Logo
Print this page

Ιδού η Ρόδος, ιδού και... η Κρήτη

Ιεράπετρα και Διαγόρας είναι ένα από τα ζευγάρια, που θα ανοίξουν την αυλαία του πρωταθλήματος της Super League 2, το προσεχές σαββατοκύριακο (16-17/1).

Είναι η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες στη δεύτερη τη τάξη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς έχουν... παρελθόν μόνο στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής ή Football League.

H πρώτη φορά που συναντήθηκαν ήταν την περίοδο 2006-07, με τον Διαγόρα να κερδίζει και τα δύο παιχνίδια.

Στην Κρήτη, μάλιστα, επικράτησε με το εντυπωσιακό 1-4, χάρη σε τέρματα των Ερνέστο, Μπρίτο, Κοντέων, Βελή. Προπονητής του σε εκείνο το παιχνίδι ήταν ο Ντανιέλ Μπατίστα. Για τους γηπεδούχους, οι οποίοι αγωνίστηκαν υπό την καθοδήγηση του Νίκου Ομηρίδη, σκόραρε ο Πολωνός αμυντικός, Λούκας Κούμπικ. Αυτό είναι και το μοναδικό γκολ που έχει να επιδείξει ο ΟΦΙ σε βάρος του Διαγόρα, καθώς δεν σκόραρε σε κανένα από τα 3 ματς που ακολούθησαν.

Στο ματς του β' γύρου εκείνης της σεζόν (2006-07), ο Διαγόρας είχε επικρατήσει 1-0, με γκολ του Παφιάκη, ενώ τα περσινά ματς για την Football League έληξαν και τα δύο χωρίς σκορ.

Ακόμη ένα αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι και στα 4 παιχνίδια, ο ΟΦΙ είχε διαφορετικό προπονητή! Το 2006 τον Νίκο Ομηρίδη, το 2007 τον Απόστολο Χαραλαμπίδη, το 2019 τον Γιάννη Μάγγο και το 2020 τον Τίμο Καβακά.

Last modified onΠέμπτη, 14 Ιανουάριος 2021 21:13
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr