Ζευγάρι Α' Εθνικής

Το ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής της Super League 2, διεξάγεται στα Πηγάδια και έχει έντονο άρωμα Α' Εθνικής.

Οι δύο ομάδες τίθενται και πάλι αντιμέτωπες μετά από 14 χρόνια! Το 2006-07, στην πρώτη χρονιά της νεοσύστατης τότε Σούπερ Λιγκ, η Ξάνθη είχε κερδίσει και τα δύο παιχνίδια και μάλιστα με το ίδιο σκορ (2-0).

Στην Ξάνθη υπό τις οδηγίες του Τάκη Λεμονή είχε επικρατήσει με γκολ των Μεσέρα και Κιντάνα (προπονητής του Ιωνικού ο Κάσερες) και στη Νεάπολη με γκολ των Καζάκη και Μεσέρα. Στο ματς της Νεάπολης, που ήταν για την 24η αγωνιστική οι δύο ομάδες είχαν διαφορετικούς προπονητές σε σχέση με το ματς του α' γύρου, καθώς στον "κυανόλευκο" καθόταν ο Γιάννης Χατζηνικολάου και σε αυτόν της ακριτικής ομάδας ο Νίκος Κεχαγιάς.

Με γηπεδούχο την Ξάνθη έχουν γίνει 20 παιχνίδια και η Ξάνθη έχει κερδίσει τα 14! Τέσσερα έληξαν ισόπαλα, ενώ ο Ιωνικός έχει δύο νίκες. Μια στην Α' Εθνική τον Ιανουάριο του 2001 με γκολ του Κουρμπέλο (Ρότσα και Μπλαχίν οι προπονητές!) και μία στο Κύπελλο τον Ιανουάριο του 1984!

Στην Β' Εθνική έχουν παίξει μόνο μια σεζόν. Το 1986-87 με την Ξάνθη να κάνει μία νίκη εντός 2-0 και να παίρνει την ισοπαλία 1-1 στη Νεάπολη.

Last modified onΤετάρτη, 20 Ιανουάριος 2021 08:45

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep