Logo
Print this page

Ανάλυση του Παναχαϊκή-Λεβαδειακός 2-0

Ο Στάθης Δούπκαρης, πιστοποιημένος αναλυτής και απόφοιτος του Ινστιτούτου Αθλητικής Ανάλυσης, αναλύει τον αγώνα Παναχαϊκή-Λεβαδειακός για την 8η αγωνιστική της Super League2. 

 

Ανάλυση 8ης αγωνιστικής SL2

Παναχαϊκή – Λεβαδειακός

Συνθέσεις ομάδων

Με 1-4-2-3-1 παρατάχθηκε η Παναχαϊκή με τους Γιούση, Μπάτροβιτς , Τσερούτι πίσω από τον Αραβίδη .

LEV1

 

Ενώ και η αρχική διάταξη του Λεβαδειακού ήταν 1-4-2-3-1 με τον Καραχάλιο και Νίκα, 2 αμυντικά χαφ και τον Κωστή πιο προωθημένο μπροστά τους.

Στο 2ο ημίχρονο και με το υπέρ τους σκορ η διάταξη έγινε 3-5-2 για την Παναχαϊκή ενώ ο Λεβαδειακός πέρασε σε ένα πιο κλασικό 4-2-3-1 με 4αδα πίσω και στις 2 φάσεις του παιχνιδιού.

Παναχαϊκή: Κολοβούρης, Αποστολόπουλος, Πατάπης, Λαρρέα, Πάνος, Μουστακόπουλος, Ανάκογλου (87’ Κόκας), Γιούσης (87’ Μασούρας), Μπάτροβιτς, Τσερούτι (58’ Μαρκοπουλιώτης), Αραβίδης

Λεβαδειακός: Στογιάνοβιτς, Λιάγκας, Δημόπουλος (46’ Μεχία), Μύγας, Παναγιώτου (74’ Μαρίνος), Νίκας (74’ Βήχος), Καραχάλιος, Νίλι, Κωστή (46’ Ενομό), Πολέττο, Τζιώρας (57’ Μπιανκόνι)

LEV2

Φάση επίθεσης Παναχαϊκής

 Οι γηπεδούχοι στην φάση επίθεσης προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την ικανότητα των μεσοεπιθετικών της τόσο στο 1v1 αλλά και με την ικανότητα που έχουν να κινούνται χωρίς την μπάλα, προσπάθησαν με κάθετες μεταβιβάσεις να μπουν στο επιθετικό 3ο ,με τον Ανάκογλου να είναι ο οργανωτής ο οποίος κατέβαινε μέτρα στο γήπεδο για να ξεκινήσει την οργανωμένη επίθεση των γηπεδούχων.

LEV3

 

Φάση άμυνας Λεβαδειακού/Επιθετική μετάβαση Παναχαϊκής

Ο Λεβαδειακός σε φάση άμυνας έκανε άμυνα στα ¾ και η διάταξη του γινόταν 3-4-3

LEV4

 

ενώ όταν ο αντίπαλος βρισκόταν στο μισό του γήπεδο, η διάταξη μετατρεπόταν σε 5-4-1 με τον Νίλι να έχει τον ρόλο με τα πολλά τρεξίματα και να γίνεται από χαφ σε μπακ στην φάση εναλλαγής.

LEV5

Παναχαϊκή στην επιθετική μετάβαση για μια ακόμη φορά έδειξε ότι μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις με τον άμεσο τρόπο παιχνιδιού της και με την ταχύτητα των μεσοεπιθετικών της. Και τα 2 γκολ τα οποία πέτυχε προέρχονται από φάση ανάκτησης της μπάλας ,με τον Ανάκογλου και στις 2 περιπτώσεις να είναι αυτός που κερδίζει τις μονομαχίες και να ξεκινάει την μετάβαση.

Φάση επίθεσης Λεβαδειακού /Φάση άμυνας Παναχαϊκής

 

Στο 1ο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ήθελαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους , πήραν όλο το πλάτος του γηπέδου προσπαθώντας με συνδυαστικό παιχνίδι να βρουν χώρους για να γίνουν απειλητικοί. Στο 2ο ημίχρονο και με την αλλαγή των διατάξεων επιτέθηκαν κυρίως από τα πλάγια με αρκετές σέντρες ενώ το παιχνίδι τους έγινε πιο άμεσο.

Η γηπεδούχοι έκαναν άμυνα στα ¾ με την ίδια διάταξη 1-4-2-3-1 ,η οποία στο μισό του γηπέδου άλλαζε σε 1-4-4-2,ενώ στο 2ο ημίχρονο αμυνόταν με 3-5-2 .

LEV6

 

Στατικές φάσεις

 Η Παναχαϊκή έκανε mantomanστα αμυντικά της κόρνερ .

LEV7

 

ενώ ο Λεβαδειακός με μεικτή ζώνη άμυνας.

LEV8

 

 

Last modified onΔευτέρα, 15 Φεβρουάριος 2021 14:51
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr