Στα χαρτιά η Ρόδος τη Ζάκυνθο!

Πηγή φωτ.: ioniansports.gr Πηγή φωτ.: ioniansports.gr

Ο αθλητικός δικαστής δικαίωσε τη Ρόδο στην ένστασή της. Κατακύρωσε το ματς με 3-0 υπέρ των Ελαφιών και αφαίρεσε τρεις βαθμούς από την ομάδα του Ιονίου.

Διαφοροποιήσεις στην ουρά του Β' ομίλου έφερε ο αθλητικός δικαστής. Συγκεκριμένα, δικαίωσε τη Ρόδο στην ένστασή της για το παιχνίδι με τη Ζάκυνθο στο οποίο είχε ηττηθεί 5-0 στις 6 Μαρτίου για την 22η αγωνιστική. Κατακύρωσε, λοιπόν, το παιχνίδι υπέρ των Ελαφιών με 3-0, αφαίρεσε τρεις βαθμούς από την ομάδα του Ιονίου και επέβαλε πρόστιμο 8.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρόδος βασίστηκε στο άρθρο 29 παρ.2 της προκήρυξης του πρωταθλήματος και στο άρθρο 19 παρ.2 του νόμου 4809/2021 όπου προβλέπεται ότι κατά το ήμισυ οι αποστολές των ομάδων των Super League 2 πρέπει να αποτελούνται από ποδοσφαιριστές με δικαίωμα συμμετοχής στις ελληνικές εθνικές ομάδες. Πρόκειται για σημαντική επιτυχία του νομικού Χάρη Γρηγορίου που είχε χειριστεί τότε την υπόθεση. Και αυτό γιατί δεν υπήρχε σχετική κύρωση για την εν λόγω παράβαση, ενώ και το παράβολο είχε κατατεθεί αρχικά λανθασμένα στην ΕΠΟ και όχι στη διοργανώτρια. Το FL News είχε καλύψει το ρεπορτάζ της εκδίκασης στις 22 Μαρτίου...

Δείτε πώς διαμορφώνεται η βαθμολογία μετά την πρωτόδικη απόφαση.

Η απόφαση:

«Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 Εθνικής Κατηγορίας έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

ΔΕΧΕΤΑΙ την ένσταση της ΠΑΕ ΡΟΔΟΣ ως ουσία βάσιμη. ΤΙΜΩΡΕΙ την ΠΑΕ ΖΑΚΥΝΘΟΣ με τις πειθαρχικές ποινές α) απώλεια του αγώνα που διεξήχθη στις 6.3.22 για την 22η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Betsson Super League, μεταξύ αυτής και της ενισταμένης ΠΑΕ Ρόδος με τέρματα 0-3. Β) με αφαίρεση 3 βαθμών από τον πίνακα του τρέχοντος πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου 2021-2022 και γ) χρηματικό πρόστιμο 8.000€».

Last modified onΠαρασκευή, 15 Απρίλιος 2022 20:19

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep