«Άλλο η ανωτέρα βία, άλλο η ενημέρωση»!

Ένταση μεταξύ Λίβα - Μπίρδα στην εκδίκαση της υπόθεσης που αφορούσε στη μη διεξαγωγή του αγώνα Κηφισιά - Ζάκυνθος.

Μία από τις πολλές εκκρεμότητες που υπάρχουν στη Super League 2 είναι το παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής μεταξύ της Κηφισιάς και της Ζακύνθου. Η ομάδα του Ιονίου δεν μπόρεσε να μεταβεί στην Αθήνα λόγω της απεργίας της ΠΝΟ και της αδυναμίας εξεύρεσης αεροπορικών εισιτηρίων. Η διοργανώτρια αρχή δεν το ανέβαλε και κατά συνέπεια το φύλλο αγώνα πήγε στον αθλητικό δικαστή.

Στην εκδίκαση της υπόθεσης της Παρασκευής (17/12) αναφέρθηκε ότι οι Κυανοκίτρινοι ουδέποτε έστειλαν έγγραφο αίτημα, ώστε το παιχνίδι να αναβληθεί, αν και η αθλητική δικαστής ανέφερε ότι: «Είναι άλλο η ανωτέρα βία και άλλο αν ενημέρωσε τη διοργανώτρια». Σύμφωνα, μάλιστα, με το ρεπορτάζ του FL News, δεν έλειψαν οι εντάσεις μεταξύ των δικηγόρων των δύο ομάδων, Αργύρη Λίβα και Αποστόλου Μπίρδα.

«Η ΕΠΟ ανέβαλε αγώνα, η SL2 όχι»

Ο νομικός της Ζακύνθου, Απόστολος Μπίρδας ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Από την ημέρα (07/12) που κοινοποιήθηκε ότι το παιχνίδι θα γινόταν το Σάββατο (11/12) η Ζάκυνθος έψαξε αεροπορικά εισιτήρια για την Παρασκευή. Στις δύο πτήσεις το ταξιδιωτικό γραφείο απάντησε ότι δεν υπάρχει διαθεσιμότητα. Έτσι, στις 9/12 έβγαλε ακτοπλοϊκά για την επόμενη μέρα. Τότε δεν είχε πληροφόρηση για την απεργία. Το βράδυ η ΠΑΕ ενημερώθηκε από το λιμεναρχείο για το ενδεχόμενο απεργίας 10 και 11 Δεκεμβρίου. Τους είπαν ότι συνήθως επικοινωνούν με τον Υπουργό και η απεργία δεν πραγματοποιείται. Υπήρξε επικοινωνία με τον υπεύθυνο διεξαγωγής αγώνων και η απάντηση ήταν ότι από τη στιγμή μπορεί να μην γίνει απεργία, το ματς δεν θα αναβληθεί. Εν τέλει αυτή έγινε και δεν υπήρχε τρόπος να ταξιδέψει η ομάδα.

Θεωρούμε ότι υπάρχει ανωτέρα βία. Η ΕΠΟ για τον αγώνα ΑΟ Διαβολιτσίου - Εθνικός Σκουλικάδου στις 12/12 είχε αναβάλει ημέρες πριν, γιατί ο Εθνικός Σκουλικάδου δεν μπορούσε να φύγει από το νησί. Μάλιστα, το παιχνίδι έχει ήδη επανοριστεί».

Η δικαστής ζήτησε να προσκομιστούν έγγραφα από τις αεροπορικές εταιρείες ότι δεν υπήρχαν κενές θέσεις, όπως και το έγγραφο για την απεργία της ΠΝΟ. Ακολούθως ακούστηκε η θέση της Κηφισιάς από τον Αργύρη Λίβα...

«Μου είπαν να είμαι τελείως χαλαρός - Η Ζάκυνθος δεν ήθελε να γίνει το ματς»

Ο Λίβας αρχικά μετέφερε την εντολή από την ΠΑΕ «να είμαι τελείως χαλαρός», αλλά επεσήμανε ουκ ολίγες φορές ότι από τη στιγμή που η Ζάκυνθος δεν ενημέρωσε ποτέ εγγράφως, δεν υπάρχει ανωτέρα βία. Συγκεκριμένα, είπε:

«Η Ζάκυνθος δεν ήθελε να γίνει το ματς για να έρθει ο Ιανουάριος και να αποκτήσει επαγγελματίες. Η ΕΠΟ είχε ενημέρωση, γι' αυτό ανέβαλε το παιχνίδι. Προσκομίζω και έγγραφο της διοργανώτριας που λέει ότι η Ζάκυνθος δεν έστειλε ποτέ επίσημο αίτημα για την αναβολή του αγώνα. Η ΕΠΟ ελαφρά τη καρδία έκανε δεκτές τις εφέσεις Ζακύνθου και Καβάλας. Τα έξοδά μας ποιος θα τα πληρώσει; Η ΠΑΕ έπρεπε να ενημερώσει τη λίγκα και εμάς».

Πρόεδρος: «Αλήθεια, γιατί δεν ενημερώσατε την Παρασκευή ή έστω το Σάββατο;».
Μπίρδας: «Υπήρχε συνεχής προφορική επικοινωνία. Ήλπιζαν ότι θα έφευγαν με καράβι έστω στις 06.30 του Σαββάτου. Θεώρησαν ότι δεν θα άλλαζε κάτι».
Λίβας: «Προφορικά, με ποιον;»
Μπίρδας: «Με τον υπεύθυνο διοργάνωσης αγώνα. Αν μου ζητηθεί, θα προσκομίσω βεβαίωση».
Πρόεδρος: «Ο κανονισμός λέει ότι έπρεπε να ενημερώσετε τη διοργανώτρια. Έστω στις 10:00 το πρωί».
Μπίρδας: «Περίμεναν ότι θα φύγουν. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι έπρεπε να το κάνουν. Η λίγκα γνώριζε ότι δεν θα γίνει ο αγώνας».

«Άλλο ανωτέρα βία και άλλο αν ενημέρωσε»

Ο Λίβας αντέδρασε και είπε:

«Εδώ ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει. Ο κανονισμός είναι σαφής. Ακόμα και όταν δικαιώθηκαν Καβάλα και Ζάκυνθος οι αποφάσεις έλεγαν ότι είχαν ενημερώσει. Με το προφορικό αίτημα θα αναβληθεί ο αγώνας. Δεν γίνεται δεύτερη φορά και κερατάδες και δαρμένοι. Η Ζάκυνθος καλά κάνει, αλλά εμείς θα πληρώσουμε ξανά διαιτητές και γήπεδο. Δεν ενημερώνεις εγγράφως μόνο αν έμεινες στον δρόμο».

Πρόεδρος: «Είναι άλλο αν υπήρξε ανωτέρα βία και άλλο αν ενημέρωσε, που όφειλε. Αν υπάρχει ανωτέρα βία, δεν έχει σημασία αν ενημέρωσε ή όχι. Σημασία έχει αν μπορεί να αποδειχτεί η ανωτέρα βία»!
Λίβας: «Εσείς βγάλατε απόφαση».
Πρόεδρος: «Δεν έβγαλα. Είναι θέμα δικών σας δαπανών. Το θέμα είναι αν μπορεί να αποδείξει ότι επέδειξε επιμέλεια με τα εισιτήρια».
Λίβας: «Αφού δεν μπόρεσε να βρει εισιτήρια, δεν ήταν υποχρεωμένη να ενημερώσει; Η Κηφισιά, δηλαδή, θα πρέπει να παίρνει τηλέφωνο τους αντιπάλους και να ρωτά αν έχουν πρόβλημα; Θα λέω στις ομάδες να κάνουν μπάχαλο το πρωτάθλημα. Μ' αυτό το σκεπτικό η Ζάκυνθος θα έχει τραυματίες και θα αναβάλλει τους αγώνες χωρίς να το λέει σε κανέναν».
Μπίρδας: «Η Ζάκυνθος δεν κάνει ό,τι γουστάρει. Δεν μπορούσε να φτάσει στο γήπεδο. Δεν θα έκανε αίτημα στο ταξιδιωτικό πρακτορείο λίγα λεπτά μετά τον ορισμό του αγώνα».
Πρόεδρος: «Να προσκομίσετε πότε υπήρχαν πτήσεις για το Σάββατο και βεβαιώσεις από τις αεροπορικές εταιρείες αν υπήρχαν εισιτήρια».

«Μαζέψου, δεν θα γελάς όταν μιλάω»

Ο δικηγόρος της Κηφισιάς επεσήμανε ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει έγγραφο αίτημα, δεν υπάρχει ανωτέρα βία. Η ένταση δεν άργησε να προκληθεί όταν ο Μπίρδας γέλασε και ο Λίβας του είπε: «Μαζέψου. Δεν θα ξαναγελάσεις. Να προσέχεις, δεν είσαι σε γήπεδο. Να ζητήσεις συγγνώμη και να πεις ευχαριστώ που σε περίμενα».

Η πρόεδρος της έδρας προσπαθούσε μάταια να επαναφέρει την τάξη και όταν τελικά τα πράγματα ηρέμησαν ο Λίβας είπε: «Η Ζάκυνθος έπρεπε να ενημερώσει. Αν τους είχαν... ομήρους, δεν είχαν ίντερνετ ή οτιδήποτε άλλο, είναι άλλο ζήτημα. Παίζει με ερασιτέχνες και θέλει να φτάσει ο Ιανουάριος για να έχει επαγγελματίες».

Στη Ζάκυνθο δόθηκε προθεσμία για υπόμνημα ως τις 14.00 της Δευτέρας (20/12).

Last modified onΣάββατο, 18 Δεκέμβριος 2021 11:41

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep