«Δύο ομάδες στη Super League 1»

Ο Λεωνίδας Λεουτσάκος εξέφρασε την πεποίθηση πως θα βρεθεί η τομή για να ανέβουν δύο ομάδες στη μεγάλη κατηγορία.

Ο πρόεδρος της Super League 2-Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον αριθμό των ομάδων που θα ανέβουν στη μεγάλη κατηγορία από τη Super League 2.

Για τα πρωταθλήματα που τελείωσαν:
«Είχαμε πολλές δυσκολίες με τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ηταν ένα πρωτάθλημα τριών ταχυτήτων, για να σας πω την αλήθεια πήγε πιο καλά και απ’ ό,τι το περιμέναμε! Και η Super League 2 και η Football League. Αγγίξαμε το άριστα, ειδικά στην SL2. Το πρωτάθλημα της Super League 2 μέχρι το 70’ της τελευταίας αγωνιστικής δεν ξέραμε ποιος θα ανέβει ή θα πέσει… Το πιο συναρπαστικό των τελευταίων χρόνων ήταν. Αξιόπιστο και ανταγωνιστικό πολύ».

Για την αναδιάρθρωση και τα πεπραγμένα με τον ίδιο στη διοίκηση:
«Το 2017 που έτυχε να εμπλακώ στην πρώην ΕΠΑΕ, βρέθηκα εντελώς τυχαία, όντως μέχρι τότε ως εκπρόσωπος μιας ομάδας. Εγιναν τρεις εκλογικές αναμετρήσεις στη διοργανώτρια, δεν βρισκόταν πρόεδρος και η πρώην ΕΠΑΕ βρισκόταν σε κακό χάλι, ήταν έτοιμη να κλείσει. Ανέλαβα την προεδρία και η απόφαση ήταν ομόφωνη. Πριν αναλάβω τα προηγούμενα χρόνια η διοργανώτρια είχε έσοδα από τηλεοπτικά ή και τον ΟΠΑΠ 7-8 εκατ. και εμείς βρεθήκαμε με τηλεοπτικό συμβόλαιο μόλις 800.000 εύρω, όλοι μαζί! Η διοργανώτρια είχε 24-25 άτομα προσωπικό και κόστος λειτουργικό στα 2 εκατ. ευρώ ετησίως. Αυτή τη στιγμή και με τη βοήθεια των ομάδων και με κόστος από τους ίδιους προέδρους η κατάσταση βελτιώθηκε απίστευτα. Σε διάστημα 2,5 χρόνων έχει κόστος λειτουργικό 400.000 ευρώ το χρόνο. Εμείς έχουμε χρέη από τη Super League ως παλιά ΕΠΑΕ και μας ήρθαν και χρέη 4,5 εκατ. ευρώ! Από εμάς πάντως, υπάρχει και σε εκκρεμότητα μια αγωγή που είχαμε κάνει στη Super League 1 αλλά πιστεύω ότι θα βρούμε λύση γιατί αυτά τα χρέη δεν προκλήθηκαν από εμάς».

Για τις Β’ ομάδες που θα μετάσχουν στη νέα Super League 2:
«Μια καινοτομία οι ομάδες Β’, είναι σε καλό δρόμο. Θεωρώ ότι θα έχουμε να πάρουμε πολλά απ’ αυτό. Είναι τιμητικό να μας εμπιστευτούν οι μεγάλοι σύλλογοι. Θέλω να θυμίσω ότι αυτό το πλάνο υπήρχε επί Σάντος, όταν ήταν στην Εθνική. Μακάρι μέσα από τις Β’ ομάδες να αναδειχθούν και νέοι παίκτες».

Για τις δυσκολίες της προηγούμενης σεζόν λόγω κορονοϊού:
«Καταφέραμε να φέρουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα σε πολύ δύσκολες συνθήκες μέσα σε πανδημία και να γίνει ένα φανταστικό πρωτάθλημα. Απλά θεωρώ του χρόνου να είναι καλύτερα τα δεδομένα και με τον κόσμο στα γήπεδα να είναι πιο φυσιολογικές οι συνθήκες».

Για τη συζήτηση που έγινε στην Ε.Ε. – ΕΠΟ για αναπλήρωση ομάδων, ώστε να γίνουν 36 σε 2 ομίλους αν τεθεί για αντικαταστάσεις ομάδων που έπεσαν από την FL ή δεν ανέβηκαν από τη Γ’ Εθνική:
«Εγινε μια κουβέντα για το ποιοι μπορεί να μπουν στην Super League 2, αν έχουν τα κριτήρια. Σε καλή βάση είναι οι προϋποθέσεις, αν και είναι αυστηρά τα κριτήρια, αλλά μπαίνει μια τάξη και έτσι θα ξέρουμε πόσοι μπορούν να μείνουν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ομως έχουμε να κάνουμε μ’ έναν άνθρωπο που είναι πολύ “δυνατό” όνομα, τον Θοδωρή Ζαγοράκη, που είναι τώρα στην ΕΠΟ. Είναι συγκυρία θετική που τον έχουμε στην κεφαλή. Ξέρει πολλά και θέλει να βοηθήσει με τη φιλοσοφία του. Και είμαστε υποχρεωμένοι να τον στηρίξουμε, μας χάρισε και τη μεγαλύτερη επιτυχία το 2004»…

Για το πόσοι θ’ ανέβουν και πόσοι θα πέσουν στη νέα Super League 2:
«Θεωρώ ότι θα βρεθεί χρυσή λύση και ν’ ανέβουν δύο απευθείας στη Super League 1. Είναι άδικο να μην γίνει αυτό. Μόνο έτσι θα υπάρχει ανταγωνιστικότητα και ενδιαφέρον, δεν γίνεται να ανεβαίνει ένας και ο δεύτερος να παίζει μπαράζ. Στους 36 είναι άδικο ένας ν’ ανεβαίνει».

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep