Στροφή 180 μοιρών και SL2 με 36 ομάδες

Υπέρμαχος εξ αρχής για τη συμμετοχή Β ομάδων ο Λεωνίδας Λεουτσάκος. Στροφή 180 μοιρών από τις ΠΑΕ της Super League 2 και φουλ για αναδιάρθρωση.

Το πρόσφατο «όχι» της Super League 2 στην αναδιάρθρωση μετατράπηκε την Πέμπτη (03/06) σε ένα μεγαλοπρεπέστατο ναι. Αυτό προέκυψε από την τηλεδιάσκεψη που έγινε μεταξύ του Λευτέρη Αυγενάκη και των 31 ομάδων της δεύτερης και τρίτης τη τάξει κατηγορίας. Ο υφυπουργός Αθλητισμού άκουσε τις απόψεις όλων των ΠΑΕ και διαπίστωσε ότι ακόμα και αυτές της Super League 2 έκαναν στροφή 180 μοιρών με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Μόνο ο Γιάννης Κομπότης του Λεβαδειακού αντέδρασε όταν ο Αυγενάκης είπε: «Πήρατε τα χρήματα από το Στοίχημα και τώρα θέλετε να αθετήσετε τη συμφωνία για αναδιάρθρωση...». Όπως του απάντησε: «Τα κριτήρια πρέπει πρώτα να είναι αγωνιστικά και μετά οικονομικά», είπε αναφερόμενος στο Μ.Κ. και υπογράμμισε: «Με τη λογική σας, η ΠΑΕ Λεβαδειακός έχει τη δυνατότητα μέσω του μετοχικού κεφαλαίου να παίξει στη Super League 1». Όταν δε, ο πρόεδρος του ΑΟ Τρίκαλα Ηλίας Αϊβάζογλου έδειξε να έχει διαφορετική άποψη, ο Αυγενάκης του είπε: «Αντιδράς κι εσύ; Γιατί καταγράφω τις απόψεις σας». Τότε ο παράγοντας των Κυανέρυθρων απάντησε: «Μια απλή επισήμανση έκανα...».

Με φόντο τις διαβεβαιώσεις Αυγενάκη ότι οι ομάδες της FL θα μοιραστούν άμεσα 1,55 εκατ. ευρώ (77.500 ευρώ κάθε ΠΑΕ) από το Στοίχημα και με συμμάχους πλέον σχεδόν όλη τη Super League 2 η αναδιάρθρωση μπαίνει στην τελική ευθεία με την απορρόφηση της FL. Στην ενιαία SL2 αναμένεται να πάρουν μέρος οι 12 της SL2, 16 από τη Football League, 4 από τη Γ' Εθνική και οι Β ομάδες του Big 4 (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός).

Για τη συμμετοχή των τελευταίων πρέπει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της λίγκας, Λεωνίδας Λεουτσάκος ήταν εξ αρχής θετικός. Μάλιστα, σε απάντηση της ανακοίνωσης του Ολυμπιακού, αναφέρθηκε στην τηλεδιάσκεψη από εκπροσώπους ότι ουδέποτε τους μεταφέρθηκε ότι οι Β ομάδες θα παίρνουν χρήματα από τα έσοδα. «Η παρουσία τους θα είναι τιμητική για το πρωτάθλημα και θα μας βοηθήσει πολύ», είπε μεταξύ άλλων ο Λεουτσάκος. Σημειώνεται ότι θα συσταθεί επιτροπή, η οποία θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Super League Λεωνίδα Μπουτσικάρη για να συζητηθούν λεπτομέρειες όπως η συμμετοχή τους στα πλέι οφ.

Το προγραμματισμένο για την Πέμπτη (03/06) ΔΣ της διοργανώτριας αρχής οδηγήθηκε σε αναβολή και μετατέθηκε για την προσεχή εβδομάδα.

Last modified onΠέμπτη, 03 Ιούνιος 2021 18:18

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep