Logo
Print this page

Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουν

Μόλις δύο ζευγάρια από το πρόγραμμα της πρεμιέρας της Super League 2 έχουν φτάσει να αναμετρηθούν μέχρι την Α' Εθνική.

Το ένα από αυτά είναι το Παναχαϊκή - Τρίκαλα. Οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες δύο σεζόν την δεκαετία του 70' και πιο πρόσφατα, την περίοδο 1999-00. Η Παναχαϊκή είχε κερδίσει και τα δύο παιχνίδια. Με σκορ 3-0 στην Πάτρα και 0-1 στα Τρίκαλα.

Με γηπεδούχο την Παναχαϊκή έχουν γίνει 9 παιχνίδια σε Α' και Β' Εθνική. Οι Αχαιοί είναι το "αφεντικό" με 6 νίκες και 2 ισοπαλίες, ενώ η μοναδική φορά που οι Θεσσαλοί απέδρασαν με το διπλό από την έδρα των κοκκινόμαυρων ήταν στις 10 Οκτωβρίου του 1971 (Α' Εθνική), με σκορ 1-3 και σκόρερ τους Φωτόπουλο (2) και Καλαντζή. Για την Παναχαϊκή είχε μειώσει ο Αυγερινόπουλος.

Το άλλο ζευγάρι, που αντάμωσε μέχρι και την μεγάλη κατηγορία, είναι αυτό των Εργοτέλη και Ιωνικού. Βέβαια, αυτοί οι δύο έχουν τεθεί αντιμέτωποι σε όλες τις κατηγορίες (Α', Β', Γ' Εθνική).

Είναι πράγματι εντυπωσιακό ότι το 2006-07 έπαιζαν στην Α' Εθνική και δέκα χρόνια αργότερα (2016-17) ήταν αντίπαλοι στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής! Εκείνη τη σεζόν συναντήθηκαν για τελευταία φορά, με τους εκάστοτε γηπεδούχους να επικρατούν.

Στη Νεάπολη ο Ιωνικός είχε κερδίσει 2-0 με τέρματα των Καραλή και Αργυρίου, ενώ στο Ηράκλειο ο Εργοτέλης είχε κερδίσει 2-1, με δύο γκολ του Κατσικοκέρη (ο Καραλής είχε μειώσει).

Με γηπεδούχο τον Εργοτέλη έχουν γίνει 5 παιχνίδια στις 3 κατηγορίες και οι δύο ομάδες έχουν από 2 νίκες, ενώ ένα ματς έληξε ισόπαλο.

Last modified onΤρίτη, 12 Ιανουάριος 2021 22:02
Copyrights © footballleaguenews.gr - Supported by redpanda.gr