Με άρωμα... Α' Εθνικής

Αν υπάρχει ένα ζευγάρι Α' Εθνικής από το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής της Super League 2, αυτό είναι το Λεβαδειακός - Ξάνθη.

Το παιχνίδι στη Λιβαδειά ξεχωρίζει από τα παιχνίδια της Τετάρτης (27/1), καθώς οι δύο ομάδες φιλοδοξούν να πρωταγωνιστήσουν στο φετινό πρωτάθλημα και να επιστρέψουν στην μεγάλη κατηγορία.

Ο Λεβαδειακός είναι στην κορυφή της βαθμολογίας με 7 βαθμούς σε 3 παιχνίδια, ενώ η Ξάνθη έχει 4 και χρωστάει το παιχνίδι με τη Δόξα Δράμας, η οποία θα μπει σύντομα στην εξίσωση του φετινού Μαραθωνίου.

Οι δύο ομάδες, με έντονο παρελθόν στην Α' Εθνική, ανταμώνουν στην δεύτερη κατηγορία μετά από 34 χρόνια! Την περίοδο 1986-87, ο Λεβαδειακός είχε νικήσει εντός έδρας 1-0 την Ξάνθη με γκολ του Πέτρου Ραβούση! Στο ματς του β' γύρου, η ακριτική ομάδα είχε επικρατήσει με το ίδιο σκορ, χάρη σε τέρμα του Κριεζή στο 68ο λεπτό.

Από το 1989 έως το 2019, ο Λεβαδειακός υποδέχθηκε την Ξάνθη 16 φορές στο πλαίσιο της Α' Εθνικής και κέρδισε τα μισά παιχνίδια. Στα υπόλοιπα 8, οι Θρακιώτες απέσπασαν 4 ισοπαλίες και πανηγύρισαν ισάριθμες νίκες, με τελευταία αυτή τον Οκτώβρη του 2018.

Με προπονητή τον Μίλαν Ράσταβατς και σκόρερ τους Μπαξεβανίδη και Γέντρισεκ επικράτησε 2-1 στη Λιβαδειά. Προπονητής των "πρασίνων" σε εκείνο το παιχνίδι ήταν ο Άκης Μάντζιος και σκόρερ ο Σουμπίνιο στο 86'.

Ένα από τα πλέον συγκλονιστικά παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων είχε γίνει τον Μάρτιο του 2010. Ματς με τρεις αποβολές (Αλεξίου - Παπαδημητρίου, Πόι). Η Ξάνθη κέρδιζε 0-1 (41' Μπούγκα) μέχρι το 88', αλλά ο Μπάρκογλου με δύο γκολ (88' και 90') χάρισε πολύτιμη νίκη στον Λεβαδειακό, που μαχόταν για την παραμονή του στην κατηγορία.

Δείτε τα στιγμιότυπα από εκείνο το παιχνίδι.

Media

Last modified onΤρίτη, 26 Ιανουάριος 2021 21:18

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep