«Αδρανής Καβάλα, αμελής Ζάκυνθος»!

Αποκλειστικό ρεπορτάζ του FL News από την εκδίκαση των υποθέσεων της μη διεξαγωγής των αγώνων Απόλλων Πόντου - Καβάλα, Καλλιθέα - Ζάκυνθος. ΑΟΚ: «Πάλι εδώ θα είμαστε. Φοβούνται τα 15χρονα;».

Νέα δικαστική μάχη έδωσαν το μεσημέρι της Παρασκευής (12/11) οι Ζάκυνθος, Καβάλα, αυτή τη φορά στον αθλητικό δικαστή. Οι δύο ομάδες δεν παρατάχθηκαν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι σε Καλλιθέα και Απόλλωνα Πόντου αντίστοιχα, αφού δεν είχαν καταφέρει να εκδώσουν δελτία. Τα αιτήματα αναβολής είχαν απορριφθεί και αμφότερες επιδιώκουν να πείσουν τον αθλητικό δικαστή ότι δεν αγωνίστηκαν για λόγους ανωτέρας βίας.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, ο δικηγόρος των Καλλιθέας, Απόλλωνα Πόντου Αργύρης Λίβας χαρακτήρισε τους ΑΟΚ, Ζάκυνθο αποκλειστικά υπαίτιους για τη μη διεξαγωγή των αγώνων και τόνισε ότι θα πληγεί η αξιοπιστία του πρωταθλήματος εάν αυτοί οριστούν εκ νέου. Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες προκύπτει ότι και οι αναμετρήσεις για τη 2η στροφή που προγραμματίστηκαν για το Σάββατο (13/11) είναι στον «αέρα». Το FL News ήταν το μόνο ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης που βρέθηκε την Παρασκευή (12/11) στον αθλητικό δικαστή και παρουσιάζει το ρεπορτάζ...

«Σε 15 μέρες μπορούσε να γίνει ΠΑΕ η... αμελής Ζάκυνθος»

Η πρώτη υπόθεση που εκδικάστηκε ήταν αυτή της μη διεξαγωγής του αγώνα Καλλιθέα - Ζάκυνθος. Η ομάδα του Ιονίου διά του Άγγελου Μπίρδα ζήτησε αναβολή λόγω αδυναμίας παράστασης του Απόστολου Μπίρδα που δίκαζε σε άλλο δικαστήριο. Η νέα πρόεδρος του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου, Ελένη Βασιλοπούλου δεν πείστηκε και απέρριψε το αίτημα, με την ΠΑΕ να καταθέτει υπόμνημα.

Τι ανέφερε ο δικηγόρος της Καλλιθέας, Αργύρης Λίβας; Αρχικά πήρε προθεσμία για υπόμνημα ως τη Δευτέρα (15/11) και τόνισε:

«Ο αγώνας δεν διεξήχθη με αποκλειστική υπαιτιότητα της Ζακύνθου. Είχε όλο τον χρόνο να εκδώσει δελτία. Από τις 20 Αυγούστου που κλήθηκε να καλύψει κενό ως τις 17 Σεπτεμβρίου είχε ένα μήνα. Σε 15 ημέρες το πολύ, αν το επιθυμείς και είσαι επιμελής ολοκληρώνεται η διαδικασία. Η Ζάκυνθος δεν επέδειξε καμία επιμέλεια. Και όταν πήγε στην ΕΕΑ με δική της υπαιτιότητα είχε έλλειψη. Ακόμα και την προηγούμενη εβδομάδα, οπότε δικαιώθηκε στο αίτημά της, επέδειξε σημαντικότατη αμέλεια, ώστε να ανοίξει το σύστημα και να εγγράψει ποδοσφαιριστές. Εκείνη ευθύνεται για τη μη διεξαγωγή του αγώνα».

Μπιλίρης: «Πώς θα παίξουμε; Πάλι εδώ θα είναι η Καβάλα»!

Στην εκδίκαση της υπόθεσης που αφορούσε στη μη διεξαγωγή του αγώνα Απόλλων Πόντου - Καβάλα, ο νομικός του ΑΟΚ Τάκης Μπιλίρης τόνισε ότι η Καβάλα έκανε οτιδήποτε μπορούσε για να συμμετάσχει, αλλά το... μπες βγες από το πρωτάθλημα και η άρνηση της λίγκας να παραλάβει τα συμβόλαια, προκάλεσαν αναστάτωση. Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι ο ΑΟΚ θα βρεθεί ξανά στον αθλητικό δικαστή για μη διεξαγωγή αγώνα. Αρχικά είπε:

«Η ΠΑΕ δύο φορές δεν πήρε πιστοποιητικό από την ΕΕΑ παρότι προβιβάστηκε αγωνιστικά. Έγιναν αλλαγές στο ιδιοκτησιακό, υπήρξε πρόβλημα προσκόμισης εγγράφων στην Επιτροπή. Στις 5/10 πήρε άδεια, αλλά την ίδια ημέρα το ΔΣ αποφάσισε να κληρώσει και να δώσει προθεσμία στην Καβάλα να προσκομίσει έστω 9 δελτία ως την Τρίτη 12 Οκτωβρίου για να μπει στην κληρωτίδα. Μέσω DTMS ανέβασε 14 νέες εγγραφές. Από το τμήμα μητρώου δελτίων απορρίφθηκαν. Προσέφυγε στην Ε.Ι.Π. και στις 5/11 η απόφαση ήταν απορριπτική. Προσφύγαμε στο Διαιτητικό Δικαστήριο και την Πέμπτη (11/11) πήραμε το σκεπτικό της απόφασης με το οποίο δικαιωθήκαμε. Από το βράδυ της Πέμπτης (11/11) έγινε η έγκριση δελτίων στη 1 το βράδυ. Στις 7/11 ήταν αδύνατο η Καβάλα να έχει ποδοσφαιριστές.

Την Τετάρτη (03/11) η ΠΑΕ ενημέρωνε τη λίγκα για το κώλυμά της. Είχε προηγηθεί επιστολή της SL2 στις 18/10 με την οποία μας γνωστοποιούσε ότι επέστρεφε πίσω τις αιτήσεις, γιατί αποβληθήκαμε από το πρωτάθλημα. Την 1η Νοεμβρίου το ΔΣ την έβαλε τελικά και στην κλήρωση και στο πρωτάθλημα. Όλα αυτά δημιουργούν προβλήματα στην ομάδα. Όταν τα πράγματα μπήκαν σε σειρά, εκκρεμούσαν μόνο τα δελτία, η υπόθεση για τα οποία τελεσιδίκησε χθες. Αυτό συνιστά λόγο ανωτέρας βίας. Η ομάδα έκανε οτιδήποτε για να συμμετάσχει. Μία ήταν στην κλήρωση, μία όχι, μία στο πρωτάθλημα, μία εκτός, μας απέρριπταν τα συμβόλαια...

Ακόμα και σήμερα δεν έχουν εκδοθεί τα δελτία. Πώς θα παίξει η Καβάλα το Σάββατο; Πάλι εδώ θα είμαστε. Θεωρούμε ότι δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα αν ο αγώνας οριστεί ξανά. Ζητήσαμε εκ νέου αναβολή προφορά στο πρόσφατο ΔΣ και απορρίφθηκε».

Λίβας: «Εγκληματική η αμέλεια της Καβάλας»

Ο νομικός του Απόλλωνα Πόντου, Αργύρης Λίβας χαρακτήρισε αποκλειστικά υπαίτια την Καβάλα για τη μη διεξαγωγή του αγώνα και ανέφερε:

«Δεν υπάρχει ανωτέρα βία. Η Καβάλα τερμάτισε 2η, ο Απόλλων Πόντου 9ος και υποβιβάστηκε. Η Καβάλα ήξερε από τον Ιούνιο ότι θα έπαιζε στη SL2. Στον Νόμο 4809 προβλεπόταν προθεσμία ως τις 23/07 για το μετοχικό κεφάλαιο και για την εγγυητική ως 15/07. Μετά δόθηκε νέα για 31/08. Παρόλα αυτά αδράνησε. Δεν πήγε καν στην ΕΕΑ, δεν διέθετε κανένα από τα δικαιολογητικά. Απορρίφθηκε η αίτησή της και από το Διοικητικό Εφετείο. Προσέφυγε ξανά στην ΕΕΑ και δικαιώθηκε. Μπήκε σε έναν κυκεώνα με την ανοχή των ομάδων και της SL2 που της επέτρεψαν να συμμετάσχει. Έδειξε αδράνεια και στην κατάθεση δελτίων. Εδώ και πολλές μέρες έχουν κατατεθεί και δεν έχουν εκδοθεί.

Είναι εγκληματική η αμέλεια της Καβάλας. Εμείς, αντίθετα, κάναμε τιτάνιο αγώνα παρότι είχαμε διαλυθεί και καλύψαμε μετοχικό κεφάλαιο και εγγυητική. Το πρόγραμμα είναι ήδη βεβαρημένο. Ο Απόλλων Πόντου δεν φταίει. Εξάλλου πληρώσαμε πολλά έξοδα για το ματς. Θα πληγεί η αξιοπιστία αν αποφασίσετε την εκ νέου διεξαγωγή του αγώνα».

«Φοβάται τα 15χρονα ο Απόλλων Πόντου;»

Ο Μπιλίρης στη συνέχεια μίλησε για περίεργες αποφάσεις της λίγκας και εξήγησε πώς προέκυψε το θέμα με την ΕΕΑ:

«Στις προθεσμίες του νέου Νόμου αναφέρεται ότι ομάδα που προβιβάζεται οφείλει να καταθέσει φάκελο στην ΕΕΑ 30 ημέρες πριν την έναρξη. Εκεί προέκυψε το νομικό θέμα. Απορρίφθηκε η αίτηση θεραπείας, αλλά στο τέλος έγινε δεκτή. Αυτό που δεν μου προκύπτει είναι πώς η SL2 πριν τελεσιδικήσει η υπόθεση δεν την έβαλε στην κλήρωση. Και έρχεται στις 5 του μήνα και μας ζητά να φέρουμε δελτία. Πώς κάνει έλεγχο στην ΕΠΟ για τα δικά μας δελτία; Καλή τη πίστει δεν αμφισβητήσαμε τις αποφάσεις της, αν και κάποιες ήταν περίεργες. Ενώ δεν αποδεχόταν τα συμβόλαια, μας έβαλε στην κλήρωση. Δεν προβλέπεται από πουθενά να στέλνουμε τα συμβόλαια στη διοργανώτρια με δικαστικό επιμελητή και να μην τα παραλαμβάνει. Έναν κανονισμό να μας πουν. Ακόμα δεν έχω πάρει απάντηση».

Σε ό,τι αφορά στα έξοδα του Απόλλωνα Πόντου, ο δικηγόρος της Καβάλας υπογράμμισε:

«Αν οριστεί εκ νέου ο αγώνας η Καβάλα αναλαμβάνει να καλύψει πλήρως τα έξοδα του αγώνα. Τα παιχνίδια πρέπει να παίζονται στο γήπεδο. Η Καβάλα στον πρώτο γύρο θα παίξει με 15χρονα. Δεν θα είναι δύσκολος αντίπαλος. Φοβούνται τα 15χρονα;».

«Καλή τη πίστει χορήγησε η ΕΕΑ πιστοποιητικό στην Καβάλα»!

Από πλευράς Καλαμαριάς έγινε λόγος για εκπρόθεσμες ενέργειες της Καβάλας και ο Λίβας μίλησε εκ νέου για εγκληματική αμέλεια. Μεταξύ άλλων είπε:

«Η εγγυητική έπρεπε να κατατεθεί 15 Ιουλίου και κατατέθηκε τέλος Αυγούστου. Πολύ αργότερα καλύφθηκε και το μετοχικό κεφάλαιο. Τα παιχνίδια πρέπει να κρίνονται στο γήπεδο, αλλά νομότυπα και όχι παράνομα. Να ρωτήσουμε τον προπονητή του Απόλλωνα αν φοβάται τα 15χρονα. Καλή τη πίστει η λίγκα έβαλε την Καβάλα στην κλήρωση, αφού δεν είχε το νόμιμο δικαίωμα. Ο Απόλλων ήταν «πεθαμένος», η Καβάλα έπρεπε να ήταν έτοιμη πιο γρήγορα. Εκείνη είναι υπεύθυνη για τη μη χορήγηση πιστοποιητικού. Αν η ΕΕΑ χορήγησε καλή τη πίστει πιστοποιητικό δεν μας αφορά. Δεν ασχολήθηκε με τίποτα, επέδειξε εγκληματική αμέλεια».

Σε όλες τις ΠΑΕ δόθηκε προθεσμία για κατάθεση υπομνήματος ως τη Δευτέρα (15/11).

Last modified onΠαρασκευή, 12 Νοέμβριος 2021 23:58

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep