραγραφές και άλλα τέτοια. Είχαμε διαπιστώσει βαρείες παραβάσεις στον Απόλλωνα Πόντου και τον Πιερικό. Ασχέτως αν εγώ είχα επιφυλάξεις κατά πόσο όταν κάποιος που έχει το χιλιοστό του μετοχικού κεφαλαίου και είναι προπονητής, πρέπει να έχει ποινή η ομάδα.

Από την άλλη έρχεται το δικαιοδοτικό όργανο της Super League 2 και λέει παραγραφή, όταν στις 31 Μαΐου δηλώνει εκείνος ότι σήμερα παραιτήθηκε και εκδικάστηκε αρχές Ιουνίου. Είναι απίστευτα πράγματα. Φτάσαμε από το ένα άκρο στο άλλο. Το αδίκημα ήταν ενεργό μέχρι πριν μερικές ημέρες. Κάποια στιγμή πρέπει να ξεκαθαρίσουμε στην Ελλάδα αν ισχύουν οι νόμοι. Εφαρμόζονται οι νόμοι;

Στη Super League 2 έγιναν κωμικοτραγικά πράγματα που ξεφεύγουν από μας. Θυμάστε πέρυσι μέχρι πότε έβαζαν ομάδες; Μέχρι τον Σεπτέμβριο. Έγινε το απίθανο. Ήρθε μια ομάδα που υποβιβάστηκε και έπρεπε να τεθεί σε εκκαθάριση. 15 Ιουλίου έφερε φάκελο με εγγυητική 150 χιλιάδες και μετοχικό κεφάλαιο 350 χιλιάδες. Λέμε αυτοί είναι τρελοί, γιατί πετάνε τα λεφτά τους; Βάζουμε τον φάκελο στο αρχείο. Τέλος Αυγούστου αυτή επιλέγεται να συμμετάσχει αν και είχε υποβιβαστεί.

Να δούμε φέτος τι θα γίνει. Ξέρουμε ποιες ομάδες θα παίξουν; Ήταν να ξεκινήσει 11 Σεπτεμβρίου και το πήγαν Οκτώβριο. Ξέρει κανείς με ποιες θα ξεκινήσουν; Εμείς έχουμε δώσει από τους 30 φακέλους 20 και απορρίψαμε έξι. Μένουν οι τέσσερις των ομάδων που ανέβηκαν. Δεν ξέρουν αν θα παίξουν. Δεν ξέρουν αν θα είναι ο Αγροτικός Αστέρας, ο Πανδραμαϊκός, η Ηλιούπολη ή δεν ξέρω ποιος... Ούτε η ΕΠΟ ξέρει.

Αφήσαμε έξι απ' έξω. Αυτοί οι έξι κάνουν προετοιμασία, κάνουν μεταγραφές, παίρνουν παίκτες κι εγώ κάνω τον σταυρό μου. Λέω πώς και γιατί; Ξέρουν ότι θα υπάρξει ατιμωρησία. Κάποιος πρέπει να αποφασίσει. Ή όπως πέρυσι που θα υπάρξει μία τάξη ή χύμα όλα. Ας αποφασίσει τι θέλει. Αυτό είναι διαχρονικό με όλες τις κυβερνήσεις. Αν πάμε στο χύμα γιατί να λέγεται πιστοποιητικό συμμετοχής; Ας το πουν έλεγχος εγγράφων. Μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο.

Φαντάζεστε μια ομάδα που δεν φέρνει εγγυητική, φορολογική, που χρωστάει σε ένα κάρο ποδοσφαιριστές ότι θα παίζει; Υπάρχουν κι άλλα όπλα που εμείς θα χρησιμοποιήσουμε. Όποια παίξει χωρίς εγγυητική, σε κάθε παιχνίδι που θα παίζει έχουμε δυνατότητα από 1.000 έως 300 χιλιάδες πρόστιμο. Εμείς θα τα χρησιμοποιήσουμε, ασχέτως αν κάποιοι άλλοι θέλουν να τα καλύψουν όλα. Από εκεί και πέρα αν θέλουν να κάνουμε τη δουλειά μας... Πιθανόν το σύστημα δεν θέλει αναταραχές. Είναι δυνατόν να μη θέλει κάποιος να εξυγιανθεί το σύστημα και να φτάσουμε σε μία Super League 2 με 18 υγιείς ομάδες; Στη Sportradar γελάει όλη η Ευρώπη. Μας το πήραν και αυτό, πήγε στο Ε.Π.ΑΘΛ.Α και στην Επιτροπή Παιγνίων».

Σε ερώτηση του Θωμαΐδη αν έχει αμφιβολία ότι η βάση λειτουργίας της Super League 2 είναι ο στοιχηματισμός, ο Αρκούδης απάντησε:

«Καμία, καμία. Εγώ δεν καταλαβαίνω κάποιοι που έρχονταν και έκλαιγαν για την εγγυητική 25 χιλιάδων. Έλεγαν ότι αν καταπέσει για 5.000 δεν θα μπορέσουν να πάνε στην Κρήτη να παίξουν. Και μόλις έγινε 150, έβαλαν 150. Τι συζητάμε τώρα;».

Για την Ξάνθη:

«Κάποιες ομάδες δυστυχώς δεν μπορούν να παίξουν. Δεν καταλαβαίνω για παράδειγμα πώς θα παίξει η Ξάνθη. Όταν υπάρχουν κατασχέσεις, πλειστηριασμοί μισού εκατομμυρίου, όπως και μπλοκαρισμένοι λογαριασμοί. Όπως δεν καταλαβαίνω και για άλλες ομάδες. Κανείς δεν παίρνει το θάρρος να τις φωνάξει και να μπουν κάποιες άλλες».

Last modified onΤετάρτη, 14 Σεπτέμβριος 2022 12:45

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep